Ze zijn er weer !!

De 2 maanden vakantie van onze volksvertegenwoordigers zitten er weer bijna op, de 2e kamer is nog tot 29 augustus “op reces”. Van de kamerleden hebben we eigenlijk alleen wat gemerkt van Geert Wilders die een vraag aan Donner heeft gesteld. Jan Marijnissen heeft gedurende de hele vakantie net zo “actief” gelogd als voor de vakantie en is dus kennelijk helemaal niet op vakantie geweest. Vanzelfsprekend hebben we de afgelopen paar weken op onze klompen aangevoeld dat Donner immer paraat heeft gestaan. Die liet af en toe wat doorschemeren. Carla Peijs haar “hoedenplank affaire” was een eruptie van activiteit van Churchilliaanse proporties. Alsof de regering helemaal niet op vakantie was. Ongekend. En dat begin augustus ! Enfin, de regering is er weer en dat hebben we gemerkt. Een bloemlezing:

– Verdonk voelt zich niet verantwoordelijk als hongerstakers dood gaan
– Zalm wil lastenverlichting voor de burgers
– Bot heeft spijt van de politionele acties
– Brinkhorst wil geen lastenverlichting voor de burgers
– Rutte wil plagiaat studenten keihard aanpakken
– Donner heeft zijn afschuw uitgesproken over Housewitz (wat een geweldenaar is het toch)

Is het niet indrukwekkend ? U merkt het; er word weer keihard gewerkt. Je snapt trouwens niet dat het nog steeds zo slecht gaat met de economie….. Waarom nemen we geen voorbeeld aan onze staatsecretaris van Gennip van EZ. Haar 2 maanden vakantie zijn nog niet voorbij of het is al weer bekend dat ze half december met zwangerschapsverlof gaat. Net als vorig jaar. Nee, die hoeven we niet op een cursus time-management te sturen.

 1. 4

  “Verdonk voelt zich niet verantwoordelijk als hongerstakers dood gaan”

  Op zich werkte die aanpak wel. Nog geen dag later zaten de stakerts er weer lustig op los te schranzen.

 2. 7

  In de politiek moet je ook liegen dat het gedrukt staat. En bij sollicitaties. Als het uitkomt, meteen keihard toegeven. Dan je een jongen met pit. Daar zit wat bij.

 3. 11

  Nu nog een politicus die zich verantwoordelijk voelt voor het beleid, het beste voor Nederland en de bevolking wil en spijt heeft van alle loze beloftes.

 4. 15

  Ik vind dat Donner er zich wel makkelijk langs strijkt: Een beetje alleen maar afschuw uitspreken, terwijl al je collega’s bezig zijn met the war on Fraude, revisie van de vaderlandse geschiedenis en touwtrekken rond de belastingen!

  Ik vraag me trouwens af of die studentenstraf wel harder moet: Op de middelbare school kreeg je alleen een 0 voor het betreffende proefwerk als je spiekte. Aangezien de meeste werkstukken alleen maar bezigheidstherapie zijn waar je totaal nix van leert, lijkt me zelfs een jaar uitsluiting al totaal disproportioneel.

 5. 17

  Ik weet dat het eigenlijk niet op zijn plek is, maar ik heb die Housewitz es bekeken en het ziet er behoorlijk uit als een mooi stukje mediale bewustwording jodenvervolging voor de jeugd. De gast die het gemaakt heeft zou er subsidie moeten op aanvragen en het vrijgeven voor onderwijs!

  Het is meer de interpretatie van de kijker die er een zeer negatieve smaak aan KAN geven (maar naar mijn mening dus ook een positieve). Ik stel dus mijn kwestie over de intentie van de klagende, afschuwende bekijkers (alias de Poolse regering, Donner, het MDI, het Auschwitz-museum en kornuiten).