1. 2

  The Israeli coordination with Google and YouTube has very serious implications, and many journalists have spoken out in opposition, saying it is a direct assault on the Freedom of the Press.

  All foreign journalists who report in the Occupied Territories are required to register with the Israeli military, and any footage that they film is required to go through the Israeli Military Censor’s office before it can be released.

  http://www.alternet.org/israel-coordinate-google-youtube-censor-palestinian-videos-conflict

  https://en.wikipedia.org/wiki/Hasbara

 2. 5

  Nou nounou Bolke, niet gelijk uit de heup schieten zeg. Meerdere bronnen, waaronder het Syrische observatorium voor de mensenrechten dat informatie deelt dat voor elke partij in het conflict onwelvallig is. Niet gelijk de boodschapper zwart maken.

 3. 8

  Een Somalische herder verliest zijn dochters in een drone-aanval en klaagt nu de Nederlandse staat aan vanwege medeplichtigheid door de inlichtingen die Nederland verschaft aan het droneprogramma.

  Naar aanleiding daarvan komt de De Volkskrant met een fraai verhaal over drones in het algemeen en deze man in het bijzonder (met mooie animaties en infographics e.d.).

 4. 9

  Benieuwd wat Erdogan voor kadootjes gaat binnenhalen van de EU vandaag. Met een Rutte die al over miljarden euro’s praat, dan kan je gerust er nog een paar miljard er over heen becijferen.

 5. 11

  @3: frank, ik snap niet dat je al die krantekoppen en soundbytes serieus neemt. Politici worden getraind en ingefluisterd door media-experts. Ondertussen doen ze heel iets anders dan ze voor de microfoon zeggen.
  Putin blijft gewoon de olietankauto’s van Bilal Erdogan bombarderen. Hollande’s populariteit is weer even boven de 20% gestegen. En er worden weer een paar maatregelen om migratie tegen te gaan doorgedrukt.

 6. 12

  De omgekomen mensenrechten activist, de rector van de RIU vindt dat goed. Leuk he, hebben ze hun eigen uni, gaan ze geweld goedpraten. Dacht altijd dat ze de brains moeten trainen voor een wetenschappelijke houding (oeps, blijkt Hbo-opleiding te zijn)

  ilhan tanir heeft geretweet
  Rotterdam Islamic Uni Rector says HR defender #TahirElci killing justified.Appalling @markverheijen1 @Jet_Bussemaker

  De tweet van de rector is natuurlijk allang weggehaald.

  Eerder liet hij zich ook al van zijn slechte kant zien:

  http://www.elsevier.nl/Nederland/achtergrond/2015/10/Druk-op-Islamitische-Universiteit-neemt-toe-na-tweets-rector-2704843W/

  Maar ja, ze kunnen hem niet wegsturen.

 7. 14

  @13.

  Kritiek op iets islamitisch is gelijk aan Wilders? Kinderachtige opmerking.

  De rector heeft Koerden al eerder ‘honden’ genoemd. Niet zo kies. lijkt me. Dat was de mensenrechten advocaat ook die vermoord is, daarom vind hij het maar bon ton.

 8. 15

  Twas niet kinderachtig bedoeld. Als zijn uitspraken kloppen dan verdient mijnheer de rector spreekwoordelijke pek met veren bedoelde ik te zeggen. Hij heeft als leidend figuur van een “universiteit” bovendien veel macht over jongeren. Ik zou hem maar wat graag opgehoepeld zien. Wilders heeft in het verleden mensen om minder figuurlijk gekielhaald, ik vind dat hier op zijn plaats. En de aanslag doet mij erg pijn (ik heb veel van het menslievende soort vrienden in Turkije die op dit moment overal aan stukjes worden geschoten).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren