Rekenkamer: ministerie verzweeg kostenstijging Betuwelijn

Aldus een rapport van de Algemene Rekenkamer, zo bericht de Volkskrant. Weinig verrassend, want dit riepen de critici al ruim voor de aanleg. Verantwoordelijke bewindslieden: Eurlings en Schulz.

Wedje doen: dit heeft geen enkele consequentie voor zittend minister Schulz. Terwijl dit toch typisch een geval is van stokpaardjes doordrammen, doelbewuste begrotingssjoemelarij en sprookjesopbrengsten voorgoochelen waarvoor een minister de laan uitgestuurd dient te worden.

Open waanlink

 1. 1

  @1: ministers zouden hier niet alleen voor moeten opstappen maar ook strafrechtelijk vervolgd dienen te worden. Genoeg van dit soort bestuurders die alles in de wind slaan en hun eigen zin doordrijven ongeacht alle adviezen, ramingen etc.

 2. 2

  @0: De BetuweROUTE (ook vaak de Betuwelijn genoemd, wat verwarring kan opleveren met de spoorlijn Elst – Dordrecht), @1 is o.a. door Neelie Kroes doorgedrukt die nu gaat lobbyen voor Uber.

 3. 3

  @2 Jawel, maar Schulz als staatssecretaris heeft gedurende de uitvoering keer op keer de Kamer misleidt over voortschreidende kostenontwikkeling en verwachte opbrengsten.

 4. 5

  Daarvan zijn de nodige kostenstijgingen inmiddels niet meer verzwegen. Dat werkt blijkbaar, want iedereen gaat er inmiddels van uit dat tegen de tijd dat ze aangeschaft worden de kosten wel nog hoger zullen uitvallen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren