1. 1

  http://deredactie.be/cm/vrtnieuws/buitenland/1.2522375

  Bij een extreemlinkse tegenbetoging in het Duitse Leipzig hebben demonstranten de politie bekogeld met stenen, flessen en vuurwerk. Zo’n 69 agenten raakten gewond. De burgemeester reageerde geschokt en had het over “straatterreur”.
  Winkelruiten werden ingeslagen, een bushalte gevandaliseerd, een glasbol omgekanteld en vuilnisbakken en autobanden in brand gestoken. De extreemlinkse manifestatie vond plaats in de marge van een actie van neonazi’s in de stad. Maar die actie trok veel minder volk dan de 600 die door de organisatoren waren aangekondigd. De politie had dan ook veel meer werk met de tegenbetogers, die volgens de organisatoren met 2.500 waren.

  Sommige zaken veranderen nooit. Extreemlinks dat wil laten zien dat ze minstens zo gewelddadig zijn als extreemrechts.

 2. 2

  @1: Geweld is geen doel, maar een middel, een strategie.
  Tegen extreem rechts altijd gerechtvaardigd. Niet altijd handig of strategisch, maar altijd gerechtvaardigd.
  .uit

 3. 5

  @2

  Je weet hoe ik er tegen aan kijk. Deze extreemlinksen vertegenwoordigen niet mij. En hun geweld is netzomin gerechtvaardigd als geweld van extreemrechts. Ik zie ze beiden als extreem-egoistisch. Het is voor mij niet wezenlijk verschillend.

 4. 7

  Putin kan weer tevreden zijn:

  http://www.interpretermag.com/russia-and-front-national-following-the-money/

  As the French website Mediapart reported, during her visit to Moscow in February 2014, Le Pen secretly met with Putin. Two people were instrumental in setting up that meeting. One was Jean-Luc Schaffhauser, a member of the Marine Blue Gathering, a coalition of far right parties that supports Le Pen, who was responsible for finding funds for the National Front. Etc etc

 5. 13

  Benedict Anderson, dat hij moge leven in zijn Imagined Community in de hemel! Een belangrijke strijder tegen het gruwelijke enge nationalisme, dat weer om zich heen grijpt, is overleden.

 6. 15

  @Hans Verbeek: een belangrijke kwaliteit van elektrische auto’s is de ontkoppeling die het geeft van fossiele brandstoffen. Die ontkoppeling moet sowieso willen we vergroenen en auto’s blijven gebruiken voor mobiliteit. Enegeland is nog niet zover als Noorwegen of Frankrijk het terugdringen van fossiel bij elektriciteitsopwekking, maar de stroom is al een stuk minder fossiel dan de benzine/diesel. **

  @10: dat de Britse elektriciteit uit diesel komt is verder een verkeerde voorstelling van zaken. Het gaat waarschijnlijk om minder dan 1% van de totale behoefte.

  ** https://en.wikipedia.org/wiki/Energy_in_the_United_Kingdom

 7. 16

  Amerikaans dorp stemt zonneboerderij weg omdat ze bang zijn dat deze zoveel zonne-energie zou “opzuigen” dat de rest van het dorp niet genoeg meer krijgt.

  http://www.independent.co.uk/news/world/americas/us-town-rejects-solar-panels-amid-fears-they-suck-up-all-the-energy-from-the-sun-a6771526.html

  “[Een bewoner] said the solar farms would suck up all the energy from the sun and businesses would not come to Woodland.”

  “[Een bewoonster] said she has observed areas near solar panels where the plants are brown and dead because they did not get enough sunlight.”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren