Allereerste openlijk homoseksuele wereldleider?

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Allereerste openlijk homoseksuele wereldleider?

Lesbische Johanna Sigurðardottir favoriet voor premierschap IJsland

0

Reacties (10)

#1 Joost

IJsland (300.000 inwoners) en wereldleider in één zin?

#2 Chris

Hey, weet je hoeveel aandacht er voor IJsland is de laatste tijd? Je kan niet ontkennen dat ook in Nederland de impact van IJsland groot is!

#3 Paul
#4 Chris

@3

Bij mij werkt jouw link niet. Als het over Ludwig van Beieren gaat zegt wiki dat er het vermoeden van homosexualiteit was. Daarmee is het echter niet openlijk.

#5 Martijn

@3: In het artikel staat ook ‘gekozen’.

#6 Obscura

Een van de meest gemaakte fouten, het zij u dus vergeven, in de Nederlandse taal is wel: homosexuele, dan wel heterosexuele of pedosexuele…
In het Nederlandse praten we over iemands seksualiteit, maar wulpse vrouwen kunnen volgens onze taal wel heel sexy zijn. Alleen bij het laatste woord is de x toegestaan. In alle andere gevallen is het ‘ks’. Zoals het ook de andere sekse is, en zelfs gewoon seks. Althans, zo heb ik het geleerd. Of zijn de regels versoepeld op dit terrein?

#7 Martijn

@6: Volgens mij heb je gelijk; ik heb het aangepast.

#8 Chris

@6

Dank. Weet ik ook eindelijk de regel

#9 Paul

@4 In Ludwig’s tijd was homoseksualiteit zo ongeveer nog niet uitgevonden/beschreven/geconstateerd (leidde wrsch tot oudtestamentische straffen). En als je met Google Ludwig 2 en Beieren zoekt vind je wellicht meer bronnen dan die eeuwige boom van alle kennis: wiki.
@5 Had alleen de kop gelezen, sorry.

#10 Bismarck

@2: Je hebt wel een punt. IJsland is duidelijk een politiek gidsland, dat ons bijvoorbeeld ook voor is gegaan in het nationaliseren van banken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*