Ouderen weren avondlijke collectanten met sticker

Ouderen weren avondlijke collectanten met sticker

Ouderen in Voorschoten kunnen voortaan aangeven dat ze na 18.00 uur geen collectanten meer aan de deur willen. De lokale afdeling van de Algemene Nederlandse Bond voor Ouderen ontwikkelde een sticker met de tekst ‘Na 18.00 uur geen collectes’. De ouderenbond kreeg veel klachten van ouderen die bang zijn voor onverwacht bezoek.

Lees verder op DePers.nl

 1. 1

  Geachte heer/mevrouw, heden zag ik een uitzending van Consumenten-TV (digitaal) waarin vermeld werd dat de sticker “Na 18.00 uur geen collectes” gratis wordt aangeboden door de Ouderenbond.
  Graag zou ik 2 stuks van deze sticker willen ontvangen/kopen, voor mezelf en voor mijn oude ouders. Maar het programma vermeldde niet waar je de sticker kunt aanvragen. Graag zou ik van u de juiste URL en/of het email-adres adres willen verkrijgen waar ik de stickers kan aanvragen c.q. kopen.
  In afwachting en met vriendelijke groet,
  edit redactie: hier stond adres.

 2. 3

  Maar om even op het onderwerp in te gaan: WTF? Een sticker voor na 1800 uur ’s avonds?

  Jottem, dat lijkt me DE oplossing. Mag ik er stiekem vanuit gaan dat, omdat ik nog nooit een collecte voor 1800 uur gezien heb, deze sticker vooral gebruikt gaat worden door vrekkerige oudjes die geen cent willen uitgeven?

  Is weer eens wat anders dan de smoes ‘Ik heb al per acceptgiro gegeven’, door een intercommetje heen.

 3. 4

  Als collectant meed ik ouderflats toch al.

  Als klein scoutingkindje liep ik ook altijd collecties (voor Jantje Beton; wij kregen de helft van het geld voor onze club) en zelfs voor zo’n klein schattig meisje met een scoutinguniformpje aan deden oude mensen vaak niet open. En als er iets is waar je als collectant chagerijnig van wordt zijn het wel stiekeme gezichten door de gordijnen heen (die je echt wel ziet hoor!) waarna de deur niet open wordt gedaan.

  Prima dus zo’n sticker, scheelt hun een hoop angst en ons een hoop gedoe!!