Toch minderheidsregering Australie

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol
,

Toch minderheidsregering Australie

Gillard weet twee onafhankelijken te overtuigen.

0

Reacties (6)

#1 Bismarck

Dat “toch” snap ik niet bepaald. Een minderheidsregering stond met de verkiezingsuitslag al vast (zowel labour als liberal/national had geen meerderheid). Dat toch zal eerder op toch labour slaan (ondanks verlies van de meerderheid bij de verkiezingen).

Interessant detail is dat het plan voor een vrijwel nationaal dekkend glasvezelnetwerk tot aan de deur de doorslag gaf voor een paar onafhankelijke (ex-national!) kandidaten om hun steun te geven aan labour.

#2 Bismarck

Overigens complimenten voor de verschillende internationale verkiezingsitems die hier geregeld gepost worden. Misschien een kleine tip: Probeer van zo’n verkiezingsitem ook een follow-up te maken, met de uitslag van de verkiezingen en de regeringsvorming. Als het kan met teruggrijpen op de eerder genoemde verkiezingsthema’s en/of kandidaten (in hoeverre hebben deze een rol gespeeld in de uitslag en eventuele regeringsvorming en in hoeverre is dat verrassend tov. de voorbeschouwing).

#3 Erik

@2: Knappe jongen die voor de verkiezingen al wist dat ’t glasvezelnetwerk zou bepalen welke regering er zou komen. ;-)

#4 Mark

@1: het “toch” sloeg op die onafhankelijken die Gillard wist te overtuigen, wellicht niet helemaal correct ja.

@2: je doelt vooral op de serie stukken van Christian over verre verkiezingen in kleine staten?

#5 Bismarck

@4: Ik heb even niet opgelet wie ze schreef, maar ik herinner met niet alleen kleine verre staten, maar ook bv. Madagascar, Hongarije, het VK, Ghana etc.

Maar van kleine en verre staten is zo’n follow up denk ik wel des te waardevoller, omdat je er in het nieuws niets over zal horen en dan moet je dus zelf via France24, Wikipedia en wat je verder aan exotische bronnen kunt vinden de uitslag en regeringsvorming reconstrueren, terwijl de betreffende schrijver zijn bronnen toch al heeft opgezocht (voor de voorbeschouwing).

#6 Bismarck

@3: Dat had ik de auteur van de voorbeschouwing niet kwalijk genomen. Hoewel, mij kennende had ik het hem vast wel even ingewreven ;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*