Startende ondernemer is geen ondernemer

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Startende ondernemer is geen ondernemer

De jongeman die tachtig uur per week werkt om zijn briljante idee om te zetten in een succesvol bedrijf. Dat is vaak het beeld dat bestaat van de startende ondernemer.

Lees verder op DePers.nl

Reacties (4)

#1 Davide

Belangrijk om te weten voor onze economie:

“Het overgrote deel van het recordaantal nieuwe starters heeft hélemaal geen grote ambities.”

Die ZZP ontwikkeling is wel belangrijk voor onze groei, maar het is geen duurzame groei door middel van nieuwe innovatieve producten in Nederland en dat is toch wel jammer.

Wel handig om te weten dat financiële onafhankelijkheid helemaal zo heel ver weg niet is… (als je van jobhoppen houdt zeker).

  • Volgende discussie
#2 Abhorsen

Kortom ambitie maakt je een ondernemer? Wat een kul. Het is geen status symbool.

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#3 Davide

Ambitie is niet het enige dat je een ondernemer maakt, correct. Wel is het een zorgelijke ontwikkeling dat de meeste ‘nieuwe ondernemerschappen’ in de dienstensector worden opgericht (met die ZZP). Heel leuk natuurlijk al die adviseurs die zich laten inhuren en hiermee de zo gewenste financiële afhankelijkheid verkrijgen. Deels ook goed voor de economie want zowel het BNP stijgt hiermee en er wordt naar alle waarschijnlijkheid meer uitgegeven.

Op de langere termijn is deze ontwikkeling wel ongunstig. “B.v. Nederland” heeft ook nieuwe producten en ontwikkelingen nodig om ook in de toekomst verzekerd te zijn van voldoende (globaliserend) potentieel.

De Abhorsen = iemand anders dan Abhorsen?

  • Volgende discussie
  • Vorige discussie
#4 Lord Flasheart

Dat het overgrote deel van de starters ZZP’er is niet erg. Wordt de arbeidsmarkt flexibeler zonder dat je het ontslagrecht hoeft aan te passen ;-)

Natuurlijk heb je ook starters nodig die nieuwe producten leveren, maar de verhouding zegt niets over de hoeveelheid.
Overigens is de eenzame hardwerkende jongeman op de zolderkamer nu net de ondernemer die het niet gaat redden.
Waarom? Omdat je nooit alle noodzakelijke vaardigheden in 1 persoon kan verenigen, omdat ie in het geheel niet bezig is met wat zn klanten willen, omdat ie niet bezig is met de omgeving en dus kansen mist, maar alleen denkt aan zn idee en hoe dat te vervolmaken.

Dat worden van die uitvinders die laten klagen dat ze de wereld hadden kunnen veranderen als niet tegen gewerkt waren door het systeem..

  • Vorige discussie