SG-café zondag 23-09-2018

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 23-09-2018. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (12)

#2 gbh

Russian military/Intelligence operation appears to have purchased islands along Finland’s strategic waters and perhaps tried to create a fake Finnish Navy to be used in case of war or spy operations. Finn Police/Special Operations seizing assets.

https://twitter.com/elisabethbraw/status/1043532696398569474

#3 Hans Verbeek

Vandaag de koudste 23 september in De Bilt sinds 1901: 10,8°C.
Het vorige record (11,5°C.) stamt uit 1974.
Maar het was heerlijk hardloopweer

#4 Anno Niem
#5 Hans Verbeek

In Libië gaat de Arabische Lente gewoon door, ook zonder Gadafi en NAVO-bombardementen.

#6 majava

@5: En nog meer Russische filmpjes van Hans. Voor jou, die het zeker niet snapt, en alle anderen die het misschien niet doorhebben: hoe vaker je op dat soort filmpjes en links klikt, hoe meer je richting Russische propaganda wordt gedirigeerd dankzij de algoritmes.

#7 majava

@2: Dat is inderdaad BIG news hier. Die operatie werd (en wordt nog altijd) een bedrijfs/fraude/administratie onderzoek genoemd. Heel slim, ondanks dat het overduidelijk een kwestie van nationale veiligheid is. Via deze route is het makkelijker om land, roerend en onroerend goed in beslag te nemen en bovendien is het een beetje een Russisch trucje: liegen over wat je eigenlijk van plan bent.

#8 Hans Verbeek

@6:

En nog meer Russische filmpjes

Er zijn geen Russische troepen in Libië, er hebben gen Russische vliegtuigen gebombardeerd. Ik hoor geen woord Russisch in het filmpje, ik zie ook geen Russen in beeld. YouTube is geen Russische organisatie en gebruikt ook geen Russische algoritmes.
Dus wat is er nu precies Russisch aan het filmpje?

#9 majava

Alsof jij niet weet dat Ruptly een bedrijf van Russia Today is, dat een bedrijf van de Russische staat is. En kom niet weer aan met ‘maar wat nu over de inhoud?!’ Ik heb duidelijk opgeschreven waarom je die bende niet zou moeten plaatsen. Ik ga geen woord schrijven over Libie, dat interesseert me niks.

#10 Hans Verbeek

@9:

Ik ga geen woord schrijven over Libie, dat interesseert me niks.

Is een gevolg van datzelfde algoritme, dat je zo verfoeit. Syrië interesseert jou wel, Libië, waar ook mensen doodgaan interesseert je helemaal niks.

#11 Bismarck

@10: Mensen gaan overal dood. De verhouding doden in Syrië en Libië ligt ook wel een factortje 30 uit elkaar. Zegt u maar wel of geen interventie, wat levert meer ellende op?

#12 Hans Verbeek

@11:

Zegt u maar wel of geen interventie, wat levert meer ellende op?

In beide landen is geïntervenieerd, Bismarck.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*