Trump benoemt klimaatscepticus tot hoofd milieuagentschap

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Het gaat om Myron Ebell. Momenteel is hij directeur van het Centrum voor Energie en Milieu, onderdeel van het conservatieve Competitive Enterprise Instituut. Ebell moet Trumps plannen voor een radicaal nieuw energiebeleid straks gaan uitvoeren. De koers die Obama heeft gevoerd, met de focus op milieubescherming en inperking van fossiele brandstoffen, zal hiermee worden verlaten.

0

Reacties (12)

#1 Joost

And so it begins… Dit is overigens nog maar een gerucht, maar goed. Trump noemde klimaatverandering een Chinese hoax, dus.

#2 Qupocual

En de omstreden olie-pijpleidingen mogen er wel komen van Trump, bovendien mag de Amerikaanse petro-industrie weer van de leiband en het milieu verkrachten voor olie.

Geweldig nieuws, een klimaatontkenner aan het hoofd van het machtigste land ter wereld.

Ik wou dat dit de Speld was…

#3 Rolmops

@2: en alleen al daarom is het argument dat niet alleen domme, laagopgeleide rednecks op deze charlatan hebben gestemd volstrekt irrelevent. Hoe hoogopgeleid je ook bent, als je op iemand stemt die op deze wijze spelletjes speelt met de rest van de wereld, dan ben je een oerdomme debiel.

#4 okto

[cynische modus aan]
Als Trump serieus werk maakt van al z’n andere beloften, valt de ramp voor het klimaat nog mee. Z’n voorgenomen protectionisme zou de economische groei in Amerika en elders op de wereld zodanig schaden, dat dit uiteindelijk toch een aanzienlijke reductie in de CO2-uitstoot tot gevolg kan hebben.
[cynische modus weer uit]

#5 Gezellig

Let wel, dat gerucht/verhaal uit de Scientific American dateert van 26 september jl.

#6 Henk de Waal

@4:

Optimistische modus aan/ Mijn oude aardrijkskunde leraar claimde altijd al dat Amerika zelfvoorzienend kan zijn. Daar kunnen mensen trots uit halen. En vreten natuurlijk…Maar ik vrees voor al die mooie natuur in de VS waar ik vaak naartoe ga.

#7 Joost

@6: Nederland kan dat ook. Vraag niet hoe, maar het kan.

#8 HansR

@7: Niet eenduidig. Wat bedoel je te zeggen?

#9 Joost

@8: Er is een onderzoek geweest in opdracht van de overheid. Nederland zal voldoende voedsel e.d. voor zichzelf kunnen produceren, zodat niemand van de honger hoeft om te komen. Het dieet zal wel veel eenvoudiger moeten, en er zal een tekort komen aan vele grondstoffen voor “geavanceerdere” werktuigen. Op de langere termijn komen we in problemen met de landbouwautomatisering.

#10 HansR

@9: Juist ja, heb je een linkje?

Ik geloof er iig geen reet van. Niet op het huidige industrialisatie niveau met de huidige bevolkingsdruk. Zelfs al zou het alleen over voedsel gaan, dan nog lijkt me behoorlijk onmogelijk. In elk geval zal het zonder vlees moeten. Nederland autarkisch. Jaja, die overheid toch. Welk ingenieursbureau is dat geweest?

#11 Joop

Competitive Enterprise Instituut. Grappig bij dat liberatische instituut zie ik Deirdre McCloskey staan, die een award heeft mogen ontvangen in 2013. Toen is ie in NL geweest, ik meen de Erasmus Universiteit.

https://en.wikipedia.org/wiki/Competitive_Enterprise_Institute

#12 Michiel de Pooter

“met de focus op milieubescherming en inperking van fossiele brandstoffen”

Dat is de beeldvorming die ontstaan is van Obama in de laatste jaren van zijn tweede termijn. Hij heeft dit handig uitgespeeld door voor een smeltende gletsjer te gaan staan in Alaska.
Waar hij niet op de foto stond, was in Powder River Basin, de grootste kolenput ter wereld in Wyoming/Montana op Federaal Land. Alle uitbreidingen van infrastructuren zoals spoorrails en haventerminals aan de Westkust (Washington State) heeft hij geen strobreed in de weggelegd, ondanks lokaal protest.

Ok, hij gaat tot 2020 100 Giga kolencentrales uitfaseren en vervangen door gasgestookte. De kolen die hij zelf minder verstookt, verkoopt hij aan ZO Azie.

Verder is Keystone XL hem in de schoot gevallen; Hij kon die makkelijk tegenhouden omdat de olieprijs gedaald was naar 50 dollar en daardoor de tarsands in Athabasca op zijn gat gingen. Zodra de olieprijs terug richting 100 dollar gaat, zal Trump niet aarzelen om dit project naar fast forward te schakelen.

Tot slot ligt er nog het hoofdpijndossier Standing Rock van de Dakota Access Pipeline (met federale goedkeuring). Hij heeft de locals daar wel bemiddelend en zalvend toegesproken op zijn Obamas, maar niks opgelost. Hoe dat verder evolueert, weet helemaal niemand.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*