Centrale banken komen in actie tegen crisis

BREKEND: Global Bailout | Centrale banken komen in actie tegen crisis | Beurzen fors hoger na actie centrale banken | Persbericht ECB

Open waanlink

 1. 4

  maar het geeft de wereld tot 2013 de tijd om over te stappen naar Triodos, of met andere woorden een duurzame financieel stelsel. niet dat dat gaat gebeuren, maar laat het voor deze middag de opluchting niet verpesten, man man wat zat ik in de rats vanaf het moment dat ik om 06.00 wakker werd met de sombere berichten op BNR Nieuwsradio…

 2. 6

  Dat geld gaat nergens naar toe. Die liquiditeit komt niet ‘de straat op’.
  En beurzen staan wel vaker in het groen als er totaal geen reden voor is. De banken gaan nu nog ‘langer’ commodities en korter aandelen. In April 2012 staan de beurzen weer doodleuk op -50%, met een tussentijdse bodem ergens Februari.

  /alvast voor ’t Sargasso 2012 voorspellingstopic.

 3. 10

  Ik begrijp dat er liquiditeit op de markt komt – geld wordt dus bijgedrukt – om goud te kopen want die prijs stijgt (zie #8). Door het bijdrukken ontstaat er inflatie. We kunnen dus minder kopen. De gewone man kan niet bij het goud maar kan dus ook niks kopen. De top maakt dus geld voor zichzelf dat het omzet in goud. Jaja. Hoe lang gaat deze bubble duren?

  edit: ik snap dat ik er niks van snap, het gaat om swap

 4. 20

  Toch nog een weekje respijt? Hoera….Dank U Wel Grote Banken Der Aarde Opdat We Het Nooit Niet Zullen Vergeten *van vreugde hiephiep doet* Maar het interbancair lenen verruimen is lapmiddel numero 86 natuurlijk (naast dat uw geld vandaag op slag 2% minder waard is geworden). Lost a) het solvabiliteitsprobleem van grote Europese banken (w.o Franse) niet op, en ook niet b) het nieuwe werkeloosheidcijfer in de eurozone (Gem. 10%, Spanje 20%…c, d, e, f, g, h enz. mag u zelf invullen)…zal de massale deflatie die nu gaande is echt niet stoppen.

  Daβ Endspiel op 8 en 9 december zal cruciaal worden. Jaaa….daβ wird noch eine schöne sache geben daβ Endspiel nah…

 5. 21

  In de VS is men overwegend zeer sceptisch, ze zien het als een Marshall Plan terwijl ze zélf al op de rug liggen. Maar feitelijk kost het de Federal reserve niets:

  This is not bailing out private banks this is making dollar-denominated loans to the central banks of stable countries. The purpose is so that those banks can provide dollars to those demanding dollars. This preserves stability in currency exchange rates while not costing anything for the Federal Reserve or the American taxpayer. The loans will be repaid in dollars, not euros. The upset commenters here should calm down.

 6. 22

  @ redactie: s.v.p. niet dubel plaatsen *edit, L&Oans*

  In de VS is men overwegend zeer sceptisch, ze zien het als een Marshall Plan terwijl ze zélf al op de rug liggen. Maar feitelijk kost het de Federal reserve niets:

  This is not bailing out private banks this is making dollar-denominated lo%ans to the central banks of stable countries. The purpose is so that those banks can provide dollars to those demanding dollars. This preserves stability in currency exchange rates while not costing anything for the Federal Reserve or the American taxpayer. The lo%ans will be repaid in dollars, not euros. The upset commenters here should calm down.

 7. 30

  Hieronder staat een link naar comments in de NY Times, daar komt dat uit. Harvard, Princeton…The finest of the U S of A.Die die bonussen die nu weer zullen vrijkomen gaan opstrijken. De 1% die verantwoordelijk is voor de inkomensstagnatie = de crisis…

 8. 33

  Meer dollars om de olie duurder te maken.
  De sukkels zonder dollars of met dollars uit 2010 of eerder moeten uit de markt worden geprijsd.
  Die olie is van ons en niet van de Chinezen en Indiërs.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren