1. 6

  Richard Dawkins zet de 14-jarige Texaanse jongen die onterecht gearresteerd werd omdat-ie een klok bouwde terwijl hij moslim is nog eens even goed op zijn plek.

  Richard Dawkins
  @RichardDawkins
  It’s fine to disassemble & reassemble a clock. http://blogs.artvoice.com/techvoice/2015/09/17/reverse-engineering-ahmed-mohameds-clock-and-ourselves/ … But don’t claim it’s your INVENTION.

  https://twitter.com/RichardDawkins/status/645534164159209472

 2. 7

  Dawkins is nu trending op Twitter.

  Hij suggereert dat Ahmed zich opzettelijk heeft laten oppakken (“Possibly wanted to be arrested? Police played into his hands? Anyway, now invited to White House, crowdfunded etc”) en noemt het “fraude” dat Ahmed zijn klok op Youtube zijn “uitvinding” noemde.

 3. 8

  @7

  Het gebruikelijke gebazel van Dawkins (alsook zijn slaafse horigen).

  Niet op de hoogte van een enkel feit, maar ondertussen de onderbuik ledigen.

  Dat ie maar een kek aluhoedje moge gaan dragen.

 4. 9

  @1

  Die gek gaat Tsipras worden zoals het er nu naar uit ziet.
  Krijgt hij die 50 bonuszetels ook. (raar systeem daar)

  En de Gouden Dageraad mag er ook zijn met 6-8 %.

  Maar geen meerderheid voor Syriza (zoals het er nu uit ziet.)

 5. 10

  @9: Syriza kan waarschijnlijk gewoon door met de huidige coalitie, er is opmerkelijk weinig verschoven.

  Opmerkelijk genoeg halen de dissidenten van Syriza, Popular Unity, waarschijnlijk de kiesdrempel niet. Er is niet erg veel animo onder de Grieken om de Euro te verlaten, ondanks het bezuinigings/hervormingspakket.

  Missie geslaagd voor Tsipras dus.

 6. 11

  @10

  Tsipras missie is zeker geslaagd. De dissidenten is hij kwijt en voor de rest blijft het hetzelfde. Het zal me benieuwen of zijn kiezers nog zo blij zijn als de hervormingen pijn gaan doen.

 7. 13

  Gelukkig nog op tijd voor de klimaatconferentie in Parijs.
  Na een herberekening door het Chinese National Bureau of Statistics blijkt dat het Chinese steenkoolverbruik in 2014 toch wel gestegen is !!! Met maar liefst 0,06%.
  Hierdoor is de Chinese CO2-uitstoot in 2014 ook dramatisch hard gestegen (0,5%). De komende klimaatconferentie wordt dan ook de belangrijkste conferentie ooit… mis hem niet.

  Grappig dat alle correcties en herberekeningen altijd leiden tot meer economische groei, tot meer CO2-uitstoot en tot hogere temperaturen.

 8. 15

  @7: Je kan het ook geen uitvinding noemen als je gewoon een wekkerradio uit de behuizing haalt en in een alukoffertje monteert.
  Hij heeft dus niets “gebouwd”, niet eens iets aan elkaar gesoldeerd o.i.d. en dan toch over uitvinding praten.
  Hij lijkt zich zelfs te verspreken als hij zegt dat hij het koffertje niet verdacht wilde laten lijken.

  In welke tweet haalt Dawkins “moslim” erbij?

 9. 16

  @15: Het punt is dat hij de gelegenheid überhaupt aangrijpt om nog eens even goed los te gaan op die jongen.

  Van alle betrokken om te bekritiseren in dit verhaal, en van alle laakbare handelingen binnen dit verhaal, kiest hij een volstrekt onschuldige opmerking van een 14-jarige jongen die zijn knutselproject op Youtube een “uitvinding” noemde om aan te vallen … om daarna aan de hand van die “fraude” vervolgens ook de “motieven” van die jongen in twijfel te trekken en suggereren dat het helemaal zijn bedoeling was geweest om publiciteit te scoren.

  Wat voor haatopa ben je dan?

  In welke tweet haalt Dawkins “moslim” erbij?

  Waarop reageer je nu precies?

 10. 17

  @16: Hierop: [ omdat-ie een klok bouwde terwijl hij moslim is ]

  Dat zijn jouw eigen woorden. Dus waar twittert Dawkins iets over die jongen + moslim?

  Dus het zoeken naar de waarheid maakt je een “haatopa”?
  Waaruit blijkt die haat? Waarom speel je op de man met “opa”?

 11. 18

  @17: Die woorden sloegen niet op Dawkins’ tweets, maar op de arrestatie zelf. Hij werd gearresteerd “omdat-ie een klok bouwde terwijl hij moslim is”.

  Dus het zoeken naar de waarheid maakt je een “haatopa”?

  Nee, niet het “zoeken naar de waarheid”, maar het überhaupt aanvallen van een kind van 14 omdat het op sociale media een verkeerd woord gebruikt — naar aanleiding van deze gebeurtenissen.

  Ik wed dat je als je Anne Franks dagboek erop gaat napluizen dat je dan ook wel verkeerd gebruikte woorden, kleine onwaarheden, verkeerde interpretaties, vergissingen en zelfs leugentjes tegenkomt — het is immers geschreven door een spelend kind van 14, niet door een journalist of academicus of andere professional die beroepsmatig een secure verhandeling trachtte neer te pennen — en die “fraude” kan je dan als ook wel publiekelijk gaan aankaarten als je dat smaakvol vindt. Je kan die “fraude” vervolgens zelfs gebruiken om de hele Holocaust in twijfel te trekken, zoals sommige mensen ongetwijfeld ook doen. Bepaalde mensen zouden dat misschien “het zoeken naar de waarheid” noemen, maar mensen die wel gewoon goed bij hun hoofd zijn zouden zo hun bedenkingen bij die hobby hebben.

  (uiteraard begrijp ik dat de vergelijking kwantitatief en in ernst wat grotesk is, maar als illustratie van wat er kwalitatief bezwaarlijk is aan dawkins’ gedrag fungeert-ie m.i. uitstekend … )

  Waaruit blijkt die haat?

  Uit het überhaupt aangrijpen van deze gebeurtenissen om een kind van 14 aan te vallen op een niet ter zake doend verkeerd gebruikt woordje om dat jochie vervolgens, aan de hand van die waanzin, allerlei cynische samenzweringsmotieven in de schoenen te schuiven. Zoals ik in #16 ook al zei.

  Waarom speel je op de man met “opa”?

  Het leek me een toepasselijke retorische vraag. Wat is je bezwaar precies?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren