2006: Battle of the Blogs – Field Report 4

Wapenschild WEBoorLOGHier alweer het vierde Field Report over de Battle of the Blogs 2006. De vorige editie haalde zelfs de krant (NRC.Next). Gelukkig was het een kritische journalist die het goed op waarde kon schatten.
Thumbnail battlefield eind januari

Er is weer veel gebeurd op het slagveld. Sommige dingen zijn ronduit spookachtig te noemen. Zo komen doodgewaande weblogs plots weer tot leven (Georgina Verbaan, Chiell, Patrick en vanderZande) en zeggen weblogs dat ze doodgaan maar doen het dan stiekem niet (Fulminatia). Door al dit gedoe hebben we nu 1 casualty of war minder dan de vorige maand.

Thumbnail battlefield eind februari

De gemiddeld blogfrequentie is overigens weer licht gedaald. Maar dit is slechts een verandering van 1%.

Kwalitatief is er wel het nodige geschoven. Maar laten we ons even concentreren op de kwaliteitsstempels van Sargasso. Het aantal is hetzelfde gebleven, maar twee zijn van eigenaar overgegaan. Retecool en de Telegravin verloren hun kroontje. The Black Forest en Mikzlog hebben het kroontje wel gekregen. Binnenkort werken wij onze linklijst bij.

Thumbnail battlefield eind maart

Nog twee opmerkelijke weetjes. Jaggle heeft een belang in Skoften genomen. En VolkomenKut is aan een buitenlands avontuur bezig zoals TotallyCrap en iets in Duitsland (ben ik nog naar op zoek).
Aanmelden kan overigens eigenlijk niet meer. Het wordt ons gewoon teveel werk en bovendien moeten we iedere keer precies een rijtje vol hebben (13 stuks).

Rechts zie je weer verkleinde versies staan van de eerdere edities. Het verschil moge duidelijk zijn.
Wij hopen dat het voorjaar straks goed inzet en zorgt voor veel meer frisse groene kleuren op het slagveld.

Update: Onderstaand overzicht nu ook in lijstformaat

Legenda
Kleur individuele blogs (frequentie van posten):
– Prima
– Veel gaten van een dag (minder dan 4 keer per week)
– Veel gaten van meerdere dagen (minder dan 2 keer per week)
– Heel veel grote gaten (minder dan 4 keer per maand)
– Op sterven na dood
– Casualty of war

Kleur collectieve blogs (frequentie van posten):
– Prima
– Af en toe een gat van een dag
– Gaten van een dag of meerdere dagen
– Heel veel grote gaten
– Op sterven na dood
– Casualty of war

Symbool (kwaliteit):
– Gebrek aan inspiratie of inhoud
– Copycat of linkdump zonder toegevoegde waarde
– Identiteitscrisis

– Extra impuls (bv blogger erbij of nieuwe inspiratie)
– Gaat voor het geld, commercieel
– Sargasso Kwaliteits Keurmerk!

PS: Het kan zijn dat blogs zich voor dood hielden omdat ze even het strijdgewoel wilden ontvluchten. Indien we ze onterecht dood verklaard hebben, vernemen we dit graag. Dat verwerken we in de komende field reports.

 1. 2

  We spreken er schande van, maar zullen Xs4all nooit meer afbranden, dit in de hoop de felbegeerde kroon terug te krijgen.

  Een juiste link naar DT zou overigens niet misstaan, er hoort namelijk een lidwoord voor.

 2. 3

  Zeg hoe gaat dat komende maanden tijdens vakantieperiodes? Zeker op de individuele blogs gaan er gaten vallen. En op blogsoftware van xs4all.nl kan je niet ‘vooruit’ posten.
  Ga je een vakantieformulier verstrekken? En hoeveel vakantiedagen krijgen we dan?

 3. 4

  Wat je zegt! Dat moet inderdaad een heel werk zijn. De complimenten.
  Ik heb nog twee sites ontdekt die aan een soort van weblog-keuring doen (ben de namen kwijt want het steld echt niet veel voor).
  Deze Battle of the blogs is wel de moeite waard omdat er echt boeiende sites op staan.
  Valse bescheidenheid hoeft ook weer niet. Zet Sargasso er maar in met twee kroontjes.

 4. 10

  Ah, nieuwe inspiratie. Op weg naar een kroontje! Hmm, misschien moet ik dan de columns maar eens van hier naar m’n log overhevelen… ;-)

 5. 12

  sexylosers.de /totally crap, bezoekers zijn pissed off. affenttitengeil, zal nog lastig worden , het duitse boek van humor is 1 pagina dik.

 6. 13

  Goed, ik dacht dat ik dit gisterenavond ook al had gezegd, maar misschien afgevangen door de spamregels of vergeten op “submit” te drukken.

  Persoonlijk ben ik hoogst verbaasd dat weblogs hun kroontje verloren hebben… Leeft Sargasso bij de waan van de dag? Is bijvoorbeeld Retecool de afgelopen maand zoveel slechter geworden? Of is er maar een maximaal aantal kroontjes?

  Enige verduidelijking van het kroontjessysteem van de redactie lijkt me op z’n plaats. Sowieso is het gehele systeem nogal ondoorzichtig…

 7. 15

  *komt binnen hossen*

  Boem is ho (tuut tuut) zei tante Truus-tegen-ome Ko In een Daf een Lelijke Eend een Volvo of een deuxchevaux, ja allemaal nu! Boem is ho (tuut tuut) zei tante Truus-tegen-ome Ko In een Daf een Lelijke Eend een Volvo of een deuxchevaux!

  *host snel weer weg*

 8. 16

  Eerlijk gezegd vind ik het een knap waardeloze manier om een overzicht te geven van wat er in blogland gebeurd:
  onoverzichtelijk, tegenintuitief, onduidelijke codering (stippen en kleur blijkt hetzelfde aan te geven), onhandig zoeken als je de waardering van een bepaald blog wilt weten. En omdat er elke keer nieuwe blogs bijkomen kan je het plaatje van vorige maand niet eens vergelijken met de huidige stand.
  Dit kan beter, jongens!

 9. 17

  Lees voor de grap de eerdere versies ook eens heer Jeroen. Daar staat precies uigelegd hoe het zit met symbolen, stippen en kleuren. Alles is uitgeprobeerd en uitgedacht, en dit is toch echt de meest overzichtelijke manier om 260 weblogs van een waardering te voorzien die ook nog eens ergens op slaat.

 10. 18

  @Dolbee: De scout van deze maand heeft niks met xs4all en weet volgens mij ook niet van het verhaal. Dus dat kan het niet zijn. Overigens heb ik het lidwoord ervoor gezet. Maar jullie blijven wel op dezelfde plaats staan.

  @Houtlust: gewoon zeggen in een laatste blogje dat je even afwezig bent. Daar houden we wel rekening mee. Inbrekers ook overigens.

  @spuyt12: Het wisselen van kroontjes heeft voor een deel te maken met het rouleren van scouts. Anders scouts, andere interpretatie. Ik zal straks de instructies van de scouts posten. Dan kan je zien dat het altijd open blijft voor eigen mening. En dat houdt het ook een beetje levendig.
  In het geval Retecool kan ik het me trouwens wel voorstellen. Lijkt er een beetje op dat al hun energie nu in de nieuwe retevisie zit. Beetje weinig fut in de potsjes.

  @jeroen: Alsof een echt slagveld zich in een statische weergave laat vangen. Beetje flexibiliteit is gewenst hoor. Maar wees gerust. Er komen geen blogs meer bij dus nu wordt het makkelijker vergelijken.
  En die stippen zijn voor de kleurenblinden, echt waar. Die kunnen namelijk de groen/bruin nuances niet onderscheiden. Maar die kleuren wilden we echt houden.
  Beschouw het als een uitdaging om ons een beter voorstel te doen. Het kost ons al meer dan genoeg energie (bij elkaar ongeveer 20 uur werk per keer) om het uberhaupt te produceren.

  Oh ja, en een beetje relativeren bij dit initiatief kan geen kwaad.

 11. 19

  De scout instructies (in het kader van de totale openheid):

  De beoordeling:
  – Let op een eventuele side-bar met postjes. Die tellen ook mee voor de frequentie als het meer is dan alleen een link (zoals onze waan, die telt dus niet mee).
  – Individuele blogs iets minder snel afkraken op kwaliteit (is toch moeilijker)
  – Iets sneller een blog als commercieel bestempelen als duidelijk is dat het eigenlijk vulling tussen de reclame is (al is het nog zo goed).
  – Copycat betekent dat er vrijwel geen originele dingen gezegd worden, alleen maar stukjes aangehaald van anderen.
  – Linkdump zit dicht tegen copycat aan. Maar dan zijn het gewoon linkjes met hooguit 2 regeltjes tekst erbij zonder veel waarde.
  – Extra impuls is lastig te zien soms. Daar moet je een tijdje voor bladeren. Nieuwe rubriek, nieuwe blogger (bij groepen), nieuwe layout….
  – Sargasso’s kwaliteitsstempel is heel subjectief natuurlijk. Maar Originaliteit, diepgang, humor of anderzins kwaliteit moet wel herkenbaar zijn. Zorg dat je het kan motiveren (anders dan dat je die lui wel aardig vindt of zo).
  – Kies het symbool wat het meest van toepassing is. Soms zijn namelijk twee of zelfs drie symbolen mogelijk. Dat ondersteunt mijn dingetje (nog) niet.
  – Casualties of war worden door mij altijd nog even gecontroleerd vlak voordat ik de stand op maak. Soms is een tijdelijke timeout de oorzaak namelijk.

  Frequentie (groepsblog)
  1 – Prima
  2 – Af en toe een gat van een dag
  3 – Gaten van een dag of meerdere dagen
  4 – Heel veel grote gaten
  5 – Op sterven na dood
  6 – Casualty of war (meer dan 1 maand niets)

  Frequentie (individueel)
  1 – Prima
  2 – Veel gaten van een dag (minder dan 4 keer per week)
  3 – Veel gaten van meerdere dagen (minder dan 2 keer per week)
  4 – Heel veel grote gaten (minder dan 4 keer per maand)
  5 – Op sterven na dood
  6 – Casualty of war (meer dan 6 weken niets zonder opgaaf van reden)

  Symbool (kwaliteit):
  1 – Prima, geen opmerkingen (geen symbool)
  2 – Gebrek aan inspiratie of inhoud (pijl naar beneden)
  3 – Copycat of linkdump zonder toegevoegde waarde (chanel symbool)
  4 – Identiteitscrisis (vraagteken)
  5 – Extra impuls (bv blogger erbij of nieuwe inspiratie) (uitroepteken)
  6 – Gaat voor het geld, commercieel (dollarteken)
  7 – Sargasso Kwaliteits Stempel

 12. 20

  Hmm, wellicht eens tijd om bij een psychiater langs te gaan of anderszins geestelijke bijstand te zoeken. Een identiteitscrisis volgens de sargasso botb scouts. Straks maar eens goed in de spiegel kijken ;-).

 13. 21

  Lieve mensen van Sargasso… ik had toch gezegd dat ik druk ben met afstuderen? En nog doe ik zeker een postje of vier, vijf per week. Dat is vet knap! Maar goed, ik ben wel blij dat jullie me nog lief vinden en me nog steeds willen Keurslageren.

 14. 22

  @Steeph: BLijft dat ik vind dat je een kroontje niet zomaar mag weghalen. Als zo’n kroontje staat voor de individuele mening van een Sargassoredacteur dan stelt het niets voor.

  Constante kwaliteit leveren is moeilijk. Als dat op het moment dat jullie redacteur langskomt even niet het geval is dan verwacht ik dat je als “gedecoreerde” nog een second opinion krijgt.

 15. 23

  De scouts spitten -als het goed is- het hele maandarchief door en maken een afweging op basis van het resultaat van de afgelopen maand. Een kroontje is ook geen DutchBloggie. Verder vind ik het beeld redelijk consistent two out / two in. De rest heeft zijn/haar kroontje behouden. Als een kroonwisseling resultaat is van een scoutwisseling, so be it. Een jaar heft 12 maanden en er zijn momenteel zo’n 8 scouts actief, tel uit je winst.

 16. 25

  Ja maar de volgende ronde kom je als beoordeeld weblog weer bij een andere scout terecht. Het is dus zaak zoveel mogelijk scouts om te kopen mbv van geld, drank en/of seks.

 17. 28

  Is het niet makkelijker om dan van tevoren even aan te geven welke scout je toegewezen krijgt? Dat koopt wat makkelijker om zeg maar. Anders wordt t wel een heel forse investering.

 18. 31

  Leuk als opstartpagina!
  Zo kom je nog eens ergens ;-)

  drrrK – Die maar een stukje van het Internet frequent leest…

 19. 35

  Spuyt12 heeft een goede vraag die niet wordt beantwoord. Waarom is Reet zijn kroontje kwijt? Is Reet de afgelopen maand zoveel slechter geworden? Of is de scout die Reet beroofde van zijn kroontje geen Reet-fan? Enige argumentatie in deze kwestie vind ik toch wel enigszins noodzakelijk…

 20. 36

  Oh vroeg Spuyt dat dan?
  Maar goed, ik was de scout die Reet zijn kroontje afnam en het inruilde voor een uitroepteken. Dat uitroepteken was voor de Retevisie: een goede impuls, maar de rest van het aanbod blijft een beetje achter. Oudgedienden en goed georganiseerde groepblogs worden wat mij betreft ook wat kritischer bekeken dan de rest. Wie Retecool in maart een kroontje heeft gegeven weet ik niet. Misschien heeft Reet in mei wel weer z’n kroontje terug?

 21. 39

  >> de rest van het aanbod blijft een beetje achter.

  Blijft vaag. Er zit toch een constante lijn in Reets werk? Anders kun je Bieslog zijn kroontje ook wel afpakken (oh nee, dat is een individu. Wat trouwens te betwijfelen valt. De Bie heeft namelijk een hele organisatie achter zich).

 22. 40

  Op de middenlange termijn (zeg een half jaar tot een jaar) zie ik Retecool de laatste maanden wel weer wat aantrekken. Het was lange tijd steeds meer van hetzelfde en er vielen ook grote gaten. “Beetje weinig fut in de potsjes.” zoals Steeph het al verwoordde. Dat Retevisie kon mij dan wel weer bekoren, maar een kroontje? Nu even (nog) niet. En Bieslog? Die heb ik niet gescout, misschien volgende keer.

  Overigens Laurens, mag jij van mij Retecool best leuk vinden hoor. Ik wil allerminst mijn subjectieve mening aan jou opdringen.

 23. 42

  Heb het nog eens even gecheckt en kom voor mijn log op twee gaten van meer dan één dag. Om dan te spreken van véél gaten… Nee, daar herken ik me niet in.

 24. 44

  @Wiro: Uh… ik check net jouw site, maar daar zitten toch echt in de maand een heleboel gaten van 1 of 2 dagen in. Of je moet potsjes verstopt hebben natuurlijk.

 25. 45

  Ah, en wederom groen. Doe ik het toch nog ergens voor… Is het trouwens mogelijk om alle logs op het slagveld op een rijtje te zetten? In een pop-up of iets dergelijks? Dat is wat handiger klikken dan met je muis over alle hokjes te moeten zweven…

 26. 47

  Hmm, als er omgekocht gaat worden: zie mijn log voor nadere gegevens.

  Aan Steeph en de rest van de redactie: ik weet dat ik geen scout ben, maar kunnen we dat even stil houden? ;-)

 27. 48

  enige verwarring: er zijn nu 2 jeroens aan het reageren. Ik was de zeikerd die het over onoverzichtelijkheid had.

  Ik heb de eerdere posts overigens wél gelezen, maar ben het toch niet met je eens, steeph. Grafische weergaven als dit moeten JUIST in een oogopslag overzicht geven. Bovendien is het niet het gebrek aan flexibiliteit waar jullie visualisatie tekort schiet.

  Wat suggesties:
  – drop die bolletjes, fuk de kleurenblinden. Er staan nu 2 tekens, voor hetzelfde, dat is erg verwarrend.
  – vervang de kleurenschakering door een gradient van rood (dood, geen posts) tot blauw (veel posts, prima). Of van zwart tot wit, dan zijn de kleurenblinden ook blij. De roodbruine vakjes vallen nu erg op, maar zijn niet bijster bijzonder.
  – je zou langs de y as de eerste letter kunnen zetten van de naam van het blog, en niet alle regels volplempen totdat je een mooi blok krijgt. Ziet er niet zo hip uit, maar zoekt net wat makkelijker.
  – in de legenda staan collectieve blogs en eenmansblogs apart vermeld.. Ze gebruiken dezelfde codering, dus dat is nutteloos.
  – Centreer dat sargasso-kroontje wat beter. De “S” die door de restvorm gemaakt wordt valt er zo af, ik moest 2 keer kijken voordat ik zag dat het een S was. Zonde van dat spiffy logo.
  – hoewel het zeer in jullie lijn past om , zou ik zelf toch voor een euroteken gaan om aan te geven dat de blogger in kwestie door economische motieven gedreven wordt: dat lijkt minder op jullie eigen kroontjeskeurmerk.

  Een hoop gezeik, maar dat is helaas toch wel waar goede vormgeving op neerkomt. Geschmier over millimeters.

 28. 50

  Jeroen: jammer maar pindakaas: veel van je kritiek vervalt omdat er (uiteraard) een soort Strategobord-feel achter zit. Het is een veldslag tenslotte. Camouflage!
  •Bolletjes is kwestie van principe. Het staat niet bepaald mooi, maar funcionaliteit primeert hier.
  •Euroteken zullen we bekijken.
  •Redactioneel heb je wellicht een punt met alleen- vs. collectief blog -maar hou er rekening mee dat je nooit iedereen met alles altijd kan tevreden stellen.
  •het “S”je zou een visuele bel moeten doen rinkelen met bovenaan. Je bent wel de eerste die het tekentje niet goed vindt, moet ik zeggen…

 29. 51

  Het gaat mijn niet om de estetiek van jullie zeeslag-bordje, maar de overzichtelijkheid. Met twee verschillende coderingen hetzelfde aangeven is onoverzichtelijk. Je zou ook nog een gouden randje kunnen toevoegen voor blogs die elke dag updaten, maar dat voelt niets toe.

  Wat bedoel je precies met: “het “S”je zou een visuele bel moeten doen rinkelen met bovenaan”.? het logo is prima, maar valt nu half van de blokjes af.

  “Je kan nooit iedereen tevreden stellen?” Wat een prachtig inhoudelijk argument. Moet ik onthouden.

 30. 52

  Again: het niet-gecentreerd zijn is opgeofferd voor de bolletjes bovenaan.
  Misschien kan ik het logo zelf nog wat verkleinen.

  Enneuh, “[…] nooit iedereen met alles altijd kan tevreden stellen.” voldoet toch nog wat meer aan mijn argumentatie, niet jouw short version die, geef ik toe, makkelijker te onthouden is.

 31. 53

  de ironie ontging je blijkbaar. Je kan die tegenwerping natuurlijk altijd gebruiken, daarom is het zo’n zwak tegenargument.

  Maar goed, het is natuurlijk jullie speeltje. Het is alleen best een leuk idee, jammer dat het zo slecht uitgewerkt is.

 32. 57

  In het algemeen is de kritiek van Jeroen een beetje teveel van het type gezever. Maar hij heeft denk ik wel een punt voor wat betreft de dubbele indicatie van frequentie (kleur en braille). Desalniettemin: ik vind het geweldig, allemaal. Ben er alleen nog niet uit waar die identiteitscrisis zich bevindt ;-)

 33. 58

  Jeroen heeft gewoon gelijk. Dat schaakbord is niet om aan te zien, de symbooltjes zijn onduidelijk en die dubbele legenda is een ramp. En “we kunnen niet iedereen tevreden stellen” is een defensieve reactie, geen inhoudelijk argument. Net als “doe het anders zelf”, overigens.

 34. 59

  de dubbele legenda is juist gemaakt voor de kleurenblinden, het is geen schaakbord maar een zeeslagbord.
  en ik meen het serieus: steek er zelf maar tijd in, dan pas neem ik je kritiek serieus.

 35. 61

  Dus even samenvattend: Jeroen heeft kritiek, waarop (terecht) wordt gezegd dat hij dan zelf maar met ideeën moet komen. Dat doet hij, en vervolgens is ie een zeikerd.

  Wat een ontzettend kinderachtige manier om met kritiek om te gaan.

 36. 62

  he, wacht even, webmeesteres! Dus jullie mogen ongezouten kritiek leveren op onze weblogs (ja, van mij ook, graag zelfs, als ik maar weet wat jullie precies bedoelen – ik zou het scoutingrapport wel eens willen zien), maar als er hier een beetje commentaar klinkt op uw zeeslagbord, dan zijn we aan het zeiken. Toegegeven, sommige van de reacties vallen wel onder die categorie, maar andere kunnen misschien worden geinterpreteerd als voor jullie waardevolle en opbouwende kritiek, die je overigens rucksichtlos naast je neer kan leggen.
  Maar toch. Ook wij, ja zelfs ik ondanks mijn identiteitscrisis en lage frequentie, steken tijd in onze weblogs en vinden kritiek niet altijd leuk. Maar je kan er wel wat van leren.

 37. 63

  @Iknik: zeker, maar lees ook even de afgelopen threads van de Battle afleveringen erop na en kom dan met een eerlijke conclusie hoe wij hier doorgaans met kritiek omgaan.
  (met dank aan het fonds voor kleurenblinden en slechthorenden)

 38. 65

  @ArieT

  Zo te zien is de spiegel gebarsten door een overmaat aan zelfrelativering als ik je post over IUCN lees op je blog :)

 39. 66

  @Steeph: inderdaad, er zitten veel gaten van één dag in en een gering aantal van twee dagen. Als individueel blog zijnde zou ik daarmee recht hebben op één in plaats van twee stippen, vind ik. Maar ach, dat zet ik komende maand wel recht. ;-)

 40. 67

  @Webmeesteres: ik wuil best geloven dat jullie tot nog toe naar kritiek hebben geluisterd, maar dat is geen reden om Jeroens kritiek terzijde te schuiven. Er moet een betere manier zijn om zowel kleurenblinden als mensen met een lage hoofdpijndrempel terwille te zijn. Grijstinten, bijvoorbeeld.

 41. 68

  het ging inderdaad even om hoe nu en hier met de kritiek werd omgegaan. Nogmaals, sommige dingen zijn wel degelijk gezever (naar mijn bescheiden edoch toch geventileerde mening), andere weer niet. Voor de rest niets dan lof, wat mij betreft, voor Sargasso en de Battle of the Blogs!

 42. 70

  De gemoederen lopen hoog op… blijkbaar vindt iedereen het belangrijk goed en overzichtelijk uit de bus te komen op Sargasso… Volgens mij moet je dit zien als een globaal overzicht en daarvoor voldoet het prima (en ziet er grafisch geinig uit). Het kan beter maar dat is niet de point lijkt me.

 43. 71

  Zal ik als geestelijk vader toch ook maar een duit in het zakje gooien?
  Het overzicht is nooit bedoeld om op detail inzichtelijk te zijn. Het moet juist een totaalindruk maken. Het ging immers om een slagveld en de voorspelling dat een groot aantal blogs het zou afleggen. Belangrijkste idee bij de weergave was het wegzakken in de modderpoel van een eerste wereld oorlog achtige slagveld. Vandaar de schakkering van groen via modder naar zwart (dood). Het totaal beeld moet het doen. Daarbij moesten we tussendoor even schakelen omdat de eerste kleustelling dat niet goed zichtbaar maakte. En toen we toch bezig waren hebben we de kleurenblinden ook maar bedient. Die zagen namelijk uiteindelijk maar twee tinten. Nu hadden we vast met contrastkleuren het weer kunnen oplossen, maar dan was de modderpoel weer verdwenen.
  Dus helaas jeroen, we laten het even zo. Voor een uit de hand gelopen geintje is hier al veel te veel werk in gaan zitten. We concentreren ons voorlopig op het volgen van dit slagveld en delen terloops (omdat wij het leuk vinden) wat kroontjes uit.

  Waar ik nog wel naar kijk is een alternatieve extra weergave in de vorm van een lijst. Dit omdat blijkt dat mensen toch graag zichzelf en anderen opzoeken, hetgeen in de huidige vorm wat beroerd is.

  @webmeesteres: Zeg, doe je een beetje lief tegen onze reaguurders? We hebben er nog maar 17, daar moeten we zuinig op zijn hoor.

 44. 73

  de Webmeesteres voegt zich bij de reactie van Steeph. Misschien is het handig om een aparte pagina te maken met alle (geduldige) uitleg van de afgelopen 4 maanden? Iedere keer opnieuw in discussie gaan op momenten die eigenlijk bestemd zouden moeten zijn voor werk, gezin of loggen werkt irritatie in de hand en resulteert in reacties van mij zoals daarboven. Mijn excuses daarvoor, maar ik wil er wel aan toevoegen dat de zogenaamde ironie in de kritiek soms flinterdun was, de bal kaatsen undsoweiter. Tijd voor de tweede helft van de fles (rode wijn).

 45. 77

  @Steeph: Wat zijn woorden, magertjes. Om een blijk tegen hoe ik Uw inzet Waardeer;

  [URL=http://img230.imageshack.us/my.php?image=steeph2sz.jpg][IMG]http://img230.imageshack.us/img230/4677/steeph2sz.th.jpg[/IMG]

 46. 84

  Ik heb een pijltje naar beneden. Gebrek aan inspiratie of inhoud.

  Heb mn hele web-log net veranderd qua look ed. (bijna) alles is nieuw. Vraag me af of dat ook gebrek is aan inspiratie. Hihi.

  Ik ga mn best doen om weer een vertrouwd groen kleurtje te krijgen.