Tariq Ramadan wederom in opspraak

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Tariq Ramadan wederom in opspraak

Dit lijkt de genadeslag.

0

Reacties (16)

#1 ReinoutS

Als Ramadan niet op inhoudelijke argumenten kan worden aangepakt dan maar op guilt by association?

#2 alecrim

Hij neemt blijkbaar geen afstand van deze omroep, sterker nog, hij draagt er aan bij. Net zoals hij geen afstand neemt van zijn grootvader Hassan Al Bannah, sterker nog, hij vereert hem. Etc. Het geeft toch allemaal te denken. Op zijn minst.

#3 Joost

@1: Guilt by association? You betcha!

Kom op zeg, de man heeft een programma op een door Iran gesubsidieerd netwerk. Hoe kan je verwachten dat hij zich geloofwaardig kan inzetten voor de integratie?

En met geloofwaardig bedoel ik voor allochtoon én autochtoon.

#4 Martijn

@3: Iraniërs zijn de best geïntegreerde buitenlanders. ;)

Maar serieus: dit is gewoon typisch Ramadan: beetje wezenloos kwezelen, beetje hypocriet scharrelen. Die man deugt niet, maar hij doet niks wat niet mag.

Trouwens typisch dat de Arabische soenniet Ramadan voor een Iraanse zender werkt (wat dat betreft neemt hij dus wel afstand van zijn opa, die had dat vast niet gewaardeerd.) Waarom dat is vind je dan weer nergens. Voor zover ik kan inschatten is het omdat Press TV is opgezet als tegenhanger van het Arabische (Qatarse) soennitische Al Jazeera.

#5 Martijn

Overigens is de politieke situatie in Rotterdam zo dat Ramadans contract nooit verlengd gaat worden; de wethouder die hem heeft aangetrokken is al jaren weg en verder heeft hij erg weinig fans. Verder durf ik te wedden dat hij in al die talkshows geen onvertogen woord zegt. Er is dus dan geen reden voor ontslag, want hij functioneert gewoon als bijzonder hoogleraar (lui is de man zeker niet.) Dus zou hij afgekocht moeten worden. Dat wil ook niemand in Rotterdam op zijn conto hebben. Dus dient Ramadan gewoon zijn contract uit.

#6 Joost

Goed, hij blijft om praktische redenen zitten. Maar zijn rol is dus uitgespeeld. Mooi.

#7 ReinoutS

@4: Maar Ramadan is een Zwitserse Egyptenaar, als ik het me goed herinner.

@3: Hij is evengoed hoogleraar op de EUR, een door de Nederlandse overheid gesubsidieerde universiteit. Maakt dat hem ongeloofwaardig als “integrator” voor allochtoon én autochtoon?

#8 Joost

@7: Nee, want hij moet de Nederlandse integratie bespoedigen.

#9 ReinoutS

@8: En daarvoor hoeft hij van jou niet geloofwaardig te zijn voor degenen wiens integratie in Nederland bespoedigd moet worden?

#10 Joost

@9: Nogal kromme redenatie. Wie zegt dat hij voor in Nederland integrerende moslims minder geloofwaardig zal zijn als hij werkt voor een door Nederland gesubsidieerde universiteit?

Je vergelijkt appels met peren.

#11 pedro

Ik denk dat Reinout bedoelt, dat Ramadan voor de rechtse conservatieve slecht geïntegreerde moslims in Rotterdam onaanvaardbaar is, wanneer hij zich als een liberale moslim profileert. En daar zit dus het probleem, want een deel van de Rotterdammers pikt het niet, dat hij zich ook als conservatief profileert. Zo zijn er 2 partijen, die geen duimbreed aan elkaar toe willen geven en houden die 2 partijen samen het probleem van die slecht geïntegreerde moslims in stand. Net zoals hamas en de Israëlische fundamentalisten er al vele jaren in slagen om iedere voortgang in vredesbesprekingen tussen Israël en de Palestijnen te blokkeren.

Overigens lijkt mij bij Ramadan en zijn baantjes één ding duidelijk: hij is ambitieus en ambigu en gaat vooral voor zijn eigen portemonnee. Een zakenman dus. Economisch is hij dus een goed geïntegreerde moslim ;-)

#12 Roy

@11: Waarom zou Ramadan een geïntegreerd moslim zijn als hij voor zijn eigen portemonnee gaat? Doen niet-geïntegreerde moslims dat niet?

Verder is dit een beetje een non-issue. Hij doet volgens mij niets strafbaars. Voor de evaluatie van het contract dat hij als bijzonder hoogleraar heeft, moet je kijken naar zijn prestaties op dat gebied.

#13 pedro

@12: Economisch goed geïntegreerd, Roy. Was niet 100% serieus bedoeld.

#14 ReinoutS

@11 Dat is inderdaad ongeveer wat ik bedoel. Maar laat ik het nog wat duidelijker maken. Joost beweert dat Ramadan niet geloofwaardig de integratie (van allochtonen in Nederland) kan bevorderen wanneer hij bijdraagt aan een door de, in Westerse ogen verwerpelijke, Iraanse regering betaald tv-programma.

Ik zet daar tegenover: Ramadan wordt evengoed betaald door de Nederlandse overheid, die in de ogen van sommige slecht geïntegreerde allochtonen misschien ook wel verwerpelijk is. Dan kan hij de autochtone bevolking wel tevreden stellen door haar naar de mond te praten en zijn tv-schnabbel op te geven maar ik kan me voorstellen dat dat de integratie waar het allemaal om begonnen was geen stap dichterbij brengt, omdat Ramadan voor die allochtonen dan slechts een marionet zou zijn van dat verdorven Nederland.

#15 alecrim

Een zichzelf respecterende autochtoon/moslim wil niets te maken hebben met een zender waarop antisemitisme wordt getolereerd, een zender die het oogpunt van de facistische Iraanse regering heeft.
Naar de moslims die daar wel sympathie voor hebben, hoeft wat mij betreft helemaal geen ‘brug te worden gebouwd.

#16 ReinoutS

@15 Er zitten nogal wat stappen tussen sympathie voor een fascistisch regime en het niet bij voorbaat afkeuren dat Ramadan een programma presenteert op een tv-zender waar ook wel eens kwalijke standputen op worden verkondigd, maar niet door hemzelf (voorzover wij nu weten).

Als jij trouwens geen brug wilt bouwen naar allochtonen/moslims die foute meningen erop nahouden, hoe had je je dan voorgesteld deze lieden te laten integreren? (Integreren wil wat mij betreft ook zeggen: niet discrimineren op wat voor gronden dan ook. Dat betekent dat ik óók vind dat er slecht geïntegreerde autochtonen zijn, maar dat terzijde.)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*