1. 4

  Bijzonder hoe de “democraten” in Brussel liever stil blijven terwijl mensen in Europa kennis maken met extreem geweld omdat ze een referendum willen houden welke bij voorbaat al kansloos was. Nou ja -was- want door het politie optreden van de nieuwe Franco, kan het wel eens anders gaan lopen met een nieuwe ETA als gevolg. Maar toch bijzonder dat bijvoorbeeld Kosovo wel mag maar Catalonië niet. De EU is een nationaal socialistisch experiment en verder niets.

 2. 6

  @5: Nou wat mij betreft te laat en waar zijn de veroordelingen van de Brusselse maidanbrigade? Die hoor je niet. Er hadden al scherpe veroordelingen moeten komen toen er een armada van agenten richting Catalonië trok. Maar nee eerst moet er bloed vloeien om zoiets stoms als een referendum dat bij voorbaat al kansloos is. Er zal wel weer iets achter zitten. Ergens zal deze repressie bepaalde krachten wel weer goed uitkomen. En uit Den Haag? Die hadden Madrid inderdaad kunnen influisteren dat een referendum ook gebruikt kan worden om je bips mee af te vegen.
  Hoe dan ook geweld gebruiken leidt in deze enkel tot meer geweld en wie wordt daar beter van? Wellicht dat Brussel zich de rol van bemiddelaar al heeft toebedacht om haar invloed te vergroten?

 3. 7

  @6: Het is jou ook nooit goed zeker. Geen reactie: slecht! Wel reactie: slecht! Volgens mij maakt het jou stiekem geen drol uit, als je maar een stok hebt om Brussel mee te slaan. Wel, nu gaat het even niet om Brussel, maar om Barcelona.

 4. 13

  @1 Teleurstellend en onnodig. Tussen de peilingen, een boycot van tegenstemmers en de moeilijke omstandigheden waaronder het referendum wordt gehouden heeft de Spaanse staat genoeg redenen om de legitimiteit van de uitslag in twijfel te trekken en het referendum naast zich te leggen.

  Hebben agenten lootjes moeten trekken of waren dit allemaal vrijwilligers? Dat verklaart wellicht waarom de ME-ers er klaarblijkelijk graag op los knuppelen.

  De Spaanse autoriteiten hebben van begin tot eind de onvrede in Catalonië alleen maar aangejaagd, het is gvd alsof ze het er om doen. Maar ja, “Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity”…

 5. 14

  @13:

  ”Hebben agenten lootjes moeten trekken of waren dit allemaal vrijwilligers? Dat verklaart wellicht waarom de ME-ers er klaarblijkelijk graag op los knuppelen.”

  ’t Is sowieso een beroepsgroep die een bepaald slag aantrekt.

 6. 15

  @9

  We hebben heus Rusland niet nodig om het laatste restje waardigheid dat de ‘democratie’ in de EU nog bezit om zeep te helpen, zeker niet met lidstaten als Spanje. Daarbij, het artikel in El Pais is op zichzelf een propagandastuk. Vol aannames en insinuaties maar nergens een onderbouwing te vinden die hard moet maken wat ze daar stellen. Het enige dat gepoogd wordt is de legitimiteit van het referendum onderuit te halen.

  Actions speak louder than words…

 7. 23

  @13: “Hebben agenten lootjes moeten trekken of waren dit allemaal vrijwilligers?”
  Het waren Spaanse politieagenten die speciaal naar Catalonië waren gekomen om eens fijn wat te kunnen Cataantjekloppen. De Spaanse imperiumgedachte zit er nog steeds sterk in onder de Spanjaarden. Ik denk dat we gisteren de ultieme reden gezien hebben waarom zoveel Catalanen niets meer met Spanje te maken willen hebben; Puntje bij paaltje legt Madrid haar wil met grof geweld op.

 8. 24

  Ik denk dat we gisteren de ultieme reden gezien hebben waarom zoveel Catalanen niets meer met Spanje te maken willen hebben

  Het draait gewoon om geld; een rijke regio die niets meer wilt afdragen aan het armere deel van het land.

 9. 25

  Hallo,
  Dit is om het grote publiek te informeren dat de heer Opara Gerard, een particuliere kredietlener, een financiële kans heeft voor iedereen die behoefte heeft aan financiële hulp. Wij verstrekken leningen tegen 2% rentevoet aan particulieren, bedrijven en bedrijven op een duidelijke en begrijpelijke voorwaarden. contacteer ons vandaag via e-mail op: ([email protected])

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren