1. 7

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/grapperhaus-wie-betogers-tegen-zwarte-piet-heeft-aangevallen-kan-op-vervolging-rekenen~b11bbb1f/

  Mensen die zaterdag bij de intocht van Sinterklaas betogers tegen Zwarte Piet hebben aangevallen en met eieren en blikjes hebben bekogeld, kunnen erop rekenen dat ze strafrechtelijk vervolgd gaan worden. Die aankondiging deed minister Grapperhaus van Justitie zondag in het programma WNL op Zondag. ‘Dit hoort niet in onze samenleving’, beklemtoonde de minister.

  Hoor de muis brullen, ik zie al weer een taakstrafje voor de racistische hooligans in het verschiet. Dit heet zo ongeveer uitlokking, meneer Grapperhaus, als men eigenrichting niet (deugdelijk) bestraft.

  Evenals premier Rutte zou Grapperhaus veel liever zien dat het protest tegen het uiterlijk van Zwarte Piet niet op de dag van de Sinterklaasintocht plaatsvindt.

  U bent premier van álle Nederlanders, meneer Rutte, ook van Nederlanders die wensen te protesteren tijdens een intocht.

  GroenLinks-Kamerlid Kathalijne Buitenweg constateert een tegenstrijdigheid in het kabinetsbeleid. Aan de ene kant is er de door Rutte en Grapperhaus uitgesproken wens om niet tegen Zwarte Piet te demonstreren op de dag van de Sinterklaasintocht. ‘Anderzijds stuurt minister Ollongren van Binnenlandse Zaken een instructie naar de burgemeesters dat het recht op demonstreren erbij hoort, binnen het zicht van de Sinterklaasintocht.’

  Goed gezien van Kathalijne Buitenweg. Het kabinet spreekt niet met één mond, maar met meerdere monden. Rutte en Grapperhaus schurken tegen het volkse racisme aan, Ollongren gehoorzaamt gewoon aan de grondwet, wat haar ook maar geraden is!

 2. 9

  @7 Waar staat dat het recht van demonstreren binnen het zicht van een Sinterklaas optocht moet? De demonstranten hebben zich op vele plaatsen niet aan de regels gehouden en de politie moest op diverse plekke ingrijpen. De algemene veiligheid lijkt me belangrijker dan het recht op demonstratie binnen zichtafstand. De aandacht van de media krijgen ze al meer dan genoeg, dus daar hebben ze niets over te klagen.

  Ajax en Feyenoord supporters laat je ook niet bij elkaar komen tussen een groep kinderen en dit lijkt er letterlijk verdomd veel op te lijken. Laat KOZP en co en andere relschoppers het lekker uitvechten op een veilige plek met een ruime buffer (minstens een cordon ME breed) tussen demonstranten en het, in dit geval extra kwetsbare, publiek.

 3. 10

  Zaterdag vonden er intochten van Sinterklaas plaats in een boel andere steden in Nederland. Op sommige plekken kwam het daar tot confrontaties tussen de prinsgezinden en de staatsgezinden voor- en tegenstanders van het uiterlijk van Zwarte Piet. Daarbij werden in verschillende steden mensen opgepakt.

  Ik heb het gehad met die voor- en tegen-zeikstralen. Ik doe afstand van mijn Nederlandse nationaliteit en ga voortaan als Bordurisch staatsburger door het leven. Amaaï!

 4. 11

  https://www.destentor.nl/meppel/dit-is-het-eerste-enige-en-laatste-interview-van-anne-lok-alles-was-stuk-toen-alexander-verdween~a35f9994/

  @8

  Het heeft er alles van weg dat zelfs het AD zich schaamt voor het story en roddel gehalte van dit artikel. Meerdere kranten hebben het verwijderd. We zien hier een rancuneuze vrouw die nóóóóit zelf de media op zou zoeken (echt waar hoor), maar die gewoon even wil natrappen naar een ex.

  Of Pechtold burgemeester van Rotterdam wil worden blijft dus onduidelijk (als we het al zouden willen weten), een rancuneuze ex is geen goede bron.

  Het is mij wel duidelijk dat Anne Lok koren is op de molen van extreem rechts. Pechtold heeft meer dan 10 jaar de vechter voor de autochtone vrijheid verbaal aangepakt en de haat zit diep bij media als TPO en GS en hun reaguurders. Het maakt Anne Lok dan ook tot een beklagenswaardig figuur. Je laten gebruiken door het racistisch smaldeel van het volk getuigt niet van intelligentie. Het vergt niet veel IQ om te zien dat GS en TPO (en ook de Telegraaf) een hoog roddelgehalte heeft.

 5. 12

  @9

  Waar denk je dan dat de anti-pieters moeten demonstreren? Ergens in juli op een verlaten hei? Het is toch klip en klaar dat men demonstreert waar de (vermeende) misdaad plaats vindt? Het zijn niet de anti-pieters die de racisten hebben uitgenodigd, die komen uit zichzelf.

  Zeker Rutte en Grapperhaus dienen zich niet op te stellen als de handlangers van racisten. Zij ( R & G) gedragen zich als degenen die beweren dat een vrouw er zelf om vraagt verkracht te worden als zij een korte rok draagt. Zij verlenen lippendienst aan de vrijheid van meningsuiting. Zij zijn geen ware democraten.

  Dit kan alleen maar resulteren in verdere aanmoediging van racisme in deze kwestie. Zodat de zogenaamde beschaafde burger zich weer verder kan beklagen over het gedrag van de anti en pro-pieters.

 6. 13

  @11:

  Het is mij wel duidelijk dat Anne Lok koren is op de molen van extreem rechts.

  Weet jij zo zeker dat “parmantige Alexander” niets op z’n geweten heeft?
  Zou het ook niet zo kunnen zijn dat hij intern door D-66 leden verzocht is weg te gaan?
  Persoonlijk heb ik hem altijd altijd al een beetje schijnheilige gevonden, maar dat wil ik niet laten meetellen.
  Ik mag de man niet, en ben absoluut niet (extreem)rechts.
  Maar opgeruimd staat netjes.
  ;-)

 7. 14

  @11.

  Asjemenou, als je dus niets met Pechtold heb ben je extreem rechts en weet ik wat. Jij bent echt een etikettenplakker geworden. Ongeloofwaardig als je zelf woorden als ‘uitroeien’ gebruikt. Dan ben je zelf geen haar beter.

 8. 15

  @12: In het verleden werden demonstraties van de Centrumpartij verbannen naar bijv. industrieterreinen waar het op zondag erg rustig is.

  Er valt heel wat voor te zeggen om demonstraties niet te houden op een plek waar kinderen verwacht worden.
  Voor zover ik het op het jeugdjournaal kon zien, waren geen kinderen in de buurt van de betogers.

  @9: Volgens mij verliep de demonstratie in Zaanstad prima (betogers langs de route, de zwarte pieten liepen er rustig langs op het Jeugdjournaal).

 9. 16

  @13

  Het gaat me niet om Pechtold. (Je hebt gelijk dat hij parmantig is, de pedante kwast) Het gaat mij om de personificatie die 11 jaar lang extreemrechts (Wilders) weerwoord gegeven heeft en welke haat dat weer oproept bij datzelfde extreemrechts. Een dusdanige haat dat men alles uit de kast heeft getrokken om de man in het diskrediet te trekken. Zie ook Wilders tijdens de algemene beschouwingen:

  https://www.rtlnieuws.nl/nieuws/politiek/artikel/4421966/geert-wilders-tweede-kamer-alexander-pechtold-meppel

  Vergis je niet in extreemrechts, ze worden voort gedreven door emoties en ontzien niks of niemand daarbij.

 10. 17

  @15

  Laat je niet mee voeren door het racistische frame:

  https://www.nrc.nl/nieuws/2018/11/18/tientallen-aanhoudingen-bij-sinterklaasintocht-tilburg-a2755601

  De activisten van Kick Out Zwarte Piet, onder wie de leider van de beweging Jerry Afriyie stonden op een achteraf locatie. Ze waren zelf ook ontevreden over de locatie. Maar het is de racisten helemaal niet te doen om zwarte piet of KOZP. Ze zien hun kans schoon om ongebreideld hun racisme bot te vieren. Ze riskeren hooguit een taakstrafje.

 11. 18

  Eerst waren het bij Lutine de populisten, nu ziet hij achter elke boom racisten. Zelf spreekt hij al te graag over uitroeien. Wie is nu de foute gek!

  Mensen die gewoon niet willen dat een kinderfeestje verstoord willen worden. En helaas steun krijgen van hooligans wat toch al tuig is en voor een paar kratten bier ook wel krakers uit een pand willen slaan. Die neem je toch niet serieus.

 12. 19

  @18

  Alle racisten zijn populisten, maar niet iedere populist is een racist, Joop. Verder negeer ik provocaties stoïcijns, dus geef het maar op;-) Ik ga van het principe uit dat provocaties altijd in het gezicht van de provocateur ontploffen.

 13. 20

  @19.

  Provocatie?

  Je zit hele bevolkingsgroepen weg te zetten, wie is de provocateur dan. Je bent schijnheilig Lutine. Met je uitroeien.

  Je argumenten kloppen daarom ook niet. Een psychiater is meer op de plaats bij jou, zou Bismarck zeggen.

 14. 22

  Als we klaar zijn met zwarte piet, kunnen we dan -mondiaal- de kerstman bevrijden van de bedrijfskleuren waarin die frisdrankfabrikant hem al decennialang gegijzeld houdt en hem weer alle kleuren teruggeven die hij vroeger had?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren