Bloggers onder curatele

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Bloggers onder curatele

Waarom weet niemand, maar het zal wel vanwege een verhoogde terrorisme dreiging zijn ofzo.

Met dank aan David Rietveld voor de tip.

0

Reacties (6)

#1 Martijn

Helemaal niet “bloggers onder curatele”. Er blijken bepaalde bloggers in Gouda die zich niet aan elementaire fatsoensregels kunnen houden en de inhoud van informele off the record gesprekken en soortgelijke foto’s zonder toestemming van de betrokken zomaar op het internet gooien, zonder dat te overleggen met de betrokkenen. Een gedeelte spamt blijkbaar ook het hele stadhuis om hun blogs te gaan lezen.

Over Maxime Verhagen die het in zijn harses haalt om te gaan twitteren tijdens de ministerraad zullen we het maar helemaal niet hebben. Of is het tegenwoordig gewoon om met je mobiel te klooien tijdens belangrijke vergaderingen?

#2 koos

@1. Belangrijke vergaderingen? Ik vergader ook wel eens wat, en gemiddeld maar drie van de acht punten interesseren me echt, daar zet ik me voor in, de rest laat ik over me heen gaan. Kan me zeer goed voorstellen dat hij twittert tijdens zo n bijeenkomst.

#3 Martijn

@2: Ga jij lopen twitteren dan? Hoe vinden je collega’s dat?
Bovendien: Verhagen twitterde niet vanuit een of ander ambtelijk overleg, maar vanuit de minsterraad. Ik heb ook moeite mijn hoofd erbij te houden als JPdeMP begint te praten, maar in het kader van het landsbelang zou Verhagen wel iets beter zijn best mogen doen.

#4 Martijn

Overigens is mij elders meegedeeld dat mijn conclusies logisch zijn, maar onjuist: er wordt in Gouda niet gespamt en er wordt geen off the record info geblogd. De regels komen uit het niets. Dat neemt niet weg dat het op zich geen rare regels zijn.

#5 koos

Collega’s… Nee, voor mijn werk ga ik niet vergaderen, ik werk voor mijn geld. Ik doe veel vrijwilligerswerk, en daar vergaderen we wel eens, en dan ontdek ik dat als je overal over mee wil praten, je meer een sta in de weg kan zijn, dan dat je je focused op een aantal onderdelen van de besluitvorming. En dat neem ik Verhagen totaal niet kwalijk dat hij niet meepraat over een onderwerp op het gebied van een onderwerp waar hij vanuit zijn functie totaal geen raakvlak mee heeft. Want dan kan hij met onkunde een barricade zijn.

Snappen jullie waar die bureaucratie vandaan is gekomen. Niet van het de handen uit de mouwen steken!

#6 pedro

@5: alleen in een eenmansbedrijf is overleg met collega´s totaal overbodig. Bij alle andere bedrijven is dat van tijd tot tjd altijd nuttig, hoewel een sterk hiërarchisch ingestelde baas nog wel eens wil denken, dat hij in zijn eentje alles het beste weet en in iedere vorm van overleg met of door zijn ondergeschikten een bedreiging voor zijn positie ziet. Ook dat is onkunde.

Bij vergaderingen is het vaak nuttig om je mond te houden. Je hoeft niet overal over mee te praten, maar wanneer je mede verantwoordelijk bent voor de besluiten, die in die vergadering genomen worden, is het toch wel belangrijk om te weten, waar de anderen over hebben gepraat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*