Moddermeter stand week 15

De aankondiging leverde vooral discussie op over het idee. De politici zelf zijn nog aan het warmlopen, al werden er wel enkele schermutselingen gemeld. Meegenomen zijn de comments tot zaterdag 17 april 18.00 uur (#3, 25 ,30 ,33 ,35 ,36 ,39 ,40 ,41 en 42). Vanaf #43 nemen we mee voor de volgende keer. Elke comment waarbij geen score is meegenomen geld in principe voor +/-1, tenzij vergezeld van ‘krachtterm’ zoals bij #40 (een stevige min): -2.


Duidelijk mag zijn dat de redactie niet bepaalt wat wel of niet door de beugel kan, dat doet de lezer. We nemen in principe alles mee wat in de comments staat. Mochten we toch reden zien een reactie links te laten liggen, dan niet zonder uitleg. We nemen de moddermeter dus zo serieus als u hem neemt en dat is vermoedelijk met wat meer korreltjes zout dan sommige Amsterdamse columnisten.

De verzamelbak hieronder staat weer voor u klaar. Media die het politieke strijdperk betreden zijn daarbij overigens ook welkom. Voeg in de reactie bij voorkeur een link toe en een positieve of negatieve score tussen 1 en 10.

 1. 2

  @larie: Missen nog meer partijen hoor. Maar die komen pas als er iets geroepen wordt.
  En deze week was het nog behoorlijk stil. Campagnes moeten nog starten.
  Maar mocht je vinden dat we een opmerking gemist hebben, gooi hem dan vooral in de groep :-)

 2. 6

  Deze tweet van Diederik Samsom van 18-4 vind ik wel een +4 waard: “Zat al helemaal klaar bij speech Femke. Toetsenbord alvast in vitriool gedoopt. Maar het was gewoon een heel mooi verhaal. Compliment.”
  Maar ik twijfel of het geen goedmakertje was voor deze: “Lees nav TrosKamerbreed nog eens de CPB-toets van AOW-plan GrL: “besparing 4 mrd. Deze slaat vooral neer bij laagopgeleide vrouwen”. Oei.” (17-4.)Die vond ik een -1 (hij nam nl. wat lading terug in de daaropvolgende tweet).

 3. 7

  Wat? Ik snap het niet? Wat is er mis met krachttermen? Zolang je niet dreigt met etnische zuivering zoals Wilders tussen neus en lippen doet, vind ik dat niet echt baggerig. “Modder” is toch meer tegenstanders aanvallen op niet terzake doende eigenschappen?

 4. 9

  @3: Het zou me niet verbazen als we de toevoeging van de Telegraaf aan de moddermeter aan jou te danken hebben. Daar kun je toch trots op zijn, niet?

 5. 10

  Ik zie dat gekozen is voor totalen. (+ en – apart) Dit zal ervoor zorgen dat de meter volgende week of later off the charts gaat. Gewogen gemiddelde een idee?
  Punten geven per incident kan wellicht ook collectief via poll. Ja serieus aanpakken, je juist niet naar het luchtige en oppervlakkige laten jagen door paroolbroodschrijvers.;)
  @Bismarck Zeker, kan toch in een veeg meteen meegenomen worden.

 6. 11

  Poeh, poeh “gewogen gemiddelden”.. seven heeft ook weer een nieuw woord geleerd hoor. :p
  Ik denk dat een simpel gemiddelde ruim voldoende is.

 7. 12

  @JSK kuch dat is een -2 ;)
  Niet iedere uiting is gelijkwaardig. Een opmerking@nova heeft meer impact dan een tweet.
  (Verder kan je ook denken aan zwaarte per melder afhankelijk van het aantal comments dat iemand @Sargasso de afgelopen 12 maanden heeft achtergelaten. Anders zal je nog menig spindocter cq diehard fan zien opduiken. )

 8. 13

  @3: er was op dat moment nog geen eenduidigheid over wat we met andere media zouden doen, excuus voor misverstand en meldt die Joopen!

 9. 14

  ’t Duurde ff maar het is ‘r eindelijk.
  Een moddermeter. Kan ik eindelijk op mijn ware krachten worden beoordeeld.
  Het wachten is nu op de roze tutu voor k*tmarokkanen. U weet wel in het leven geblazen door de diederik van de pvda.

 10. 17

  Even opnieuw hier (zat in het verkeerde draadje).

  De volgende laat ik graag aan de beoordeling van de reaguurders over. Dit stuk is een op zich behoorlijk inhoudelijk antwoord op het stuk van Plasterk dit weekend:
  http://e-vhijum.hyves.nl/blog/33356482/Het_selectieve_geheugen_van_Ronald_Plasterk/sBir/?pageid=5DMX1Q88MTK4G0844

  Maar…..
  Deze zin is tricky:
  “Ook deze beweging naar links bevestigt weer het beeld dat de PvdA vooral uit de coalitie is gestapt omdat men het niet aandurft om moeilijke keuzes te maken en te verdedigen.”

 11. 20

  Doet dit nog wat op de modder meter? [x]

  Minister De Jager bekogeld
  Demissionair minister Jan Kees de Jager van Financiën is tijdens een bijeenkomst van de Hogeschool van Amsterdam bekogeld met eieren.
  Ook Femke Halsema, Fred Teeven en Rita Verdonk zaten in de zaal. Hen is voor zover bekend niets overkomen. Over het motief van de actie is nog niets duidelijk.

  (euh dit moest ik in een andere draad mikken denk ik, niet over wk 15… my bad)

 12. 24

  Bij deze trouwens ook vast even een modder-reservering voor de PVV als die straks na toch tegenvallende resultaten dingen gaat roepen over verkiezingsfraude.

  Toen ik dat scenario een tijd geleden overdacht leek het nog min of meer een grapje, die import van bananen-discours in de Nederlandse politiek, maar de gemeenteraadsverkiezingen lieten mij weer eens mijn eigen naïeve achterhaaldheid inzien. Het zal ongetwijfeld gaan gebeuren.

  Eerst dacht ik nog dat als Wilders zo ver zou gaan om dat te doen, om eventueel een halve volksopstand uit te lokken, dat ie zich zou hebben laten zien als een echt serieus gevaar voor de staat der Nederlanden en dat de overheid dienovereenkomstig zou moeten handelen. Inmiddels weet ik dat een flinke score op de Sargasso moddermeter wel het stevigst haalbare gaat zijn. Bij deze dus vast even…

 13. 26

  Je hoort het wel vaker, mensen die een vergelijking maken die eigenlijk alleen maar verraadt dat ze geen goeie konden vinden. Zo zocht Mark Rutte de avond voor hij zijn speech op het VVD-congres gaf nog iets waarmee hij links kon vergelijken. Na inleidende worden over geld kwam het. “Als je links het beheer over de Sahara geeft is voor je het weet het zand op.” Dat suggereert toch een beetje dat het erg zou zijn als het zand daadwerkelijk op is, maar waarom is mij niet helemaal duidelijk.

  Het laat ook zien dat de VVD op winst staat ondank en niet dankzij Rutte, want de echte vorm heeft ‘ie blijkbaar nog niet te pakken. Al moet gezegd worden dat de volgende zin dan wel weer aardig was. “De oude grieken wisten niet dat ze tot de oudheid behoren, misschien heeft links wel hetzelfde probleem.” Maar veel meer dan een wensdroom van de VVD is dat niet.

  De -1 is omdat beide opmerkingen vooral voortborduren op beeldvorming die de VVD graag in stand houdt en daarom maar voortdurend blijft herhalen. Vast repertoire voor de eigen parochie.

 14. 27

  Belangrijke bronnen op twitter melden vanavond dat Zembla een wanuitzending was, horkerig pro PvdA en anti G.Wilders. “In de zendtijd namens politieke partijen (PvdA) volgt nu het programma Zembla.”

 15. 29

  En Mohamed Rabbae draait weer eens door:
  Voormalig GroenLinks-Kamerlid Mohamed Rabbae, voorzitter van het Landelijk Beraad Marokkanen, verkondigt vanaf een podium andermaal dat de PVV-leider een miniatuurversie van Hitler is. ‘Het voorstel van Wilders om Marokkanen door de knieën te schieten bewijst dat hij geweld wil gebruiken. Er worden al knokploegen gevormd om tegen Marokkanen te vechten. Merkwaardig dat de vergelijking met Hitler niet gemaakt mag worden.’
  http://www.volkskrant.nl/binnenland/article1373247.ece/Het_marxisme_is_niet_dood,_het_groeit_zelfs