Veertig zweepslagen dankzij teddybeer Mohammed

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Veertig zweepslagen dankzij teddybeer Mohammed

Een Britse lerares is in Sudan aangeklaagd omdat ze haar scholieren toestond hun knuffel Mohammed te noemen. Volgens de Islamitische wet zet ze hiermee aan tot religieuze haat.

Lees verder op DePers.nl

Reacties (6)

#1 Abhorsen

Dit is wel iets waar ik me zo kwaad over kan maken. Net als de vrouw in Saudi Arabie die verkracht is en vervolgens zelf veroordeeld wordt tot zweepslagen en het gevang.

Het is toch wel te primitief voor woorden. En ja ik weet dat niet alle Moslims zo zijn, maar de negatieve beeldvorming wordt wel verdomd bevestigt zo. Wat ook weer triest is voor alle wel gezond in hun hoofd zijnde Moslims.

Dat is nu juist het trieste eraan. De gekken aan beide kanten (extreme Moslims en Wilders & Co) blijven buiten schot en iedereen anders is er de dupe van.

  • Volgende discussie
#2 jos

@ 1:

Politiek spelletje van Soedan – een soort “fuck you” naar de wereld i.v.m. Darfoer ? Ik denk ook terug aan de cartoonrellen van vorig jaar in Damascus – in de totalitaire staat Syrië zijn er nóóit massademonstraties zonder toestemming van de overheid. Hariri-affaire ?

Mijn punt: het is geen simpele tegenstelling middeleeuwen vs. Verlichting.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Abhorsen

@2, Als jij besluit een onschuldig iemand voor politieke doeleinden zweepslagen te geven ben je primitief… nog erger als je om welke reden dan ook iemand zweepslagen heeft ben je primitief. Wederom dit zegt niet iets over alle Moslims (maar dat zal Wilders & co er wel van maken).

Daarnaast denk ik niet echt dat het alleen maar een politiek spelletje is. Je denkt veelte atheïstisch vrees ik. Het is voor mij, en anderen denk ik ook moeilijk je voor te stellen hoe iemand gekrengd kan zijn als zijn of haar gehele reden tot bestaan en bestaanswereld in zijn of haar ogen onderuit gehaald wordt. En zie ook de zweepslagen in Saudi Arabie. Ben je groepsverkracht (waarschijnlijk iets dat je voor de rest van je leven mentaal kapot heeft gemaakt) en krijg je daarna zweepslagen omdat je niet met mannen had mogen omgaan. Ik denk dat ik niet de kracht zou hebben daarna nog door te leven en mezelf van kant zou maken. Wordt je eerst kapot gemaakt via groepsverkrachting, daarna i.p.v. geholpen wordt je op een barbaarse wijze gestraft.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 jos

@ 2:

Nee, het is niet alleen een politiek spelletje, dat zeg ik ook niet. Het speelt wel degelijk ’n rol … en je hoeft me niet nogmaals te overtuigen dat het uiterst verwerpelijk is wat in Saoedi-Arabië plaatsvindt. Ik kots ervan.

Ik zeg alleen dat zulke excessen niet los vallen te zien van de politieke context. Waarom worden Boeddha-beelden na meer dan duizend jaar islam in Afghanistan opeens vernietigd ? Khomeini die een fatwa uitspreekt tegen Rushdie, toevallig toen Iran in de vergetelheid raakte na de oorlog tegen Irak en de revolutionaire verve leek te verdwijnen ?

Dit is geen atheïstisch denken maar onwil om genoegen te nemen met simplistische “clash-of-civilizations”-verklaringen

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#5 Abhorsen

@4, Ik geloof sowieso niet in Clash of Civilization’s theorieën.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#6 Abhorsen

Uhm.. deze link dus

  • Vorige discussie