PVV-motie door Kamer geweigerd

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

PVV-motie door Kamer geweigerd

Unicum in parlementaire geschiedenis.

0

Reacties (15)

#1 Basszje

Huh? Hoe kan dat? Moties mag je toch altijd indienen, ook zonder meerderheid oid. Wel interessant trouwens, kan je iemand vervolgen wegens discriminatie naar aanleiding van een motie of niet?

#2 Steve

@1

Het ligt er maar net aan wat voor motie het is. Dit artikel is trouwens completer;
http://www.ad.nl/binnenland/article1827668.ece

Dit is dan overigens wel weer heel grappig;

Toen Fritsma ontkennend antwoordde en zei dat de PVV immigratie uit moslimlanden wil voorkomen, werd hem voorgehouden wat dat betekent voor een christen uit Turkije die naar Nederland wil komen. Daarop zei Fritsma dat die persoon wel welkom zou zijn.

#3 Teun

@Steve: het is nog veel hilarischer als je ernaar luistert

#4 Bismarck

Inhoudelijk vraag ik me af of je (aspirant)-immigranten mag dwingen hun geloof bekend te maken. Lijkt me nogal een inbreuk op privacy, terwijl er geen sprake kan zijn van verdenking van een misdrijf.

Overigens goed dat de PVV eens met zijn neus in de argumentatie gewreven wordt (en de onuitvoerbaarheid van zijn plannen krijgt voorgeschoteld). Mag vaker gebeuren.

#5 jos

Aansluitend op 4:

Ik stoor me eraan dat de weerstand in de Kamer tegen dit extreem-rechts tuig niet verder komt dan “discriminerend” en “schandelijk” enz. Nee, inhoudelijk moet je ze aanpakken, hun argumentatie is érg zwak !

Een voorzetje:

“Volgens PVV-Kamerlid Fritsma is de Nederlandse identiteit in gevaar doordat moslims de Nederlandse kernwaarden vaak niet delen.”

Meneer Fritsma, wat is de “Nederlandse identiteit” ? Wat zijn “Nederlandse kernwaarden” ? En ervanuit gaande dat die waarden bestaan, hoe weet U dat de meeste moslims in Nederland die niet delen ? En om op het niveau van Uw Führer te discussiëren: meneer Fritsma, bent U knettergek geworden ?

#6 Teun

@4 ”Overigens goed dat de PVV eens met zijn neus in de argumentatie gewreven wordt (en de onuitvoerbaarheid van zijn plannen krijgt voorgeschoteld). Mag vaker gebeuren.”

De reactie is ook al voorspelbaar: “cordon sanitair!”, “de gevestigde politieke partijen zijn ondemocratisch!”. En Fritsma laat zich graag klemlullen met zijn plannen die weet-ik-hoeveel verdragen schenden omdat zijn publiek dan vindt dat “hij zegt waar het op staat”.

*gooit nog maar een prozacje achterover*

#7 Joost

Maar heeft hij niet gewoon gelijk? Een motie mag toch niet geweigerd worden, ongeacht de inhoud?

De PVV heeft toch op zichzelf al ‘5 leden’? Of moeten dat 5 leden zijn van 5 verschillende fracties?

#8 Teun

@7 Blijkbaar kan de kamer besluiten een motie ueberhaupt niet in behandeling te nemen. Als dat zo is, dan is er niks raars gebeurd (anders dan dat men er tijdens het voorlezen van de motie achter kwam)

Wat je tweede punt betreft: dat is wel een beetje raar. Maar:
– misschien gaat het om de mensen die op dat moment aanwezig zijn. Dat zijn er soms maar één per fractie. Fritsma kan het dan dus nog een keer proberen als hij zn vriedjes en vriendinnetjes meeneemt.
– Misschien gaat het om het aantal fracties wat de motie steunt.

Het eerste lijkt me waarschijnlijker, maar ik kon geen beelden vinden.

#9 Bismarck

@8: Lijkt me toch echt om vijf kamerleden te gaan. Het aantal fracties maakt niet uit (het is niet het EU-parlement!). Zal dus eerder je eerste verklaring zijn. Ik ben overigens wel benieuwd we de kamerleden waren die oorspronkelijk wel mee wilden indienen, maar zich bedachten toen de SP wakker schoot.

@6: Sorry, maar je hoeft geen LTS afgemaakt te hebben om in te zien dat je wel heel stom bent als je eerst zegt gewoon alle immigratie uit Turkije niet toe te laten en vervolgens daarop doorgevraagd te stellen dat christenen uit Turkije niet geweigerd worden. Zelfs een kind van 8 ziet wel in dat dat elkaar tegenspreekt.

#10 Teun

@9 weet ik. maar zoals gezegd: Fritsma doesn’t give a rats arse.

#11 Basszje

@Spuyt Ik heb begrepen dat een motie door 5 mensen ondersteund moet worden om ingediend te worden. Er waren evenveel slechts 2 mensen van de PVV aanwezig op dat moment, dus het feest ging niet door.

#12 Bismarck

@10: Ja uit het geluidsfragment kwam het erg gratuite van de motie ook wel naar voren (eigenlijk is de bedoeling van de motie niet zoals we hem formeel uitspreken, zegt hij bijna letterlijk, hoe hard kun je afgaan?). Dat soort dingetjes mogen van mij ook wel meer media-aandacht hebben, om aan te geven hoe (on)serieus zo’n partij politiek bedrijft.

#13 Teun

@12 …waarop Wilders c.s. zeggen dat het allemaal aan de “links-georienteerde media” ligt. Zo dom zijn ze dus niet: ze hebben overal een antwoord op! /sarcasme

#15 Bismarck

@14: Zoals in #9 al gesteld, van wie was toch die 5e hand? Ik ga ervan uit dat de 4 handjes van de 2 aanwezige PVV’ers en 2 SGP’ers waren?

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*