EU stemming over CETA uitgesteld

De stemming over het vrijhandelsverdrag tussen de Europese Unie en Canada (CETA) is uitgesteld.

FNV, foodwatch Nederland, Milieudefensie, de Consumentenbond, SOMO en TNI reageren positief op het uitstel. “In Nederland hebben we ons laten opjagen en is onvoldoende geluisterd naar de zorgen in de samenleving”, stelt Jurjen van den Bergh namens de organisaties.

GroenLinks-Europarlementariër Bas Eickhout hoopt dat uitstel afstel wordt: “CETA is veel meer dan alleen een handelsverdag, het heeft grote nadelen voor onze democratie en rechtstaat. De sociaaldemocratische Waalse premier ziet dat in en is dapper genoeg om ondertekening voorlopig te blokkeren.”

D66-Europarlementariër Marietje Schaake noemt het uitstel van goedkeuring van CETA door Europese handelsministers een beschadiging van de EU. Schaake: “Dit uitstel ondermijnt de geloofwaardigheid en impact van de EU, en is een belediging aan Canada, onze nauwste bondgenoot. CETA is een goed verdrag met echte voordelen voor Europa, dus deze stap is onbegrijpelijk. Met CETA zouden we markttoegang in Canada vergroten en onze samenwerking met Canada om oneerlijke handel tegen te gaan versterken.”

 

Open waanlink

 1. 1

  Zou Schaake het neoliberale riedeltje van vrije markt = per definitie goed dat ze kritiekloos napapegaait, nu daadwerkelijk zelf geloven?

 2. 3

  Vader, vergeef het hun, zij weten niet wat zij doen.

  Ik weet de consequenties niet, maar de onervaren politici in Wallonië kennelijk ook niet.

  Eerst welvaart, anders gaat het welzijn van ons allen eveneens verloren. Spotten met de economie is erg dom!

 3. 4

  @3: Als je de consequenties niet kent, hoe meen je dan te weten dat het welvaart brengt? Het zou zomaar kunnen dat CETA ten koste van jouw welvaart gaat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren