Werkloosheid in Verenigde Staten eigenlijk 15% terwijl bedrijven recordwinsten boeken

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (20)

#1 Bismarck

Dat heet toch het trickle down effect? Reagonomics 101.

#2 Harm

Als de bedrijven recordwinsten boeken, dan gaat het toch goed met de economie? Dit is gewoon schaamteloos populisme,

kom op Jabir, maak er gehakt van.

#2.1 Jabir - Reactie op #2

Waar moet ik gehakt van maken? Verschrikkelijk voor die werklozen verder, maar de armoede daar is wat mij betreft nog niet schrijnend genoeg om in Nederland voor in een tentje te gaan zitten.

In plaats van de winsten afgezet tegen de werkloosheidscijfers, kijk ik liever naar de mate van armoede als indicator van “ergheid”, dus ik vind het belangrijker om te kijken hoe die yanken hun werklozen in leven houden. Die is overigens ook niet florissant te noemen in de VS, maar werd wel gebaseerd op hun eigen democratische keuzes. Dus dat zoeken ze maar lekker zelf uit, wat mij betreft.

Binnenkort worden de republikeinen toch permanent demografisch weggevaagd en zal er wel meer mogelijk zijn wat betreft belastingheffingen op bedrijven en superrijken aan de ene kant en sociale voorzieningen aan de andere kant. Daar ben ik natuurlijk voor.

#2.2 Dehnus - Reactie op #2.1

Onzin, arme mensen word het opzettelijk moeilijk gemaakt om te stemmen. Bijvoorbeeld door in arme gebieden de stemhokjes te sluiten waardoor je wachtrijen krijgt. Of door ze korter open te houden..

dat gaat in de VS heel ver dat zelfs zo stemmen worden beïnvloed.

#3 majava

Ik wilde ook iets in die trant schrijven. Zo van bedrijven die saneren, een efficientie-slag maken en dus gewoon mensen op straat kieperen stuwt de koersen. En koersen omhoog schijnt goed te zijn voor de economie. Zeggen ze. Dus is die hoge werkloosheid prima. Dan wil ik er ook niks meer over horen van GOP’ers en Tea Party figuren bijvoorbeeld.

#3.1 Steeph - Reactie op #3

Gevalletje operatie geslaagd, patient overleden dan.

#3.2 Harm - Reactie op #3.1

LOL – Weet je wat het probleem is?

Die lui die daar tegen protesteren zitten niet netjes in de kleren.

#3.3 M - Reactie op #3.2

Die lui die daar tegen protesteren zitten niet netjes in de kleren.

Dragen ze ‘Lonsdale’, het extreemrechtse ‘boksers-merk’? https://nl.wikipedia.org/wiki/Lonsdale_kleding

‘Looks are only for the pianoplayer, playing.’

#3.4 Dehnus - Reactie op #3.3

Niks mis met Lonsdale, maar het ging om de NSDA letters in het midden waar mensen dan een jas over aan deden met de rits open.

Het merk zelf kan dat toch niet helpen?

#4 A. de Man

Als je in een economie leeft die is gebaseerd op groei, is het niet verrassend om een recordwinst te boeken.

#5 Toko Senang

En daarom moet onze arbeidsmarkt veeeeeel flexibeler, zodat we winsten en werkeloosheid kunnen maximeren. Slaap zacht Alexander (en die andere 4 Kunduzers)

#5.1 lapis - Reactie op #5

Inderdaad, laten we daarom SP stemmen en het Cubaanse model nastreven. Zetten we gewoon twaalf man in een douanepost waar er voorheen twee werkten, zonder enige waarneembare stijging in servicekwaliteit of consumententevredenheid tot gevolg. Op naar die nul procent werkloosheid!

#5.2 Inca - Reactie op #5.1

Dat hebben wij al kapitalistisch opgelost – die mensen werken tegenwoordig in call centers en in de PR. Lege lucht verkopen – de productiviteit gaat er niks op vooruit, maar waar iedereen allergisch is voor belastingen, betalen we wel grif de dure prijzen voor merkproducten (inclusief jaarlijkse restyling), en houden we ons voor dat 12 energiemaatschappijen inclusief overstapservices veel efficienter kunnen werken dan 1 energiemaatschappij, terwijl het toch echt dezelfde stroom op hetzelfde draadje is. Grosso modo verhoogt het de productiviteit natuurlijk niets, nada, en ook de levensvreugde wordt er niet meer van, alles blijft binnen het gesloten systeem – en toch denken de mensen die dat doen dat ze nuttig bezig zijn, en denken wij als maatschappij ook dat ze nuttig bezig zijn. Geen cubanen voor nodig.

#5.3 lapis - Reactie op #5.2

Tja, maar we hebben nog werkloosheid dus het kan altijd erger. We kunnen de overheid call centers laten opzetten waarin voormalig werklozen werken die willekeurig gekozen Nederlanders bellen om ze te vertellen hoe geweldig de overheid is. Succes gegarandeerd.

#5.4 Jabir - Reactie op #5.3

@Lapis

Ha! Dat zijn de betere ideeen. Atelier van Lieshout werkte dit hele utopische concept al uit in een kunstproject:

Slave city is een ultramodern technologisch ‘state of the art’ concentratiekamp dat 200.000 participanten herbergt en vanuit de recentste management en ecologische inzichten bestuurd wordt. Het streven is absolute winstmaximalisatie en de geprojecteerde winstverwachting is dan ook zeven miljard dollar netto.

Alle participanten (dit woord wordt eerder gebruikt dan ‘slaven’) werken zeven uur per dag aan teleservices zoals ICT, telemarketing en klantenservice. Hierna werken ze zeven uur op het veld, de resterende tijd wordt ingevuld met opleiding, slaap en andere activiteiten.

#5.6 Let - Reactie op #5.1

Waarom zou je in he(me)lsnaam SP stemmen voor het Cubaanse model, als ze openlijk pleiten voor een verlicht Noord-Koreaans model, compleet met ‘Roemer kijkt naar dingen’ website? Kim-il-Roemer, of Roemer-il-Sung; daar zijn ze nog niet helemaal uit. Overigens geen Cubaans model om een reden. De grote roerganger lust namelijk geen rum en sigaren, maar wel varkenspootjes en paksoi.

#6 Peter

Het kapitalisme is verworden tot een ordinaire consumptiemachine waar de rol van de vrije markt is uitgespeeld. Technocratie en misbruik van de overheid is alles wat fundamentalistische kapitalisten rest.
Een dalende vraag leidt niet alleen tot lagere prijzen en dus tot voordelen voor de consument, maar ook tot bedrijfssluitingen, afdankingen en werkloosheid. Wie niet produceert, verdient niet en wie niet verdient kan niet consumeren. Dat kan onze zogenaamde vrije markt niet hebben
Het trio Staat, Bedrijfsleven en Consument haalt alle trucs uit de doos om de productie en dus de consumptie draaiende te houden. Wat wordt geproduceerd, doet er niet toe. De overheidstussenkomst leidt niet tot een versterking van de staat of tot de herinvoering van een soortement socialisme: de staat wordt enkel opgevorderd. De staat, dat zijn wij allen, en dus zijn wij het die opdraaien voor de redding van de banken en de bedrijven. Zo bereiken we het toppunt van consumptie: onszelf consumeren. Voor een consumptiemaatschappij hebben we geen kapitalisme nodig. Het volstaat dat zoveel mogelijk mensen produceren en consumeren.
De dictatuur van de vrije markt krijgt voorrang op de overheid en de democratie. De overheid dient enkel als een kredietverstrekker en tijdelijke nationaliseerder. De overheid wordt misbruikt als curator, mestruimer of geldschieter. De overheid en dus de politiek worden ondergeschikt gemaakt aan de economie, aan de markt, dus aan de privésector, dus aan individuen en anonieme raden van bestuur.
De technocraten krijgen voorrang op de regering en het parlement. Het volk noch de staat zijn soeverein, maar wel een handvol privépersonen die de samenleving als een technicality bekijken.

#6.1 Let - Reactie op #6

De staat heeft onze ziel verkocht? Zoiets?

#7 Yevgeny Podorkin

Don’t panic: bottum(s) up (en) uithollen die hap. Kan dat dan hoor ik u nu vragen? Ja, dat ken. Met de ‘Transition Town’-methode: eigen omgeving duurzamer en minder afhankelijk van fossiele brandstoffen maken, door je te richten op kleinschalige en lokale initiatieven. Hierdoor bruist de hoofdstraat, dus ook de uwe, van de kleine onafhankelijke ondernemers en ligt de supermarkt vol met lokaal geproduceerde muesli, jam en zuivel en andere teringshit waar linkse geitenwollensokken zo dol op zijn…

http://gids.vpro.nl/2012/06/14/failed-states/

Doemscenario’s verkondigen heeft geen zin. Minder afhankelijk van fossiele brandstoffen, meer ontspannen, harmonieuzer en groener, kortom…FUCK THE BASTARDS IN THE ASS.

Fijndankuwelvooruwaandacht

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*