SG-café zondag 06-09-2015

Dit is het Sargasso-café van zondag 06-09-2015. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (17)

#2 Hans Verbeek

Gaat contant geld verdwijnen?
En verdwijnt daarmee een deel van onze vrijheid om onderling (buiten de overheid en de banken om) dingen te regelen?
http://handjecontantje.org/

#3 Joop

@1.

Dan moet de noodtoestand worden afgekondigd dat per decreet de marechaussee weer wordt ingezet bij de landsgrenzen, en de slagbomen weer terug komen. Helikopters worden ingezet en de hordes uit het oosten en zuiden zo worden tegengehouden.

Grappig dat de D666 en CDA ers dat het minst wilen inspraak op uitbreiding.

De Romeinen hebben het ook geprobeerd bij de limes, niet gelukt zoals we weten, dus wen er maar aan. Het rechtse maakbaarheidsdenken is eveneens failliet aan het geraken.

#4 Joop

Mevrouw Klijnsma over basisinkomen. Naar aanleiding van vragen van een totaal onbekende over het paard getrokken dame van de graaipartij VVD.

https://www.rijksoverheid.nl/documenten/kamerstukken/2015/09/04/beantwoording-kamervragen-over-het-bericht-gemeenten-gaan-gratis-geld-uitdelen

#5 Henk van S tot S

Onze zorg!

Het zal ons een zorg zijn.

Namens Rutte en de dikke ikjes.
Met hatelijke groeten:

Vanaf 25.00 min. op:
http://www.npo.nl/kassa/05-09-2015/VARA_101375732

;-)

#6 Bolke
#7 frankw

In Engeland gaan ze de opvang van de naar het schijnt paar duizend Syrische “migranten” (vluchtelingen) waar de regering zich naar het schijnt op gaat vastleggen betalen uit de pot van ontwikkelingssamenwerking. Tikje cynisch lijkt me.
http://www.theguardian.com/world/2015/sep/06/george-osborne-to-divert-foreign-aid-to-help-syrian-refugees-in-uk

#8 Wobbbe

An open letter to anyone who ever talked down the refugee crisis

Dear David Cameron, Theresa May, Nigel Farage, the Daily Express, protesters in Germany, Katie Hopkins, Philip Hammond, anyone who has ever written a disparaging comment on a Mail Online article, police in Hungary, the governments of Bulgaria, the Czech Republic, Estonia, Hungary, the Netherlands, Poland and Slovakia, the people of Britain, Czech police, tourists in Kos, Tony Abbott, cartoonists, Ukip MEPs and people on Twitter.

Over the past few weeks and months you’ve been responsible for spreading anti-migrant and anti-refugee sentiment.

Some of you have used dehumanising language.

Some of you have reacted to this language by misunderstanding why people are trying to reach Europe.

Some of you have hauled refugees off trains and written numbers on their arms.

Some of you have simply built a wall.

Somehow you’ve lost sight of the simple fact that our fellow humans are in dire need of help, having fled death and destruction in their homelands only to face an even more perilous journey into Europe.

Somehow you’ve stopped seeing refugees, and they are refugees, for what they are, and tried to deny them the assistance they are legally, and morally, entitled to.

But it has to end, and end now. It has to end because people are dying in their thousands, because Europe’s reputation as a champion of human rights is disintegrating, because if we don’t act now we will regret it for the rest of our history.

It has to end because dead refugee children are being washed up on Europe’s beaches.

Our sister site The Independent published these pictures at the top of its website on Wednesday. They show a small boy, thought to be Syrian, face down in the surf of a beach in Turkey. We republish them for the same reason; if these pictures don’t change attitudes, what will?

Enough is enough. Attitudes have to change. See the human and not the imagined danger that anything is under threat apart from these people’s lives.

A refugee crisis unlike any other since the Second World War is unfurling on our doorstep and now is the time to help people who need it the most.

Yours faithfully,
http://i100.independent.co.uk/article/an-open-letter-to-anyone-who-ever-talked-down-the-refugee-crisis–Wk3nGnnurx?utm_source=indy&utm_medium=top5&utm_campaign=i100

#9 Krekel

When did police become servants of power?” vraagt Salon.com zich af.

Euh, sinds de tekentafel? …

Kutpublicatie vind ik dat trouwens, Salon. Per ongeluk kruipt er af en toe wel eens wat fatsoenlijks door hun censuur, maar over het algemeen is het een krankzinnige, commerciële karikatuur van links die alleen maar afleidt.

#10 Krekel

Prodi (volgens Trouw): Duitse ‘coup’ bedreigt eurozone

Het wordt steeds duidelijker dat de EU vooral een doodgewone balanceercoalitie tegen de Sovjet-Unie was. Onder alle idealistische praatjes school een realistisch* project. Nu de Sovjet-Unie in en uit elkaar geklapt is, zien we met enige vertraging hetzelfde gebeuren met de EU.

Ik bedoel, Prodi spreekt nu gewoon van een soort ‘Entente Cordiale’ tussen Frankrijk en Italië tegen Duitsland — binnen de EU. Dat is toch onvoorstelbaar. Zulke taal is de doodsteek voor de EU op de lange termijn. Of liever gezegd het was het controleren van de pols om er achter te komen dat de patiënt reeds is overleden, en dat ontbinding nog een kwestie van tijd is.

Eigenlijk kan alleen een dreigende wereldoorlog de EU nog redden, maar onze potentiële tegenstanders zijn gewoon niet sterk genoeg om een geloofwaardige noodzaak tot samenwerking te creëren.

Misschien moet de VS ons maar gewoon eens aanvallen, gewoon ineens beginnen te bombarderen. De bommen laten vallen op Frankrijk, Italië, het VK en Duitsland vooral. En ook een landlegertje op het continent zetten dat groot genoeg is om een geloofwaardige bedreiging te zijn. Of samenwerken met Rusland of zo, die ze dan Balticum en Polen beloven. (Dat vinden de mensen daar niet erg, die zijn eraan gewend.) Dat zal de trans-Atlantische relatie op korte termijn natuurlijk geen goed doen, maar het creëert wel een sterke Europese drang om samen te werken — Italië, Frankrijk en het VK zullen dan juist blij zijn met een sterk Duitsland.

En als de VS dan na die Europese vereniging gewoon netjes ‘sorry’ zegt hebben ze wel eindelijk wel die sterke Europese partner (of eigenlijk buck-catcher) die ze al zo lang willen.

Ik zou het gewoon doen. Obama mag me trouwens ook altijd bellen voor nog meer van deze nuttige adviezen.
_______
* in de zin van het ‘realisme’ in internationale betrekkingen, een theorie die stelt dat het gedrag van staten vooral wordt bepaald door het machtsevenwicht …

#11 zuiver

Als tegenwicht van alle politieke, klimaat en terreurlogjes misschien aardig om even te memoreren, dat het – in november 2015 – 100 jaar geleden is dat Einstein zijn cruciale artikelen over de algemene relativiteitstheorie publiceerde.

Scientific American viert dat alvast met een mooie infographic.

Zijn er nog fysici onder de lezers van Sargasso?

#12 Lutine

@10

Ik heb toevallig Obama’s nummer. Maar ik geef die niet. Ik vind je adviezen niet zo goed.

#13 Krekel

@12: Ik heb zijn nummer (uiteraard) ook wel, maar ik vind dat hij mij moet bellen.

Ik vind je adviezen niet zo goed.

Geeft niet, we kunnen niet allemaal verstand van internationale politiek hebben. Jij bent vast goed in andere dingen.

#14 Lutine

@13

Nee, merkwaardig genoeg ben ik nergens goed in.
Laat staan dat ik verstand heb van internationale politiek…
Maar net als iedereen dring ik mijn adviezen ook overal ongevraagd op. Dat geeft mij het gevoel dat ik er toe doe.
Een illusie natuurlijk, maar toch…

#15 Joop
#16 Joop

@15: Mijn excuus een bericht uit april.

Benieuwd wat er nu boven water is gekomen.

#17 Amateur Commenter

@10: Beste Krekel, de VS heeft Europa al in handen, op militair, cultureel en economisch perspectief. Waarom zou iemand zijn eigen achtertuin in lichterlaaie zetten om de kat van de buren weg te jagen?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*