Moslimomroep wil Fitna uitzenden

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Moslimomroep wil Fitna uitzenden

Krijgt Wilders toch nog zijn zin? :-)

0

Reacties (19)

#1 Abhorsen

Ik lig voor het eerst in lange tijd dubbel over nieuws aangaande de heer Wilders. Wat een prachtige zet!

#2 Micha

Beste oplossing in tijden. Graag met een echt inhoudelijke discussie er na.

#3 Jan Jaap

@2: Dat is ook één van de voorwaarden die ze hebben geloof ik. Een even briljant als simpele zet.

#4 Micha

@3: Wellicht had ik het zo moeten zetten:

Graag met een echt inhoudelijke discussie er na.

#5 Johan

Prijzenswaardig van de moslim-omroep en m.i. de enige juiste manier om met Fitna om te gaan. Zoals hierboven al werd gezegd en Wilders ook zelf aangeeft:

Discussies na afloop, een tegenfilm. Ik vind het allemaal prima. Dan wil ik ook met iedereen in debat.

En aangezien de film toch komt, is dit de enige juiste manier om hier aandacht aan te besteden. Chapeau (met een slag om de arm omdat het nog niet geheel zeker is) voor de moslim-omroep! Als aan deze voorwaarden wordt voldaan, ga ik zeker kijken.

@4: Laten we het hopen, al zal dat ook zeer sterk afhangen van de discussianten…

#6 Domino

“Er zijn nog twee voorwaarden: een aantal bestuursleden moet nog worden bereikt om hun mening te polsen en de NMR gaat niet akkoord als Fitna strafbare uitingen bevat ?We zullen de film dan ook wel eerst moeten bekijken?, aldus Khairoun.”

Die voorwaarden komen bekend voor. Uiteraard is het voor beide partijen een risico, want stel je voor dat de film laat zien waar vele moslims bang voor zijn….. dat kwalijke kanten van de islam ongenadig aan de kaak worden gesteld.

Dat verklaart nu al de wereldwijde ophef over de aankondiging van het filmpje.

En stel je voor dar iedereen schuddebuikend achterover ligt van het lachen…. ik weet nog niet wat erger is voor wie, want dan is het toch die 1 april grap.

Een discussie lijkt me trouwens een vrijwel onmogelijk iets, ik heb die al om minder volkomen zien en horen stranden als het over de islam tussen voor- en tegenstanders gaat, afgezien van doods- en andere bedreigingen.

#7 Johan

Helaasch

We zullen de film dan ook wel eerst moeten bekijken?, aldus Khairoun.

Dat lijkt voor Wilders een breekpunt. Hij sms?t in een reactie: ‘No way ik laat hem aan niemand zien vooraf en ga voor snel op internet nu.’ Een toelichting wil hij niet geven.

Ik dacht ook al ergens gelezen te hebben dat hij de film niet vooraf wilde tonen… maar kon het vannacht zo snel niet vinden.

#8 Eurocraat

Wilders is een lafbek, zoveel is nu wel duidelijk.

#9 Abhorsen

wat een lafaard, die ook nog niet eens fatsoenlijke Nederlandse zinnen kan bouwen “ga voor snel op internet nu.”?

#10 Eurocraat

Overigens zijn de commentaren bij de Telegraaf om te smullen. Zelfs Telegraaflezers vinden het treurig van Wilders dat hij niet durft.

#11 jos

@ 6:

” want stel je voor dat de film laat zien waar vele moslims bang voor zijn….. dat kwalijke kanten van de islam ongenadig aan de kaak worden gesteld.
Dat verklaart nu al de wereldwijde ophef over de aankondiging van het filmpje.”

Wat’n onzin en dom gekakel weer van je Domino. Moslims zijn zich uitermate bewust van de kwalijke uitingen (geweld enz.) in naam van de islam en zijn bereid daarover te praten. Zij zijn wereldwijd allereerst slachtoffers van islamistich geweld. Maar waar ze niet in willen meegaan is dat “de” islam als geheel gecriminaliseerd wordt.

Dit is vrijwel hetzelfde als alles rondom voetbal zwartmaken vanwege de frequente supportersrellen. Ho, zegt het gros van de voetbalfans die er niet eens over piekert om rotzooi te trappen: “ons” voetbal is vredelievend, dat sommige eikels onder “supporter” verstaan de boel kort en klein slaan is niet onze zaak.

“Een discussie lijkt me trouwens een vrijwel onmogelijk …”

Ja, omdat anti-islamretoriek niet verder komt dan etiketten plakken (fascistisch, militaristisch, enz.), individuele misdaden van moslims terugprojecteren op de rest van de moslims en passages uit de koran en hadith selecteren van: “zie je wel dat de islam slecht is! ”

Ik kan me heel goed voorstellen dat de gemiddelde moslim zegt: fuck it, ik wil niet in een debat bij voorhand schuldig zijn en in de beklaagdenbank zitten, schuldig zijn totdat ik me uitdrukkelijk en onomwonden distantiëer van al-Qa’ida, zaken waar ik totaal niks mee te maken heb.

#12 Ultrabas

Puntje voor de NMO!

#13 Domino

Niet in debat gaan is best denkbaar, maar waarom dan de doodsbedreigingen?

Zijn die protesterende radicale moslims in bijvoorbeeld Afghanistan en Pakistan zich ineens bewust van wat jij zo mooi omschrijft met ‘de kwalijke uitingen (geweld enz.) in naam van de islam’? En het gaat toch niet alleen om uitingen, maar om daadwerkelijk weloverwogen opzettelijk geweld? Het zijn geen opgewonden standjes die een keer in de fout gaan, opgehitst en wel door de plaatselijke ‘geestelijke stand’. Ook zonder kennis van de film in kwestie staan ze elkaar daar dag in dag uit naar het leven.

Binnenkort wordt het dvd’tje van Wilders net zo onder de toonbank verkocht als de Duivelsverzen van Rushdee, vanwege al die intolerante moslims die niet tegen een beetje kritiek kunnen en ondanks die ene liberale moskee die in Nederland te vinden is……

Dat zogenaamde wegkijken van menige moslim als het om de gewelddaden uit naam van de islam, Allah en zijn zelfbenoemde profeet gaat is niet echt bevorderlijk voor de verstandhoudingen. Die beelden van de aanslagen op het WTC en het Pentagon en dat andere neergestorte vliegtuig, die latere aanslagen in Madrid en Londen hebben echt iets kapot gemaakt in het hoofd van velen.

Die hele ophef over die film is niet door de film, maar door al die opgehitste moslims gekomen, zonder dat ze die film zelfs gezien te hebben. Hoe gefrustreerd kan je als moslim zijn om daaraan mee te doen.

#14 jos

Domino, ik als moslim heb niks te maken met opgefokte moslims in Afghanistan en Pakistan, weiger me te verantwoorden voor wat ze doen en ik probeer ze ook niet te verontschuldigen.

Ik weiger me ook te verantwoorden voor New York, Madrid en Londen. Al-Qa’ida heeft me niet gebeld op 10 september 2001 om me te waarschuwen.

Domino, de gemiddelde moslim in Nederland maakt evenveel kans als jij om om te komen bij een aanslag. In New York, Madrid en Londen waren er ook onschuldige moslims onder de slachtoffers. Alle officiële kanalen wereldwijd, van Marokko tot Indonesië, zelfs Hamas en Hezbollah, hebben deze aanslagen veroordeeld.

Je lijkt andere moslims ook in het beklaagdenbankje te willen duwen.

Laat ík eens flauw zijn:

De laatste een of twee decennia zijn de misdaden gepleegd tegen moslims door het Westen velen malen groter dan andersom, als je het aantal slachtoffers telt, het aantal vluchtelingen, enz.

Neem Irak:
– de sancties in de jaren 90 (doorgedrukt door de VS en Groot-Brittannië) hebben meer dan een miljoen slachtoffers, vooral kinderen gemaakt.
– de invasie in 2003 heeft geleid tot het opheffen van die staat. Het leger en de politie werden opgeheven, alle staatsambtenaren werden ontslagen in het kader van de “de-Baathificatie”. Resultaat: een staat die niet meer functioneerde, geen ordehandhaving meer en totale chaos —> meer dan een miljoen doden en een paar miljoen verdreven en gevluchte mensen binnen Irak en daarbuiten.

Dit valt niet alleen aan soennieten en sji’ieten te wijten, maar vooral aan degene die de chaos heeft gecreëerd. Heel weinig Irakezen vinden hun land nu beter dan voor 2003.

Gruwelijke oorlogsmisdaden zijn dit. Ik eis daarom dat jij je als Westerling daarvan distantiëert. Zo niet, dan ben je medeplichtig.

#15 Domino

Vandaag werd een voormalige moslim gedoopt door de paus. Deze voormalige moslim had al doodsbedreigingen gehad en kreeg er nu nog een paar bij.

Jij moet me dat uit kunnen leggen. Uiteraard kan jij me dan ook uitleggen waarom Ayaan en Geert ook achter elke boom een moordenaar mogen verwachten. Notabelen in Afghanistan, niet het plebs (?), hebben een student ter dood veroordeeld omdat hij de islam heeft ‘beledigd’ door iets over vrouwenrechten te downloaden en verspreiden vanaf internet.

De manier waarop moslims stellingname denken te ontlopen is met de bekende techniek waar jij nu ook gebruik van maakt: je wijst op geweld van de andere kant (die echter het gevolg was van de inval van Koeweit en later de aanslagen op het WTC, nog afgezien van het al langer bestaande geweld door de Taliban en de Iraanse mullah’s).

Ik krijg graag uitgelegd waarop genoemde doodsbedreigingen gestoeld zijn en de ter dood veroordeling van de Afghaanse student. Even los van alle andere zaken.

Onderstaande citaten zullen je bekend voorkomen neem ik aan:

Hoeveel procent van de moslims in Nederland beschouwt het geweld van de zichzelf moslimstrijders noemende terroristen (AlQaeda enzovoort) als strijdig met de wetten zoals de Koran die voorschrijft?
Dat percentage kon wel eens niet zo hoog zijn. Veel moslims billijken het gebruik van geweld, omdat volgens hen Amerika en Israël ook buitensporig geweld gebruiken tegen de moslims. De discussie hierover vervalt al snel in welles-nietes.

Hoeveel procent van de moslims in Nederland is bereid Bin Laden te betitelen als een dwaas, een gevaarlijke godsdienstwaanzinnige en daarmee allesbehalve een goed moslim?
Bin Laden wordt door moslims meestal niet als een dwaas gezien, maar als een superactivist die de uiterste consequentie trekt van de islamitische regels ten aanzien van de strijd tegen de ongelovigen.

In hoeverre hebben types als Bin Laden plannen voor en gedachten over het kleine Nederland?
De geestverwanten van Bin Laden hebben plannen voor de hele wereld, vooral voor het arrogante Westen. Nederland maakt daar deel van uit, en is als proeftuin heel geschikt.

#16 Domino

Dat Irakezen menen naar al het gebeurde er nu slechter aan toe te zijn dan onder Saddam, kan best waar zijn voor bepaalde groepen. Zeker voor de gewone bewoners, de ware helden, en de politieagenten is het inmiddels een hel op aarde. Ook de gevluchte Irakezen zullen er misschien zo over denken.

Daartegenover staan de laffe terroristen over en weer met hun aanslagen en moordpartijen, die na 5 jaar erin geslaagd zijn totale chaos in dat land te brengen na het verdrijven van het regime van Saddam. En juist die laffe islamitische terroristen lijken hier en daar op sympathie te kunnen rekenen, buiten Irak.

Je moet je bij Balkenende melden, want die vond het zo nodig na een ontbijtje bij Bush diens aanvalsplannen te steunen. Dat het allemaal achteraf mis is gelopen is zeker ook te wijten aan de onderlinge haat tussen soennieten en shiiten, uit naam van dezelfde profeet.

Achter geen enkele misdaad sta ik, dus ook niet achter die van de Amerikanen of de Israëlieten. Ik heb geen enkele moeite die misdaden te veroordelen…..

#17 jos

@ 15:

Lees mijn post goed. Mijn voorbeelden over Irak waren flauw, dat zei ik al. Ik gebruik niet als tactiek “kijk wat Westerlingen doen” om misdaden van moslims goed te praten.

Dan zou ik me tot jouw niveau verlagen en dat wil ik niet.

Domino, waarom moet ik me uitspreken over die gast bij de paus, Ayaan of de bedreigers van Geert ? Waarom verwacht je dat ik ze veroordeel ? Ben ik als moslim van tevoren een meeloper tot ik het tegendeel zeg ?

Je vragen “hoeveel procent dit” en “hoeveel dat” zijn zinloos. Als ik zeg dat 95 % niet van Bin Laden houdt dan ga jij zeggen: “O, dus 5 % is vóór ! Dat zijn er tienduizenden !”

Helpt het als ik zeg, nogmaals, dat álle officiële kanalen in de moslimwereld al-Qa’ida hebben veroordeeld ?

“Hoeveel procent van de moslims in Nederland beschouwt het geweld van de zichzelf moslimstrijders noemende terroristen (AlQaeda enzovoort) als strijdig met de wetten zoals de Koran die voorschrijft?
Dat percentage kon wel eens niet zo hoog zijn.”

“Bin Laden wordt door moslims meestal niet als een dwaas gezien, maar als een superactivist die de uiterste consequentie trekt van de islamitische regels ten aanzien van de strijd tegen de ongelovigen.”

Twee beweringen die ik zo definiëer: goedkoop, ongefundeerd gelul wat je uit je duim zuigt. Ik daag je uit om met bewijzen te komen dat steun voor Bin Laden breed is in de moslimwereld.

@ 16:

“Dat Irakezen menen naar al het gebeurde er nu slechter aan toe te zijn dan onder Saddam, kan best waar zijn voor bepaalde groepen.”

Lees mijn link. Daar staat dat dat 90 % van de Irakezen volgens een peiling hun land slechter vinden nu. Dat is meer dan “bepaalde groepen” !

“Ik heb geen enkele moeite die misdaden te veroordelen …”

En verreweg de meeste moslims hebben geen moeite om terreuraanslagen door andere moslims waar dan ook te veroordelen.

Het punt is: ik verwacht niet van jou dat jij Israëlische of Amerikaanse misdaden veroordeelt omdat ik jou niet met ze op een hoop gooi. Ik ga d’r op voorhand niet vanuit dat jij die misdaden goedkeurt totdat je uitdrukkelijk “nee !” zegt.

Wat jij doet is álle moslims een schuldcomplex proberen aan te praten vanwege Geert, Ayaan en nog wat arme slachtoffers van nare moslims, en vanwege geweld waar vooral moslims, en niet niet-moslims, slachtoffer van zijn.

Waar gaat het heen als we leden van een groep gezamelijk aansprakelijk stellen voor wat een paar leden doen ? Of dat we van alle andere leden verwachten dat ze het boetekleed aandoen ?

#18 Domino

Die misdaden worden gedaan uit naam van Allah en zijn profeet, dat is het verschil. Van een filmpje van Geert valt de ene moslim van de ander over hem heen, inclusief moord als ze de kans krijgen, maar aanslagen uit naam van Allah en de vreselijkste misdaden uit zijn naam, luid en duidelijk verkondigd, brengen niks te weeg, geen rimpeltje, niks.

Vandaag was Zawahiri weer in het nieuws:
De nummer twee van terreurnetwerk al-Qaida, Ayman al-Zawahiri, heeft opgeroepen tot nieuwe aanvallen tegen Amerikaanse en Joodse doelwitten. Het kopstuk deed dat in een radioboodschap die zondag werd opgevangen in Washington. “Moslims, vandaag is jullie dag. Tref Joodse en Amerikaanse doelwitten en al wie heeft deelgenomen aan de aanvallen tegen moslims”, zei al-Zawahiri in een radioboodschap uitgezonden door het al-Qaida netwerk As-Sahab, aldus het centrum gespecialiseerd in het toezicht op islamitische sites. Zawahiri roept zijn volgelingen op “doelwitten in de gaten te houden, geld en benodigdheden te verzamelen, de voorbereidingen te treffen en vervolgens, Allah aanroepend, het martelaarschap en paradijs op te zoeken”.

Volgens mij hebben Theo, Ayaan en Wilders nog nooit dit soort oproepen gedaan (ook de Joodse staat niet) één is er vermoord en de rest wordt bedreigd. Denk je nu echt dat we ons blijvend in de maling laten nemen?

Ik zie de protesterende moslims tegen figuren als die Zawahiri en zijn companen luid Allah aanroepend om die te vernietigen met graagte langskomen…. pas dan ga ik je geloven dat er een einde aan het wegkijken is gekomen!

#19 jos

@ 18:

Heb je echt niet door hoe dom je aan het kakelen bent ?

“Die misdaden worden gedaan uit naam van Allah en zijn profeet, dat is het verschil.”

En dus daarom moet iedereen die Allah en zijn profeet aanhangt zich verantwoorden ?

” … maar aanslagen uit naam van Allah en de vreselijkste misdaden uit zijn naam, luid en duidelijk verkondigd, brengen niks te weeg, geen rimpeltje, niks.”

Klinkklare onzin. Er zijn genoeg veroordelingen, demonstraties, enz. geweest die de nieuwsbronnen die jij raadpleegt niet bereiken of die jij gewoon wilt negeren.

Dit zijn niet zomaar wat moslims, dit zijn de hoogste religieuze vertegenwoordigers uit o.a. Egypte, Saoedi-Arabië en Iran die terreur onomwonden veroordelen.

Hier is een link naar meer dan honderd fatwa’s, zo’n 75 verklaringen van moslimorganisaties uit meer dan 30 moslimlanden,

Maar toch vind je wat az-Zawahiri uit z’n grot roept veel geloofwaardiger en representatiever dan wat de voornaamste leiders uit de moslimwereld roepen.

“Denk je nu echt dat we ons blijvend in de maling laten nemen ?”

Ja Domino, “wij” moslims zijn “jullie” Westerlingen in de maling aan het nemen.

Maar deze bewering vat nog beter samen hoe ziek je eigenlijk in je hoofd bent:

“Ik zie de protesterende moslims … met graagte langskomen…. pas dan ga ik je geloven dat er een einde aan het wegkijken is gekomen …”

Domino, neem een diepe zucht en denk heel goed na over wat je geschreven hebt. De domheid ervan is fascinerend.

Je zegt in feite: “hé moslims, wie zwijgt stemt toe, en zolang je niet openlijk voor m’n ogen protesteert tegen dat geweld, ga ik ervanuit dat jullie vóór zijn.”

De vergelijking met voetbalclubs en hun supporters. We hebben clubs die officiëel verklaren dat geweld en voetbal niet samengaan, net zoals officiële moslimkanalen geweld in naam van de islam afkeuren.

Jij hecht geen waarde aan de verklaringen van de clubs en het feit dat verreweg de meeste voetbalsupporters niet rellen. Nee, jij staart je blind om de rellen die af en toe voorkomen en je wilt dat na elke rel (waar ter wereld ook) voetballiefhebbers zich massaal op straat begeven om het te veroordelen. Doen ze dat niet, of heb je dat niet gezien in de media, dan ga je d’r vanuit dat voetballiefhebbers rellen stilletjes goedkeuren.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*