1. 4

  Hebben we aan de PvdA te wijten hè, die twee Turkse griezels. En nu is er nog een derde bij, die Marokkaanse meneer, dat is helemaal een engerd zeg.

  framing, fake news, want Cohen dertig jaar geleden, etc etc

 2. 7

  Gerard Cox? De vleesgeworden intolerantie. Hij speelde gewoon zichzelf in “Toen was geluk heel gewoon”.

  *Voor de niet-ingewijden, Cox speelde daar de domme rechtsextremist. (Hij schreef het ook.) Als tegenhanger had hij een (een voor die tijd, jaren 50/60) zelfbewuste moderne vrouw die hem niet serieus nam. Ironisch genoeg de vrouw waar hij in irl mee gescheiden was.

  Een soort van Archie Bunker. Niks is leuker dan een domme rechtsextremist die zichzelf voor lul zet. Maar tegenwoordig hebben we Thierry Baudet;-)

 3. 8

  https://www.trouw.nl/samenleving/volgens-christophe-guilluy-weet-de-elite-het-diep-van-binnen-al-ze-legt-het-af-tegen-het-populisme~a3cdf895/

  Vergeet trouwens links vs rechts. Het gaat nu om populisten (links én rechts) vs de upper-middleclass en de elite.

  Bij verliezers moet je niet denken aan zwervers die de vuilnisbakken afgaan, maar aan mensen die economisch zijn verzwakt, geografisch werden gemarginaliseerd en die geen uitzicht hebben op verbetering. In de kleine en middelgrote steden in Frankrijk is de sociale mobiliteit vrijwel nul; kinderen uit gewone gezinnen zullen het niet beter krijgen dan hun ouders. Sinds 2006 neemt het aantal studenten uit gewone milieus in het hoger onderwijs af.

  Populisten zijn eigenlijk mensen die verliezers zijn maar niet tegen hun verlies kunnen. Dat is alles. En die een teringhekel hebben aan andere verliezers: de binnenstromende immigranten uit Afrika en Oost Europa. Dat noemt de nieuwe upperclass (zeg de GL stemmer met bakfiets) dan weer racisme.

 4. 10

  @8.

  Klopt, sociale mobiliteit neemt weer af. Het is weer belangrijk of je ouders poen hebben en in welke buurt je opgroeit. Verliezers zullen er altijd zijn.

 5. 11

  @8: “Dat noemt de nieuwe upperclass (zeg de GL stemmer met bakfiets) dan weer racisme.”
  Interessante definitie van upperclass is dat. De echte upperclass lacht in het vuistje en weet donders goed dat die populisten uiteindelijk ook gewoon hun agenda uitvoeren.

 6. 15

  @12: En daarom regeert de extreem-rechtse N-VA van populist de Wever ook niet mee in talloze gemeentes, Vlaanderen en zelfs op federaal niveau.

 7. 16

  @14

  Trump is ook niet de verliezer (Hoewel hij een paar miljoen stemmen minder had dan Clinton), zijn aanhang zijn verliezers. De populist is een verliezer, (boosmens) anders zou hij geen populist zijn. En de populist is niet boos omdat hij het slechter heeft dan de modale burger uit de middeleeuwen, de populist is boos omdat hij zich vergelijkt met de ‘rijken’. De populist is dus een bange jankbal die bang is dat hij met ‘anderen’ (wie dan ook) moet delen. Bang dat hij tekort komt.

  Angst….

 8. 17

  @Lutine: ik proef bij jou veel negativiteit, negatieve energie.

  Termen als “bange jankbal” enzovoort.

  Blijkbaar moet jij ook iets kwijt. Dat is goed zou ik zeggen: “let it stream, let it go …. “

 9. 19

  @17: Lutine is negatief over populisten, maar verder een behoorlijk tevreden burger, schat ik.
  (En dat terwijl de huidige regering waarschijnlijk niet de beste voor hem is, maar dat is een andere discussie).

 10. 20

  @19

  Ik ben inderdaad een tevreden burger. Omdat ik een dak boven mijn hoofd heb, te eten heb en een daginvulling heb. Het is niet zo dat ik negatief ben over populisten. Ik wil niet zo zijn zoals zij. Vanuit mijn perceptie voel ik een soort van medelijden met ze. (De arme donders) Voor de mens zijn hebzucht is er nooit geld en goed genoeg. Verstandiger is dus om de hebzucht af te schaffen. Dat kost ook nog eens niks.

 11. 22

  @Lutine: “Het is niet zo dat ik negatief ben over populisten. “
  O ja? Wellicht verstandiger om in dat geval geen termen als “bange jankbal” te gebruiken. :-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren