1. 1

  Een zeer indrukwekkend artikel in The Nation waarin wordt getoond hoe het fenomeen van de Hells Angels (en andere Outlaw Motorcycle Gangs) een uiterst belangrijke politieke dimensie heeft die onontbeerlijk is om de Trump-revolutie te begrijpen:
  https://www.thenation.com/article/this-political-theorist-predicted-the-rise-of-trumpism-his-name-was-hunter-s-thompson/

  Vergelijk ook mijn artikel waarin ook ik al een politieke dimensie zag in de opkomst van de Hells Angels in de jaren ’60:
  http://gebandvanjoop.blogspot.nl/2016/04/een-geschiedenisje-van-hippiedom-en.html

 2. 2

  Een goed overzicht van de vele ‘gematigde terroristen’ in Syrië en hun samenwerking met de niet zo ‘gematigde’.
  http://syrianwar1.blogspot.nl/2016/12/history-of-fsa-cooperation-with.html?m=1

  Even voor de duidelijkheid: De hier gemelde ‘gematigden’ Harakat Nour al-Din al-Zenki, die tot de dag van vandaag bewapend worden door de USA, is vooral bekend geworden met de onthoofding van kinderen…

  .
  En laten we vooral ‘gematigde terrorist’ Abu Sakkar niet vergeten. Deze held is een FSA strijder vanaf de Arabische lente begintijd.

 3. 6

  Aardige column in het NRC over de teloorgang van de SP. Hoe ze hun achterban kwijtgeraakt zijn aan Wilders (want kiezen voor vluchteling, ipv de hardwerkende arbeider in de sociale huurwoning) en hoe bovenin de hogeropgeleiden het roer over hebben genomen met hun verheven ideeën (zijn net GroenLinksers), als je de columnist moet geloven.

  https://www.nrc.nl/nieuws/2016/12/16/spers-die-praten-over-het-einde-van-emile-en-hem-voorlopig-maar-laten-5827191-a1537117

 4. 7

  @6: maar beweren dat Roemer de enige lijsstrekker is die geen deal met Rutte heeft gesloten is gewoon een ontkenning van feiten, anders mag de columnist wel even zeggen wanneer Thieme dan een deal heeft gesloten.

 5. 9

  @5: Ja, hartstikke dood. Een andere chauffeur schijnt levend verbrand.
  Nu moet Al-Qaeda propaganda bitch @AlabedBana nog iets langer wachten voordat ze naar haar ‘gematigde paradijs’ Idlib mag vertrekken :(

 6. 10

  Een overdenking voor de zondag

  Moslims in London demonstreren voor de invoering van het kalifaat c.q. de sharia, Turkije verbiedt zelfs het spreken over Kerstmis op een Duitse school in Istanboel en wat doet onze elite? Die vervangt bij ons ‘kerstfeest’ door ‘winterfeest’ en acht Turkije nog steeds een bondgenoot (tegen de ‘vijand’ Rusland waar niemand hier last van heeft). Je hoeft geen Einstein te zijn om te begrijpen dat dit niet wordt begrepen door de massa.

  Linkse mensen begrijpen de elite uiteraard wel want: als anderen intolerant zijn dan moeten wij juist tolerant blijven om het goede voorbeeld te geven. Maar de massa begrijpt dan weer beter dat deze verheven moraal niet gaat werken in de praktijk: als we tolerant blijven voor de intoleranten dan zullen de intoleranten winnen. Zoals de filosoof Kolakowski zegt moet er een moment komen waarop intolerantie niet meer moet worden getolereerd omdat anders de intoleranten winnen. De grote vraag is of dat moment is gekomen.

 7. 13

  @11: In een ander draadje begonnen mensen alleen maar over Wilders in reactie op mijn mening die niet over Wilders ging. Ik denk echt dat dit de reden is waarom links niet meer meetelt in de politiek: niemand is geïnteresseerd in jullie ruzie c.q. obsessie met Wilders of met Rutte. Mensen willen weten wat jullie oplossingen zijn voor de problemen in het land en dan bepalen zij wel of ze vinden dat jullie of dat Wilders of Rutte een goed antwoord heeft. Links reageert daarentegen alleen nog maar op wat Wilders of Rutte zeggen (zo ook GroenLinks vandaag met “Problemen los je niet op met zondebokken”), maar neem van mij aan: daarmee gaat links niet winnen. De harde linkse kern vindt al dat schoppen naar Wilders en Rutte uiteraard wel prachtig, maar de ‘gewone man’ bereik je er niet mee.

 8. 14

  @13:
  Ik vroeg in #11 of Rutte volgens jou soms ook links is.
  En nu kom je met dit fietsverhaal als antwoord.
  Dat is zeker logica volgens de regels van “Geband van Joop”.
  :-)
  Helaas kan ik die niet volgen,.
  Dus over en uit maar.

 9. 15

  @14: Ik weet niet of Rutte links is op dit punt: van links tot rechts loopt men aan de leiband van de VS die via de NAVO nog steeds denken dat Rusland de grote vijand is. Nu wordt de hegemonie van de VS in de wereld inderdaad vooral door Rusland en China uitgedaagd, dus voor de VS klopt dit wel. Het gevaar van Rusland – en daarom de “noodzaak” om Turkije als NAVO-bondgenoot te behouden (welke situatie Erdogan helaas gruwelijk misbruikt om zich te kunnen ontplooien als de nieuwe Hitler) – voor Europa wordt m.i. overschat.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren