SG-café zondag 11-09-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 11-09-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (12)

#1 frankw

Het lijkt een achteloos berichtje in de maalstroom van al het gewelddadig nieuws uit het Midden Oosten. Maar het ontslag van de Koerdische burgemeesters in Turkije is dat zeker niet. Lidmaatschap van een parlementaire Koerdische Partij die tegen geweld is (de HDP) wordt gelijkgesteld met lidmaatschap van een terroristische organisatie. De HDP wordt sowieso al kalltgesteld door Erdogan en de zijnen. Alle vreedzame politieke oplossingen worden de nek omgedraaid. Vrede met de Koerden lijkt verder weg dan ooit.

http://nos.nl/artikel/2131336-tientallen-koerdische-burgemeesters-ontslagen-in-turkije.html

#2 Hans Verbeek

Het is maar een kleine stap van “Wij vertrouwen stemcomputers niet” (van Rop Gongrijp c.s.) naar “Wij vertrouwen de lijm op de van de per-post-verstuurde-stemmen niet”.
De Oostenrijkse presidents-verkiezingen werden in april ongeldig verklaard omdat er mogelijk geknoeid was met de per-post-verstuurde-stembiljetten.
Een half jaar later schijnt de lijm op de enveloppen nog altijd niet te plakken hetgeen fraude mogelijk zou maken. De presidents-verkiezing wordt mogelijk uitgesteld.

#3 Henk van S tot S

@1:
Hoewel ongelovig, zou ik op 2 november best een kaarsje voor Erdogan willen aansteken ;-)

#4 Hans Verbeek

Hillary Clinton vertrekt voortijdig bij de 9/11 herdenking, voelde zich niet lekker.

#5 Henk van S tot S

@4:
Zou er echt iemand zijn die dit nieuwsitem gemist heeft ???
;-)

#6 gbh

WATCH: Trump Boasted His Building Was Now Tallest After 9/11 Attacks

http://www.haaretz.com/world-news/u-s-election-2016/1.741517

#7 gbh

Een paar beelden uit Istanbul! De vraag is waarom bestrijdt Turkse regering IS in Turkije niet maar wel in Syrië?

https://twitter.com/Ceritm/status/775096281320554496

#8 gbh
#9 Bismarck

@8: Dat meisje is een beetje verward, ze denkt dat Clinton al president is.

#10 Bismarck

@2: “omdat er mogelijk geknoeid was met de per-post-verstuurde-stembiljetten.”
Dat is een wat overdreven omschrijving. Een aantal briefstemmen was te vroeg geteld en in sommige gevallen daarvan waren de tellingen niet openbaar gebeurd. Extreemrechts in Oostenrijk grijpt nu werkelijk elke mogelijkheid aan om een mythe van vervalste verkiezingen te creëren (terwijl nota bene het hele circus opnieuw moet omdat de rechterlijke macht in haar broek schijt uit angst om aan die mythe mee te werken).

#11 rongvk

@8 Tja, de 9/11 herdenking laten schieten wegens gezondheidsredenen was koren op de molen geweest van Trump et al. Gevalletje gegokt en verloren denk ik zo. Geluk bij een ongeluk is dat de complottheorieën ons inmiddels om de oren vliegen, waar het redelijke midden zich hopelijk niet mee wilt associëren.

#12 gbh

De gezondheid van Clinton is natuurlijk belangrijker nieuws dan het omkopen van de procureur-generaal van Florida door Trump of hoe Trump liefdadigheid misbruikt om van andermans geld feest te vieren.

De man die in de ambassade van Venezuela zit en daarom Hillary haat omdat hij nu niet verder kan met vrouwen verkrachten had ook een geweldige WikiFreaks poll online:

https://twitter.com/BuzzFeedAndrew/status/775110996071424001

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*