1. 1

  Een redelijk overtuigend stuk waarom een nominatie van Hillary Clinton de kansen voor Donald Trump om het tot president te schoppen alleen maar vergroot.

  http://static.currentaffairs.org/2016/02/unless-the-democrats-nominate-sanders-a-trump-nomination-means-a-trump-presidency

  Overigens vraag ik me wel eens af wat wij hier in Nederland nou werkelijk zouden merken van een Trump presidentschap (hoe achterlijk ik de persoon Trump ook moge vinden).

  h/t Larie

 2. 2

  Overigens vraag ik me wel eens af wat wij hier in Nederland nou werkelijk zouden merken van een Trump presidentschap (hoe achterlijk ik de persoon Trump ook moge vinden).

  Idd.

  Chris Christie als vice-president achter Trump* vind ik echter wél een vrij stygisch* vooruitzicht.

  Ik baseer me daarbij geloof ik vooral op een column van Chris Hedges die ik zo’n twee jaar geleden las.

  ____
  * want let’s face it: als er een presidentskandidaat tussenzit waarvan je vooraf kan zeggen dat-ie een goede kans maakt om tijdens zijn termijn als president afgezet te worden, dan is het Trump …

  ** dat soort woorden gebruik ik gewoon! …

 3. 3

  Vandaag is Henry James’ 100ste sterfdag.

  Is er toevallig een fan aanwezig die een goed argument heeft om dat te gedenken met een waanlink?

  Ik heb zelf nooit iets van hem gelezen namelijk, al heb ik onlangs toevallig wel zijn klassieke essay ‘The Art of Fiction’ nog klaargelegd om aan te beginnen zodra mijn stapel met wat meer prangend leeswerk verkleind is.

 4. 4

  Oh neeeees, weer een domper voor debielrechts.

  Nederland blijkt nog meer multicultureel te zijn.
  https://www.vn.nl/nederlandse-culinaire-identiteit-bestaat/

  Nu begrijp ik de eerdere oproep van pegida om shoarma te boycotten!

  Eigen keuken eerst!!!1!

  ‘Als er in vroeger eeuwen een Nederlandse keuken bestaan heeft, dan was die geen verzameling uniek-Nederlandse gerechten maar een manier om een greep te doen in een Europese receptenvoorraad van vooral Franse, Italiaanse en Arabische herkomst en daar een eigen draai aan te geven,’ schrijft Jacques Meerman in de Kleine geschiedenis van de Nederlandse keuken.

  Snel Rutte afschaffen omdat hij dol is op gerechten van een Indische rijsttafel!!!!1!

 5. 7

  http://www.krapuul.nl/elders/europa-2/2561985/geen-media-aandacht-voor-bezorgde-burgers-met-mededogen-safepassage4all/

  “Het negeren van grote groepen mensen met het hart op de goede plaats, met oog voor de ellende die mensen ontvluchten en de misère van vluchtelingen is een slechte zaak. Het geeft de schreeuwers het idee dat ze een meerderheid vormen. En dat is dus niet het geval. Het aantal vrijwilligers dat zich inzet voor vluchtelingen is enorm en in vele gemeenten is er helemaal geen verzet tegen de opvang van vluchtelingen. Dit wordt systematisch genegeerd, omdat het niet sensationeel genoeg is.”

 6. 9

  Trump got “Trolled”.

  http://gawker.com/how-we-fooled-donald-trump-into-retweeting-benito-musso-1761795039

  Enkele maanden geleden een bot activeren die meermalen daags citaten van Mussolini rechtstreeks richting Trump stuurde; deze retweet er één van en hup: “ophef”.

  Nu is het zeker niet ongewoon voor Trump om racisten en fascisten aan te halen, maar in dit geval lijkt het mij beter dat er een aantal basementdwellers van Gawker niet langer toegang hebben tot hun kelder.

 7. 11

  @frankw Toch heb ik ergens de indruk dat de Grieken dit asociale gedrag van de rest van Europa zo beu zijn, dat ze deze keer erg dwars worden. Terugtrekking ambassadeur uit Oostenrijk als eerste stap.

 8. 12

  Ik heb dan weer de indruk dat men het zat is dat de Grieken hun problemen z.s.m. doorschuiven. Dat lukt nu niet meer. We gaan het zien hoe Griekenland dit oplost….

  Helaas wel over de ruggen van onschuldigen.

 9. 15

  Micowo @13, In het laatste jaar ben ik zeker tien keer een artikel tegengekomen waarin er een echt nieuw Fukushima wordt aangekondigd in Japan en ook nog enkele artikelen waarin Fuksuhimas worden aangekondigd in de VS. Mij bekruipt het gevoel dat er te vaak spraken is van “cry wolf”. Vaak zijn dit soort artikelen onspecifiek (contamination has increased by 80%: 80% van wat? 80% van bijna niets is nog steeds bijna niets denk ik dan), onspecifiek en alarmistisch van toon (“65,000 percent increase”) en dat zonder bronvermelding en zijn ze geschreven door mensen die laten blijken dat ze er geen kaas van hebben gegeten (wederom uit jouw link: “I’m no expert on groundwater, but …..”).

  Er zijn problemen met kerncentrales, daarvoor hoeven we maar een kilometer of twee over de grens in België kijken. Er gaan ongetwijfeld in de toekomst nog vervelende ongelukken gebeuren met kerncentrales, daarvan kunnen we zeker zijn. Kernenergie is in alle opzichten een vuile energie waarvan de kosten van bv opslag alleen maar lijken op te lopen en vooral op de schouders van toekomstige generaties komen te liggen. Maar dit soort alarmistische artikelen helpen wat mij betreft nou niet echt het nodige bewustzijn te verhogen.

 10. 18

  @17: Stel dat je morgen kerncentrales mag bouwen, dan staan die er gewoon pas over twintig jaar. Je kunt niet twintig jaar lang niks doen. En als je wel wat doet, heb je die kerncentrales niet meer nodig.

 11. 20

  @19: Dat de realiteit jou te lang duurt kan ik ook niet helpen, het is helaas niet anders.
  En er liggen zelden kant en klare bouwplannen voor kernreactoren op de plank. En die moeten voortduren aan die nieuwste stand van wetenschap worden aangepast.
  Ik ben vast niet de enige die zijn hart vast houdt voor de snelle jongens in China. Met nucleaire energie is haastige spoed zelden goed.

 12. 21

  @Frank789: “haastige spoed zelden goed” Als er gekeken wordt hoeveel deads/TWh fossiel heeft t.o.v. nucleair dan is enige spoed naar mijn mening een rationele keuze.

  Dan heb ik het nog niet eens over CO2-uitstoot. Ik heb overigens niets tegen forse investeringen in zon en wind, maar ik denk dat het niet voldoende is, vooral in een winterperiode.

  https://youtu.be/nQpuGwWyFQ0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren