Jeff Buckley 1997-2007

Precies tien jaar geleden overleed Jeff Buckley. Je kunt hier pagina´s over vol schrijven, maar je kunt de man maar het beste gewoon horen en zien. Daarom hieronder, in vijf delen, de documentaire ´Goodbye and Hello´ van Jasmina Fekovic over Jeff Buckley.

deel 1

deel 2

deel 3

deel 4

deel 5

 1. 1

  Ik kende de man niet, maar toen ik vier maanden geleden tegenover de club ging wonen waar hij ontdekt is, ben ik naar zijn muziek gaan luisteren. Zeer indrukwekkend. Een aanrader is het boek: Dream Brother door David Browne. Het gaat over het leven en de muziek van vader en zoon Buckley.

 2. 3

  Mooie documentaire& ik weet niet wat ik moet denken van comment 2 (of eigenlijk wel, maar gelukkig hoef ik niet alles te zeggen).

 3. 4

  @3: Gewoon een wat suffe opmerking… Zal me niets verbazen dat ook Buckley zelfmoord heeft gepleegd. Ook zulke dingen zitten in de familie…

 4. 5

  Fijn deze documentaire. Ik heb Jeff Buckley pas een paar jaar geleden “ontdekt” maar was meteen kapot van zijn muziek. En die zal nog jaren meegaan..

 5. 6

  Weet iemand of de hele documentaire online nog ergens te bekijken valt, ivm ban van de documentaire? Nu valt alleen nog het derde deel op YouTube te bekijken. Ik heb wel een Googlevideo versie gevonden, maar die is heel slecht qua kwaliteit.