1. 2

  Ik heb die CleanIT malloten tot nu toe twee keer op een conferentie langs zien komen toen ze hun verhaaltje kwamen doen. Eerste keer was een verhaal van een half uur, zonder ook maar enige inhoud. Tweede keer was nadat hun conceptrapport was uitgelekt en ze kwamen vertellen dat ze het allemaal niet zo bedoelden en dat hun fascistische censuurplannen vergeleken konden worden met de rotzooi in de keuken terwijl je aan het koken bent, terwijl de maaltijd zelf wel heel netjes is.

  Uiteraard allemaal onzin, enige doel wat ze hadden is de stempel ‘we hebben het overlegd met de community’ te krijgen. Ze hebben een paar instanties benaderd (hoofdzakelijk instanties tegen racisme enz op het internet) voor hun visie op de zaak. Maar geen enkele daadwerkelijk belangrijke speler hebben ze benaderd. Nog een wassen neus dus.

  Nee, die gasten van het CleanIT project zijn dodelijk serieus, met de nadruk op dodelijk.

 2. 4

  De EU? Als je even verder klikt, blijken er gewoon de nationale overheden achter te zitten van Spanje, het VK, Duitsland, België en natuurlijk Nederland! Ik vermoed dat die terrorismeknop uit de hoed komt van onze eigen NCTb (de leider van het hele project).

 3. 5

  En als zo’n knop er is, wat dan?
  Ik zie hele hordes PVVers al klikken bij Indy of andere site.
  Hoe vaak moet GS aangeklikt worden om als terroristisch te worden gekenmerkt? Het bindend stemadvies staat al klaar.
  En worden die sites dan gesloten/gefilterd?
  Bij 100 unlikes gaan de filters aan.

 4. 7

  Ik ben benieuwd of iemand een add-on kan maken die automagisch bij elke opgevraagde pagina voor je op die knop duwt. Lijkt me de beste manier om zoiets de nek om te draaien.

 5. 8

  @7 iets zegt me dat de NCTV-ers (naam is veranderd) vast deze mogelijkheid ook hebben onderkend. Wat wordt er zoal nog meer aan maatregelen voorgesteld? (ik bedoel: die belgen uit de waanlink hebben natuurlijk alleen een “knop” benoemt omdat het lezerspubliek het anders niet zal snappen.

  Maar goed, volgens mij kan de overheid beter het bestede geld gebruiken voor verbetering van de eigen it-security…

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren