10.000ste winkeldief hema

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (9)

#1 Larie

Humor, i’m sorry,maar ik moest heel hard lachen. Je kan je misschien indenken dat mijn omstanders hier helemaal niets van snappen. (heimwee naar nederland)

 • Volgende discussie
#2 Stijn

Ik word hier misselijk van: Die beveiligingsmijnheer heeft te veel op de site van GS rondgehangen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#3 Larie

@Stijn: Kunt U uw stelling wat uitbouwen. Heeft u btw een idee wat er gepikt wordt bij de Hema? Een van mijn vrienden is betrokken bij dit gebeuren en haar verhalen verstommen mij. In plaats van lekker klanten te helpen is het voorkomen/ingrijpen van losse handen een dagtaak voor het merendeel van de medewerkers. Ik wordt misselijk van mensen die dat massale vervreemden goedpraten.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#4 Stijn

@ Larie
Ik praat helemaal niks goed.

Maar we hebben in onze samenleving ooit besloten dat we de schandpaal geen goede reactie vonden op een misdaad, en ik vind dat nog steeds een verstandig besluit.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#5 Larie scherpt wat aan

*gooit stok in kippenhok*. De schandpaal is wellicht een effectieve maatregel, heeft toch voor eeuwen een soort van dienst bewezen.

De Sharia is meerendels gestoeld op schandpaal, om maar wat te noemen.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#6 heidekonijn

Mmmh, en lijfstraffen Larie? Erg effectief naar het schijnt, kost weinig en niemand gaat dood.

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#7 Larie scherpt wat aan

Zo eenvoudig ligt dat niet. “schande en “gezichtsverlies” zijn voor het merendeel van de bewoners van de aarde bijzonder pijnlijk en heeft ook een zekere preventieve werking om tot wandaden over te gaan.

Zelf voel ik mij volledig veilig als ik in landen reis (wat ik graag doe) waar de Sharia De wet is.

Lijfstraffen passen in niet in mijn wereldbeeld, schandalig vind ik dat..te veel gezien ook.

Om mijn “wereld” te schetsen:

Woonde heel lang in Amsterdam, portiekwoning maar wel Amsterdamse School hey. Elke portiek heeft zijn nachtbewoners, de buitenwoners zeg maar die het protiek zien als een huismaker …soms drugs soms anderzijds. In mijn portiek zagen twee mensen dat als hun huiskamer. S’avonds bracht ik wel eens een flesje van het een of ander en als ze konden converseren ging ik er soms bij zitten. mensen met een hard van goud maar zwak en heel lief eigenlijk. Stelen als de raven, dat wel.

Op de verjaardag van een van mijn jonge kinderen werd er gebeld, mijn portiekjunksbewoners. Een (Hema-gestolen) beertje…voor je dochter zeiden ze. Ik huilde van , ja van wat. Kom binnen. Ze kwamen aarzelend binnen, beetje stinkend naar buitenleven.

De bezoekers van mijn familie, die daar waren versteenden totaal en bleven dat voor een half uur.

Wij, vriendin ik en dochters, hebben toen gezellig een versnapering genomen terwijl de rest van de fam als verstijfd stond in de keuken.

Een van de mooiste momenten van mijn leven. Kortom ik veroordeel Hema-pikkers niet maar heb ook begrip voor de hema-beveiliging.

Shiet… wat heb ik ineens trek in een hemaWORTS.

:)

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#8 heidekonijn

Klinkt enigzins bekend, je ervaring met portiekbewoners. Heb iets gelijkaardigs meegemaakt toen ik op kamers zat in een Antwerps herenhuis, in een straat met heroinehoertjes. Een paar keer aardig tegen geweest en geen fiets werd meer gestolen voor onze deur.

Hema vind ik iets creepy hebben, ik voel me er constant bekeken. Ik ga er alleen binnen als de sinaasappel-handzeep op is.

Zijn er trouwens ook geen lijfstraffen gemoeid met de sharia -als in handen amputeren e.d.?

 • Volgende discussie
 • Vorige discussie
#9 Kapitein Haddock

Winkeldieven?
Galgengebroed! Halve maan-rovers!

 • Vorige discussie