1. 1

  Goedenavond. Ben ik de enige vanavond?

  Het bedrag dat in Nederland wordt uitgegeven aan benzine daalt gestaag van 800 miljoen euro per maand begin 2013 naar ongeveer 650 miljoen euro per maand in het afgelopen kwartaal.

  [img]https://cassandraclub.files.wordpress.com/2016/09/schermafbeelding-2016-09-04-om-20-53-16.png[/img]

  De oorzaken lijken voor de hand liggend: de benzineprijs is gedaald en we tanken minder omdat onze auto’s zuiniger worden.

  Maar als je het nu eens van een andere kant bekijkt. Stel je eens voor dat de koopkracht van de Nederlanders is afgenomen en dat we daardoor minder kunnen besteden aan benzine.
  Nederlanders kopen misschien een zuiniger auto vanwege hun dalende budget. En misschien hebben de oliemaatschappijen de prijs wel verlaagd vanwege de vraaguitval / overproduktie.

  Afijn, de trend is duidelijk.

 2. 3

  @2: zo de wind waait, waait mijn rokje. Wat wil je ook, nu al 11 jaar aan de macht, dan is de macht echt een verslaving en zie je de dingen niet meer helder. Voorganger Kohl maakte ook de fout door 1 keer te lang door te gaan waarna hij keihard af geserveerd werd. Eigenlijk zou geen enkele politiek leider langer dan 10 jaar aan de macht moeten zijn.

 3. 5

  @1: Met een dalend budget koop ik juist geen nieuwe auto. Daarbij: het VW-schandaal heeft aangetoond dat zuinige auto’s vooral op papier en in een testopstelling zuiniger zijn. Het lijkt me dan eerder dat men een zuiniger rijstijl heeft aangeleerd, of je nu 130 mag of niet. Of minder rijdt, of – zie #4 – elders tankt.

  Overigens: wat kostte de benzine in november 2012?

 4. 12

  @11: eerder korter dan langer. Bij alle politici die langer dan 10 jaar aan de macht zijn geweest gaat het mis: Lubbers, Kohl, Thatcher. Blair hield het na precies 10 jaar voor gezien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren