Wat als je van hekserij wordt beschuldigd…

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Reacties (2)

#1 NietJeZus

600 jaar te laat Sargasso. Maar goed bedoeld, dat snap ik ook wel :P

#2 Jules Vismale

Tegenwoordig wordt hekserij alleen maar belachelijk gemaakt in allerlei verhalen hoewel zelfs in strips van de Tina sommige meisjes in de 20ste eeuw nog hiervan werden beschuldigd. Niettemin moest ik ooit vreselijk lachen om een episode uit ‘The Enid Blyton Secret Series’, genaamd The Secret of Moon Castle. In dit verhaal gingen vier kinderen en een hond (niet de oorspronkelijke Vijf) met hun vriendje Tom naar een kasteel (Moon Castle) waar twee maffe vrouwelijke wetenschapsters een soort “limonade” of toverdank brouwden dat enorme kracht en opwekkende energie gaf aan wie ervan dronk!
Als proefkonijn kozen deze “heksen” een leuke en komische vrouw uit, Ruby, die goed bevriend was met de vier kinderen; Jack, Peggy, Nora and Mike. Zij kreeg deze “toverdrank” te drinken waarna ze constant ging rond dansen op de manier waarop Mary Poppins (de Disney-film uit 1964) danste en Ruby bijna van een klif af sprong!
Tom besloot toen, om haar van deze gevaarlijke danspartij, af te houden, buikpijn te simuleren en kwam zij weer bezorgd bij haar verstand. Ruby nam hierna Tom over haar schouder heen (ze was namelijk knap sterk geworden van de “limonade”) en droeg hem terug naar the Moon Castle.
Maar als Ruby erachter was gekomen dat Tom haar voor de gek hield had ze hem vast over de knie genomen en hem een flink pak voor zijn broek gegeven! En door haar grote fysieke kracht was het portie billenkoek op zijn achterwerk (gestoken in een strakke en gestreepte beige broek) vast HEEL hard aangekomen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*