Wereldmuseum om zeep helpen? Kassa!

Stel dat je directeur bent. Na een langdurige periode van wanbeleid staat je museum op omvallen. Je bent niet de enige schuldige, maar toch jouw beleid is de directe aanleiding voor de ondergang. Je wordt publiekelijk afgebrand door twee verschillende onderzoekscommissies. Wat krijg je dan?

Een gouden handdruk

Het pluche voor de elite kan niet beter worden geïllustreerd dan door de soap rondom Stanley Bremer, die tot zijn pensioen krijgt doorbetaald. Maar dan wel zonder extra’s als bonussen.

Wordt het niet eens tijd voor de hooivorken?

Open waanlink

 1. 2

  Een senior back-end programmeur neemt een baan aan om een complex enterprise back-end systeem te herontwerpen en te bouwen. Na twee jaar blijkt dat de nieuwe omgeving traag is, veel uitval heeft, steeds handmatige tussenkomst vereist en het dus eigenlijk gewoon niet goed doet.

  Dan is het natuurlijk heel gewoon dat de programmeur na een goed gesprek voortaan nog maar 1 dag in de week naar kantoor hoeft te komen. De rest mag hij thuis werken en zijn takenpakket is vanaf nu de stylesheets en formulieren van de webpagina onderhouden. Zijn salaris blijft ongewijzigd en over 3 jaar hoeft hij pas echt uit dienst.

  Heerlijk, zo’n maatschappij waarin dat gebeurt.

 2. 3

  Het is waarschijnlijk een economische afweging, omdat deze regeling goedkoper is dan procederen over het ontslag. Moreel en publicitair gezien is het natuurlijk een blunder maar in ons land denkt het bestuur economisch.

 3. 4

  De nieuwe mens
  Oefening baart kunst
  Toen de eerste auto’s kwamen was de habitat voor auto’s gecreëerd. In het begin gebeurde er veel ongelukken. Men kon niet omgaan met de nieuwe verworvenheden: “ik heb het niet gedaan de auto heeft het gedaan”. dit kon men steeds minder tolereren. De auto’s en de bestaande wegen, daarvoor verbreed werden veiliger. Men kon nu de verantwoordelijkheid (en het vertrouwen) op de auto’s leggen.
  Zo ook met deze nieuwe mens “ik heb het niet gedaan, het museum heeft het gedaan”.
  Wat je nu leest in de media heeft een heel land het gedaan.

 4. 5

  @3

  “omdat deze regeling goedkoper is dan procederen over het ontslag.”

  Andere/ striktere arbeidsvoorwaarden dan deze perverse, is een nog goedkopere regeling. Jij faalt op meerdere niveau’s? Daar is de deur!

 5. 6

  Museumdirecteur? Dat is toch een functie waarbij je vooral veredeld op-de-winkel-passen doet? En dat levert anderhalve ton op? Plus nog bonussen en emolumenten?

  Ik moet toch eens nadenken over een ander carrierepad.

 6. 8

  @5: hiervoor hadden we toch die nieuwe ontslagregeling die het eenvoudiger en vooral goedkoper maakt om mensen te ontslaan, of geldt dat niet voor de “boven de Balkenendenormers”.

 7. 9

  Pfff.. ik gaf die man nog even het voordeel van de twijfel. Mede omdat hij met de tijdstroom mee ging, wilde gaan (moest gaan).
  Maar nu.. noop.. over.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren