1. 7

  @5: Misschien vond ie dat Trump wel een steuntje in de rug kan gebruiken? In Rusland weten ze immers wel hoe goed een buitenlandse vijand helpt om je president van extra steun te voorzien.

 2. 8

  Vannacht was het de koudste 30 sep. nacht sinds 1901. In De Bilt daalde de temperatuur tot 0,1°C. Het vorige record (0,7°C) dateerde uit 1917.
  De gemiddelde temperatuur over de maand september 2018 komt uit op 14,7°C. en dat is ietsje warmer dan het langjarig gemiddelde.

 3. 10

  @8: Heerlijk toch hoe accuratesse volslagen onbelangrijk is.

  De nacht … was de koudste septembernacht sinds 1971.
  https://www.parool.nl/binnenland/koudste-septembernacht-in-47-jaar~a4605283/

  koudste 30 september sinds 1901
  In [ De Bilt] werd uiteindelijk een temperatuur van -0,1 graden gemeten (MIN(!) 0,1 graden)
  https://www.nu.nl/binnenland/5487884/eerste-landelijke-vorstdag-van-najaar-en-koudste-30-september-sinds-1901.html

  Het werd in De Bilt ‘op neushoogte’ -0,1 graden
  De afgelopen 47 jaar werd het niet zo koud in september.
  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/nederland/artikel/4434156/koude-nacht-weer-september-vorst

  Koudste septembernacht in 47 jaar
  In 1971 werden nachttemperaturen van -2,2 en -2,4 graden gemeten
  https://www.ad.nl/binnenland/koudste-septembernacht-in-47-jaar~ab91e5f1/

 4. 12

  @11: nee, je kunt op andere manieren informatie inwinnen. De media selecteren de informatie te veel, naar mijn zin.

  Wat de media niet melden is dat het huidige decennium in Nederland minder warm is dan het vorig decennium.
  1980-1989 9,56°C
  1990-1999 10,17°C
  2000-2009 10,70°C
  2010-2017 10,54°C

  Het lijkt wel of de opwarming van Nederland stagneert….
  Maar goed: ik loop op de zaken vooruit. We weten nog niet hoe “warm” het in 2018 en 2019 wordt

 5. 13

  @12 – Dat is wel een hele schrale troost bij het feit dat de temperatuur globaal stijgt door het gebruik van fossiele brandstoffen en dat daardoor de zeespiegel blijft stijgen en dat dat de Nederlanders een flinke duit gaat kosten.

 6. 14

  @12: Nee, de media nemen klakkeloos ANP berichten over en strooien dan met cijfers.
  En mijnheer Verbeek doet daaraan lekker mee met zijn recordjaar 1917 en vorst van plus 0,1 graden.

  [ Het lijkt wel of de opwarming van Nederland stagneert…. ]
  Heel de wereld warmt op. Héél de wereld?
  Neen, een klein landje aan de Noordzee blijft moedig weerstand bieden…

 7. 21

  @20: graag gedaan, Henk.
  Het poolijs ligt niet in Noord-West Europa en de gletsjers in dat gebied worden wel degelijk kleiner. Ik ontken dat niet.

  Het is de laatste decennia wereldwijd echt warmer geworden. Maar de laatste 10 jaar is het in Nederland (en de buurlanden) niet verder opgewarmd. Dat kun je toch wel erkennen zonder dat je wereldbeeld in duigen valt.

 8. 22

  Ik vind het wereldklimaat en de opwarming belangrijker dan het stukje Europa.
  De opwarming zorgt voor verhoging van de zeespiegel en zal Nederland en andere laagliggende landen flink wat geld en/of doden bezorgen.

  ‘k Zou maar beleggen in hooggelegen grond.
  ;-)

 9. 23

  @22: ik ben niet bang voor de zeespiegelstijging. Tijdens mijn leven is de zeespiegel al zo’n 18 cm. gestegen en in de komende 20 jaar komt daar nog 6 centimeter bij.
  Ik ben overigens ook niet bang voor de dood, Henk. We zijn niet op aarde om bang te zijn. Ik heb een prachtig leven gehad en zal tot mijn laatste seconde proberen mijn medemensen gerust te stellen en op te vrolijken.

 10. 24

  @23: Daar is tie weer, selfish Verbeek.

  Ik ik ik ik, … ik heb een prachtig leven gehad … en nu kan de rest lijden en verdrinken en op de vlucht slaan voor het water en bij de grens met Duitsland met geweld worden tegengehouden.
  Après moi…

  Want “moeder natuur” overleeft het wel dus er is geen enkel probleem. Heel Nederland schrikt van 4 dode kindjes op een spoorwegovergang, maar Verbeek ligt niet wakker van miljoenen. Want “ik”.

 11. 25

  @24: je schetst een belachelijke en misleidende karikatuur over mijn empatische vermogens en compassie. Je hebt er geen idee van en het doet totaal niet ter zake !!!
  Wat bedoel je ermee, Frank? Dat degene, die het zieligste verhaal kan vertellen gelijk heeft? In dat geval wint de dochter van de Koeweitse ambassadeur met haar neptranen over couveusebaby’s.

  Spreek alleen namens jezelf en ga niet beweren dat jij weet wat anderen denken of voelen, want dat weet je niet

 12. 26

  @25: U heeft herhaaldelijk en overduidelijk blijk gegeven van uw adoratie van “moeder natuur” en de daaraan gekoppelde ondergeschiktheid van het lijden van uw medemensen. En het is niet de eerste keer dat u daarop wordt aangesproken, dus doe niet alsof u verrast bent.

 13. 27

  @26:

  uw adoratie van “moeder natuur”

  Je lijkt te vergeten dat alle mensen deel uitmaken van de natuur, zelfs jij.
  Als je iets aan de klimaatverandering wilt doen, dan kun je beter je CO2-uitstoot beperken dan mij in een kwaad daglicht te stellen. Versober je luxe levensstijl en laat iedereen in zijn / haar waarde.

 14. 29

  @28: ik wil anderen erop wijzen dat het voorlopig wel meevalt met de klimaatverandering en de zeespiegelstijging. Ik wil de angst en ongerustheid wegnemen.
  We moeten wel iets veranderen aan onze levensstijl. Laten we de resterende fossiele brandstoffen in de aardkorst laten zitten en duurzaam gaan leven zonder angst en met respect voor de natuur. Dat kun je ook lezen in #21 en #23

 15. 30

  @29

  ik wil anderen erop wijzen dat het voorlopig wel meevalt met de klimaatverandering en de zeespiegelstijging. Ik wil de angst en ongerustheid wegnemen.

  Het probleem is dat jouw overduidelijke cherrypicks en andere drogredenen bij (vrijwel) niemand werken om angst en onrust weg te nemen. Het tegendeel is eerder het geval. Figuren die zo opzichtig hun kop in het zat steken stellen mij in elk geval niet gerust. Ik wordt veel meer gerustgesteld door mensen die (mogelijke) toekomstige problemen en risico’s onder ogen zien.

  En bespaar me als antwoord hierop alsjeblief je riedel over hoe voorbeeldig jij leeft. Met alleen je eigen ego opblazen los je mondiale problemen niet op.

 16. 31

  @29: als ik je niet al eerder kende en je op je woord zou geloven, dan denk ik dat je bij oplettende lezers alleen maar zal bewerkstelligen dat ze je oneerlijk gaan vinden door inderdaad her en der maar wat lokale, kortstondige dingetjes aan te stippen die heel makkelijk door anderen op hun waarde worden geschat. De waarde die nul is, omdat het helemaal niet meevalt met die opwarming. Die gaat door en niet minder hard.

  Als ik dus heel positief aanneem dat je motivatie misschien in orde is, dan ben je uiteindelijk nog wel een charlatan, omdat je het doet op een oneerlijke manier. Je misleidt.

  De majava die je wel kent vraagt nog even waaruit blijkt dat je zegt dat mensen angstig en ongerust zijn? Ik zie dat niet. Ik zie aan één kant realisme en verder een behoorlijke hoeveelheid onverschilligheid. Die paar keer dat ik wel ongerustheid lees is uit monde van organisaties, niet het publiek. Misschien zit je op het verkeerde forum.

 17. 32

  @31:

  waaruit blijkt dat je zegt dat mensen angstig en ongerust zijn?

  Er zijn genoeg mensen, die serieus denken dat tijdens hun leven (dus in de komende 60 jaar) Nederland zal overstromen door de stijgende zeespiegel.
  Henk van S tot S bijv.

  De opwarming zorgt voor verhoging van de zeespiegel en zal Nederland en andere laagliggende landen flink wat geld en/of doden bezorgen.

  En Frank789 ook:

  en nu kan de rest lijden en verdrinken en op de vlucht slaan voor het water en bij de grens met Duitsland met geweld worden tegengehouden.

  Zijn zij op recht bang volgens jou?

 18. 33

  @30:

  Met alleen je eigen ego opblazen los je mondiale problemen niet op.

  a. Ik hoef geen problemen op te lossen, die ik niet veroorzaakt heb.
  b. hier op Sargasso berichtjes plaatsen veroorzaakt geen mondiale problemen

 19. 34

  Ik hoef geen problemen op te lossen, die ik niet veroorzaakt heb.

  Daar komt je ware aard weer eens naar boven: bot egocentrisme en egoïsme.

  hier op Sargasso berichtjes plaatsen veroorzaakt geen mondiale problemen

  Dat heb ik dan ook nergens beweerd. Ik wijs je erop dat je met jouw opzichtige gedrogredeneer het tegenovergestelde bereikt van wat je zegt te willen in #29.

 20. 35

  @32: Ik zie nergens dat Henk en Frank denken dat zij mee gaan maken dat NL onder water zal komen te staan, maar zelfs hun bewoordingen geven mij niet de indruk dat zij bang zijn.

  Als je de wetenschap een beetje in de gaten houdt, dan kun je weten dat NL onder water zal komen te staan, mits er flink actie ondernomen zal worden. Dat is geen angstbeeld, dat is realisme. Je kunt ook normaal doen over klimaatverandering.

  Ik hoop werkelijk dat de mensen die jij aanzet tot nietsdoen omdat het allemaal wel meevalt omdat bij wijze van spreken je hond op 6 van de 7 dagen geen kinderen bijt, ook terugkomen bij jou zodra klimaatverandering ook hen persoonlijk zal raken. Ik schrijf inderdaad ‘nietsdoen’, want wat jij oppert met je koud douchen, zet totaal geen zoden aan de dijk.

 21. 36

  @35:

  hun bewoordingen geven mij niet de indruk dat zij bang zijn.

  Ik krijg wel de indruk dat zij bang zijn voor het overstromen van Nederland.

  Ik hoop werkelijk dat de mensen die jij aanzet tot nietsdoen

  Die zijn er niet, majava. Ik roep mensen juist op om hun CO2-uitstoot wel te beperken. En ik geef ze graag een compliment als ze dat voor elkaar krijgen.

  want wat jij oppert met je koud douchen, zet totaal geen zoden aan de dijk.

  Ik opper ook om:
  – zo veel mogelijk lokaal en duurzaam geproduceerd voedsel te kopen
  – nooit meer met het vliegtuig te reizen
  – de verwarming lager te zetten of uit te laten
  – je huis beter te isoleren
  – je auto weg te doen en nooit meer een nieuwe te kopen
  – dichter bij je werk te gaan wonen, zodat je lopend of fietsend naar je werk kunt
  Dat vind je waarschijnlijk ook onvoldoende, majava nooitgenoeg.

 22. 37

  @36: nee dat vind ik niet onvoldoende, maar maatschappij-ontwrichtend. Heb ik al eens eerder gezegd.

  Gelukkig zijn er ook mensen met werkbare plannen. Zij die een snelle overstap naar hernieuwbare energievormen voorstaan en daar past (wat mij betreft) ook kernenergie in. En verder nog veel meer (inter)nationale, bindende afspraken over bijvoorbeeld het gebruik en hergebruik van grondstoffen. Allemaal zwaarwegende zaken die niet vanuit het individu kunnen komen, behalve indirect, via hun politieke keuze. Zonder beslissingen op dat niveau rijdt jouw buurman @Hans Verbeek, in 2030 nog altijd in een ronkende diesel, hoe vaak jij ook blijft fietsen.

 23. 38

  @32:

  Zou je #22 eens opnieuw willen lezen en vertellen waar ik jaartallen heb genoemd.
  Als gewoonlijk ben weer dingen op jouw manier aan het uitleggen, met het gevolg dat er dus geen moer klopt van de door jou getrokken conclusies.

 24. 39

  @37:

  nee dat vind ik niet onvoldoende, maar maatschappij-ontwrichtend.

  Je hoeft niet alles te doen, majava. Kies zelf maar uit welke acties jij onderneemt. Je bent mij geen verantwoording schuldig.

  Zonder beslissingen op dat niveau rijdt jouw buurman @Hans Verbeek, in 2030 nog altijd in een ronkende diesel,

  Dat hoeft helemaal niet. Stijging van de brandstofprijs kan ervoor zorgen dat-ie hem niet meer kan betalen. Hij kan werkeloos worden, zodat-ie hem niet meer kan betalen. En misschien kan ik hem overtuigen een kleiner elektrisch model te kopen.

 25. 40

  @38:

  en vertellen waar ik jaartallen heb genoemd.

  Je hebt inderdaad geen jaartallen genoemd, Henk.
  Maar je geeft mij wel een advies.

  ‘k Zou maar beleggen in hooggelegen grond.

  Waaruit ik opmaak, dat jij verwacht dat nog tijdens mijn leven (de komende 30 jaar, de laaggelegen delen van Nederland gaan onderlopen.
  Waarom zou jij anders zo’n advies geven?

 26. 42

  @39:

  Dat hoeft helemaal niet. Stijging van de brandstofprijs kan ervoor zorgen dat-ie hem niet meer kan betalen. Hij kan werkeloos worden, zodat-ie hem niet meer kan betalen. En misschien kan ik hem overtuigen een kleiner elektrisch model te kopen.

  Dit bevestigt ook weer de 2 zaken die ik altijd weer terug lees in jouw berichten. Dat je ten eerste weinig tot niks geeft om een ander (werkloos, geen geld = oplossing probleem) en dat je niet kan inzien dat je ‘oplossingen’ maatschappij ontwrichtend zijn.
  Jij hebt het hier over hoge energieprijzen zonder alternatieven, behalve voor jezelf. Al vraag ik me af hoe in je dystopisch toekomstbeeld jij nog werk zal hebben waar je naar toe kan lopen of fietsen?

 27. 43

  @40:
  Er stond een ” ;-) ” achter dat advies; begrijpend lezen is blijkbaar niet je sterkste punt.

  Bovendien kun je dergelijke bezittingen schenken aan je nageslacht of goed doel.

  Maar als je perse, zoals gewoonlijk, het laatst het laatste (foute) woord wil hebben mag dat hoor.

  Over en uit!

 28. 44

  @42:

  Dat je ten eerste weinig tot niks geeft om een ander

  Waarom wil je zo graag mijn dergelijke eigenschappen toedichten?
  Dat doe je al vanaf onze eerste gedachtenwisseling, majava.
  Je kent me alleen via mijn rationele en nuchtere antwoorden in deze discussies. En dat lijkt me onvoldoende om over iemands gevoelsleven te kunnen oordelen.
  Bovendien zijn dergelijke persoonlijke diskwalificaties geen argumenten in deze discussie.

  dat je niet kan inzien dat je ‘oplossingen’ maatschappij ontwrichtend zijn.

  Ik zie dat wel in, maar ik zie ook in dat onze huidige maatschappij een ramp is voor de rest van de planeet (inclusief de mensen in de Derde Wereld).
  Het liefst zie ik dat onze maatschappij geleidelijk aan versobert.
  Het moet ergens beginnen, majava. Het lijkt alsof jij liever nog even afwachten en wilt vasthouden aan goedkope brandstof en de luxe levensstijl die daarbij hoort.

 29. 45

  @44: [ Dat doe je al vanaf onze eerste gedachtenwisseling, majava. ]
  Majava en ik (en ook anderen) zien herhaaldelijk uw ijskoude gevoelloze “après moi..” instelling t.o.v. anderen.
  Als zovelen het wél zien moet u zich eens achter de oren krabben of gewoon stoppen de vermoorde onschuld te spelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren