1. 4

  Nomi Prins krijgt van RT de kans om te vertellen over haar nieuwe boek: “Collusion, how central banks rigged the world
  In de afgelopen 10 jaar hebben de grote centrale banken enorme kapitalen in de wereld-economie gepompt door Quantitative Easing, Zero Interest Rate Policy, het opkopen van staatsobligaties enz.

  De bankiers zijn nog dezelfde bankiers uit 2007 en 2008 en al hun zonden zijn vergeven, want de economie groeit. Dat kan toch niet verkeerd zijn?

  Vergelijk het maar met een spelletje Monopoly, waarbij de bank af en toe terugloopt naar de BartSmit om een nieuwe stapel Monopoly-geld op te halen. Snap je nu waarom een hotel in de Kalverstraat onbetaalbaar is geworden?

 2. 6

  @4:

  Nomi Prins krijgt van RT…

  En stopt met lezen. Maakt me verder niet uit of dit item objectief is, het komt van Russische staatsTV. Dat je daar alleen al heen gaat om je te ‘informeren’?!

 3. 10

  @9: Omdat die redenatie voor ELKE staatszender opgaat, inc de P.O. en bijv de BBC, ZDF, ARD, BRT etc etc

  Allemaal van : Wiens brood men eet, wiens woord men spreekt.

 4. 11

  @10: oh natuurlijk, Bolke, en dus gaan we het internet op, waar we de Murdoch pers en de en Breitbarts van de wereld vinden. En dan al die ‘onafhankelijke’ andere sites die niet gehinderd worden door journalistieke normen.

  En dan heb ik het nog niet eens over hoe Russische bemoeienis anders is dan die in Duitsland, Belgie, etc. Dat jij zoiets al gelijk kunt trekken…

  Het verklaart een hoop.

 5. 15

  @11: ach majava, zet je oogkleppen nog even af..
  Nomi Prins vertelde eerder dit jaar hetzelfde verhaal bij The Young Turks

  Je kunt natuurlijk ook wachten tot de NOS of CNN Nomi Prins interviewt (St. Juttemis)

  Ik denk dat je slim genoeg bent om Nomi’s verhaal te begrijpen.
  En om in te zien dat we die geest (van triljoenen dollars, euro’s, ponden, yuan en yen) nooit meer terug in de fles krijgen.

 6. 25

  @24

  Die is zeker arbitrair, het is dan ook een metaforisch beginpunt. En dat er geen continue (daar heb je dat woord weer) groei is geweest klopt ook. Als de dood rondwaarde in Europa dan zal de economie vast gekrompen zijn. Economische groei hangt dan ook samen met bevolkingsgroei én met ontwikkeling. Een T-ford in elkaar zetten kan in 2018 vast veel goedkoper dan 100 jaar terug. Dan druk je de prijs in dollars uit, maar welke dollars? Die van 1918 of die van 2018? Daarnaast zijn we een diensten economie geworden. Diensten die 100 jaar terug niet bestonden zijn er nu wel. Economische groei is dan ook niet slecht, het is een natuurlijk gegeven. Maar wát voor groei, daar kan je wel eindeloos over discussiëren. Een zonnepaneel installeren is economische groei en een kuub aardgas produceren ook. Keuzes, keuzes.

 7. 26

  @20: Er bestaan echt wel dingen waarbij nuance mogelijk is, echter bij de onafhankelijkheid van omroepen niet, je bent onafhankelijk of je bent het niet, er is geen tussen smaak.

  Sterker nog, wat dat betreft is RT nog betrouwbaarder als onze staatsomroep, bij RT weet je zeker dat de Russische overheid invloed heeft, bij de NOS is dat bij elk onderwerp maar weer de vraag.

  Daarom kijk ik altijd naar alle staatsomroepen van alle partijen en dan ligt de waarheid vaak ergens in het midden.

 8. 27

  @21: Daar gaat het niet om bij mij. Het kan best kloppen, maar dat onderwerp interesseert men niet bijzonder. Vandaar ook dat ik niet op Verbeek meer heb gereageerd.
  Het is daarom niet vingers in je oren stoppen, maar ik shop wel ergens anders voor m’n info. Ik ga RT geen kliks geven met hun ‘zie je wel, die verdorven westerse waarden’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren