1. 1

  Weet iemand toevallig een supergemakkelijk programma om videobestanden te bewerken? Om uit een bestand bepaalde beelden/ frames te “knippen”, zeg maar. En als het even kan, geluiden op de achtergrond te verminderen.

 2. 8

  Merkel krijgt en flinke tik in Duistsland. Bij nadere bestudering van de plussen en minnen blijkt dat AfD ook veel zetels krijgt die bij links verdwenen zijn, net als bij ons de PVV. De FDP spint er uiteindelijk waarschijnlijk de meeste garen bij, omdat die noodzakelijk wordt in een grote coalitie.

  http://www.volkskrant.nl/buitenland/exit-polls-cdu-partij-van-merkel-krijgt-flinke-tik~a4262415/

  http://wahl.tagesschau.de/wahlen/2016-03-13-LT-DE-BW/

 3. 9

  @8: Vooral rekening houden met politiek niet erg betrokken mensen; 40% van de AfD-stemmers liet bij vorige verkiezingen de stembus voor wat het was. Verder wordt er veel geroepen, maar als je het vergelijkt met “De Wil van het Volk” vallen de resultaten van de AfD serieus tegen. De overgrote meerderheid van de mensen heeft gestemd op partijen die voor de huidige Duitse vluchtelingenpolitiek zijn.

  In het (ex-Oost-Duitse) Sachsen-Anhalt gaat de FDP trouwens niet profiteren, want het haalt de kiesdrempel niet, een coalitie wordt daar wel moeilijk (omdat AfD en die Linke samen bijna de helft van de zetels hebben en de CDU nogal bezwaren heeft tegen regeren met die laatste partij). In Rheinland-Pfalz ligt een coalitie in overeenstemming met de Bondsdag voor de hand (CDU en SPD hebben daar samen bijna driekwart van de zetels), terwijl de Groenen in Baden-Würtemberg door kunnen regeren, waarbij ze de keuze hebben tussen SPD en FDP als juniorpartners of de CDU als bijna gelijkwaardige partner. Het kan dus zomaar gebeuren dat de FDP helemaal niet profiteert. Als de AfD Salonfähig wordt, zie ik op niet zo lange termijn zelfs nog meer donkere wolken voor die partij (die de laatste tijd toch al vaker problemen heeft met de 5% kiesdrempel).

 4. 10

  @6 Ik gun geenstijl bij hoge uitzondering een pageview, en heb ik meteen al weer spijt van. Wat een stelletje paranoïde fanatici daar. Stond 5 minuten naar de folder te kijken voordat ik het antwoord maar in de comments ging zoeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren