1. 3

  @1 Nou, nou.. de gemiddelde Chinees of Japanner weet misschien 3 dingen over Nederland: klompen, tulpen en coffeeshops. De staat van onze parlementsverkiezingen daarentegen…

  Er zijn toch echt meer Nederlanders die Abe kennen dat Japanners die Rutte kennen denk ik zo.

 2. 4

  @1: waarom zou ik in vredesnaam me verdiepen in de poltieke situatie in Japan? Het interesseert me geen reet, ik heb er geen enkele invloed op, en het beïnvloedt mijn leven totaal niet. Ik weet wel leukere zaken om mijn tijd mee te vullen (nutteloze posts op een margeblog plaatsen bijvoorbeeld).

 3. 6

  @3:

  Nou, nou.. de gemiddelde Chinees of Japanner weet misschien 3 dingen over Nederland: klompen, tulpen en coffeeshops.

  Sowieso al niet waar, want alle Chinese taxichauffeurs kennen Marco van Basten. Hoeveel Nederlandse taxichauffeurs kunnen een Chinese centrumspits bij naam noemen denk je?

  Maar verder: ik zei niet Nederland en Nederlanders, ik zei ‘het westen’ en ‘westerlingen’, omdat een vergelijking op het niveau der ‘beschavingen’ oneindig veel juister en eerlijker is. China alleen al heeft immers al meer inwoners dan het gehele westen, en kan noch moet je dus vergelijken met een consequentieloze achterhoek als Nederland, maar met het westen als geheel.

  En inderdaad kennen dus veel Japanners en Chinezen Rutte niet, maar ik wed dat naar verhouding nog minder Nederlanders weten wie de burgemeester van, zeg, Wuhan is. (Een agglomeratie met al meer inwoners dan Nederland.)

  Wel weten de meeste Chinezen wie Trump is, of Obama, kennen ze het Witte Huis, koningin Elizabeth II, Churchill, weten ze wat cowboys zijn, kennen ze de Mona Lisa, volgen ze F.C. Barcelona, en inderdaad kennen ze onze klompen, tulpen en coffeeshops.

  Maar heb jij bijvoorbeeld wel eens gehoord van Zhongnanhai?

 4. 13

  @5:

  Baudet is een naar mannetje, maar dit is een briljante zet

  Precies. Het gaat er niet om of je iemand sympathiek vindt of niet, het gaat erom of iemand goede ideeën heeft. Als ik naar het ziekenhuis ga heb ik liever een arts met een naar karakter die de juiste behandeling uitvoert dan een schat van een vent die prutst.

 5. 16

  @12: Adolf had ook wel een paar goede ideeën, helaas was het ook een nare vent met niet zo geweldige morele opvattingen en ideeën over bepaalde groeperingen.

 6. 18

  @17: Geld uit ’t niks toveren om een zwakke economie aan te jagen. (nee, niet die autobahn, de besluiten daarvoor waren al genomen, en ah nam voor ’t resultaat de credits)

 7. 20

  Maar laten we Adolfs slechte ideeën vooral niet uit het oog verliezen, zoals de verkeersregel waarbij fietsers van rechts geen voorrang hadden op gemotoriseerd verkeer.

 8. 21

  Maar was het nou zo’ n goed idee om Vlieland en Terschelling aan Friesland te geven? Waarom had Adolf meer sympathie voor de Friezen als voor de Hollanders?

  En het naoorlogse bewind kon zich ook helemaal vinden in deze grenswijziging waar geen enkel referendum aan vooraf ging. Wat dat betreft is Poetin nog een fatsoenlijk man in vergelijking met Adolf, om een nepreferendum over de Krim te houden.

  En ook onze Catalaanse vrienden leren van de geschiedenis! Hou een referendum! Dan mag je alles. En nou Vlieland en Terschelling terug! Zónder referendum graag.

 9. 23

  @22

  Too little too late. Ze hebben zich dapper verweerd tegen de Hollanders. Maar door homeopathische verdunning zijn het nu zelf Hollanders geworden! (wat de theorie van Baudet bewijst)

  Wat ook niet hielp was de collaboratie van de monniken die de huidige Waddenzee bevaarbaar maakten. De Flie was destijds met loopplanken te overbruggen, nu hebben ze er een afsluitdijk voor nodig.

  Het bewijst ook dat je niks aan geschiedenis hebt. Achteraf weet je precies waar het fout is gegaan, maar dan heb je er niks meer aan!

 10. 24

  “Het bewijst ook dat je niks aan geschiedenis hebt. Achteraf weet je precies waar het fout is gegaan, maar dan heb je er niks meer aan!”

  fictief geval:

  De geschiedenis liet zien dat eergister Pietje doodgereden was omdat Pietje de A10 probeerde over te steken.

  Helaas laat de geschiedenis ook zien dat gister Lutine doodgereden is, omdat hij de A10 probeerde over te steken. Lutine had niet door dat geschiedenis wel degelijk waarde heeft, omdat de geschiedenis zich neigt te herhalen. Mede omdat mensen (zoals Lutine) niets leren van de geschiedenis.

 11. 26

  @25: Was dat een idee van Hitler? Bij mijn weten was hij uit op de vernietiging van Rusland, inclusief een groot deel van de bevolking ervan (om plaats te maken voor Germaanse volkeren). Dat Stalin (die overigens al begonnen was om een deel van Hitlers plannen uit te voeren) daar eventueel ook bij zou sneuvelen was eerder bijzaak.

 12. 28

  @27: zoals gewoonlijk is er een spuit 11 die enkel zegt dat iemand fout zit en als bewijs daarvoor “google maar” of “wikipedia maar” roept. Wees een concrete in plaats van zo’n laffe karakterloze scheet

 13. 29

  @28 omdat je er zo vriendelijk om vraagt; de term waar je op wil googlelen is “organisation todt”.
  het punt over geld uit het niets negeer ik wijselijk maar even.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren