1. 1

  Dus om de economie er weer bovenop en de werkeloosheid de wereld uit te helpen moeten we de belastingen verlagen, samenwonen of trouwen moeilijker maken en scheiden bevorderen.

 2. 2

  Als je bij grafiek 2 Italië, Spanje en Ierland weghaalt wordt het verhaal al wat onduidelijker. Misschien zijn dit net de landen die je nodig hebt om het verschil te maken. Waarom is een land als Canada niet meegenomen? Daar maken ze ook veel uren per jaar en heb je alleen in Québec veel scheidingen.

 3. 5

  “The basic intuition here is straightforward – higher labour income taxes reduce the incentives to work.”

  Dat nemen ze zomaar aan, ze nemen niet eens de moeite om die sterk politiek gekleurde stelling aan te tonen. Als ze dat wel zouden proberen dan zou het verhaal direct een tegenstrijdigheid opleveren omdat ze er van uitgaan dat een hoge ‘labour income tax and consumption tax’ staat voor meer werken. Net zoals ze lang werken verwarren met meer werken is ook dat onjuist.

 4. 6

  Kalief, ze nemen dat juist NIET zomaar aan, maar analyseren verder:

  “However (…) we find that, while there is indeed a negative correlation between various measures of taxation and hours worked by men, the corresponding correlation for women is close to 0.”

  Als de “intuition” al terecht is, dan geldt de onderliggende waarneming niet voor vrouwen, daar is de correlatie 0.

  Ze besluiten: “American women have moved to insure their own future by working harder, while European men in response to higher taxes have found it less attractive to work long hours.”

 5. 7

  Als je met Amerikanen bij een multinational gewerkt hebt weet je dat ze veel uren op hun werkplek doorbrengen. Flink wat bootlicking erbij en ze brengen het ver. Niet zo heel anders als in Europa.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren