1. 1

  Het lijkt een achteloos berichtje in de maalstroom van al het gewelddadig nieuws uit het Midden Oosten. Maar het ontslag van de Koerdische burgemeesters in Turkije is dat zeker niet. Lidmaatschap van een parlementaire Koerdische Partij die tegen geweld is (de HDP) wordt gelijkgesteld met lidmaatschap van een terroristische organisatie. De HDP wordt sowieso al kalltgesteld door Erdogan en de zijnen. Alle vreedzame politieke oplossingen worden de nek omgedraaid. Vrede met de Koerden lijkt verder weg dan ooit.

  http://nos.nl/artikel/2131336-tientallen-koerdische-burgemeesters-ontslagen-in-turkije.html

 2. 2

  Het is maar een kleine stap van “Wij vertrouwen stemcomputers niet” (van Rop Gongrijp c.s.) naar “Wij vertrouwen de lijm op de van de per-post-verstuurde-stemmen niet”.
  De Oostenrijkse presidents-verkiezingen werden in april ongeldig verklaard omdat er mogelijk geknoeid was met de per-post-verstuurde-stembiljetten.
  Een half jaar later schijnt de lijm op de enveloppen nog altijd niet te plakken hetgeen fraude mogelijk zou maken. De presidents-verkiezing wordt mogelijk uitgesteld.

 3. 10

  @2: “omdat er mogelijk geknoeid was met de per-post-verstuurde-stembiljetten.”
  Dat is een wat overdreven omschrijving. Een aantal briefstemmen was te vroeg geteld en in sommige gevallen daarvan waren de tellingen niet openbaar gebeurd. Extreemrechts in Oostenrijk grijpt nu werkelijk elke mogelijkheid aan om een mythe van vervalste verkiezingen te creëren (terwijl nota bene het hele circus opnieuw moet omdat de rechterlijke macht in haar broek schijt uit angst om aan die mythe mee te werken).

 4. 11

  @8 Tja, de 9/11 herdenking laten schieten wegens gezondheidsredenen was koren op de molen geweest van Trump et al. Gevalletje gegokt en verloren denk ik zo. Geluk bij een ongeluk is dat de complottheorieën ons inmiddels om de oren vliegen, waar het redelijke midden zich hopelijk niet mee wilt associëren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren