SG-café zondag 01-10-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 01-10-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (25)

#1 Bismarck
#2 Bismarck

Ondertussen op de Twitter van de Spaanse Minitruth: Onze politie gaat heel professioneel en proportioneel te werk.

#3 Krekel

El Clásico met andere middelen.

#4 Riche

Bijzonder hoe de “democraten” in Brussel liever stil blijven terwijl mensen in Europa kennis maken met extreem geweld omdat ze een referendum willen houden welke bij voorbaat al kansloos was. Nou ja -was- want door het politie optreden van de nieuwe Franco, kan het wel eens anders gaan lopen met een nieuwe ETA als gevolg. Maar toch bijzonder dat bijvoorbeeld Kosovo wel mag maar Catalonië niet. De EU is een nationaal socialistisch experiment en verder niets.

#5 Bismarck

@4: Ik heb anders uit Den Haag ook nog geen veroordeling gehoord.

Uit Brussel daarentegen komen wel veroordelingen.

#6 Riche

@5: Nou wat mij betreft te laat en waar zijn de veroordelingen van de Brusselse maidanbrigade? Die hoor je niet. Er hadden al scherpe veroordelingen moeten komen toen er een armada van agenten richting Catalonië trok. Maar nee eerst moet er bloed vloeien om zoiets stoms als een referendum dat bij voorbaat al kansloos is. Er zal wel weer iets achter zitten. Ergens zal deze repressie bepaalde krachten wel weer goed uitkomen. En uit Den Haag? Die hadden Madrid inderdaad kunnen influisteren dat een referendum ook gebruikt kan worden om je bips mee af te vegen.
Hoe dan ook geweld gebruiken leidt in deze enkel tot meer geweld en wie wordt daar beter van? Wellicht dat Brussel zich de rol van bemiddelaar al heeft toebedacht om haar invloed te vergroten?

#7 Bismarck

@6: Het is jou ook nooit goed zeker. Geen reactie: slecht! Wel reactie: slecht! Volgens mij maakt het jou stiekem geen drol uit, als je maar een stok hebt om Brussel mee te slaan. Wel, nu gaat het even niet om Brussel, maar om Barcelona.

#8 Grûtte Pier

De Krim

#10 beugwant

Engeland heeft Gibraltar in het achterhoofd, en het schijt blijkbaar bagger voor Schotland: Guardian live feed

@5: Rutte c.s. zijn wellicht nog bezig met een inventarisatierondje wie waar een vakantiehuisje heeft…

#11 Grûtte Pier

#BlamePutin

#12 Ketsman

Kutrusland. Hitler had gelijk, het is best groot.

#13 rongvk

@1 Teleurstellend en onnodig. Tussen de peilingen, een boycot van tegenstemmers en de moeilijke omstandigheden waaronder het referendum wordt gehouden heeft de Spaanse staat genoeg redenen om de legitimiteit van de uitslag in twijfel te trekken en het referendum naast zich te leggen.

Hebben agenten lootjes moeten trekken of waren dit allemaal vrijwilligers? Dat verklaart wellicht waarom de ME-ers er klaarblijkelijk graag op los knuppelen.

De Spaanse autoriteiten hebben van begin tot eind de onvrede in Catalonië alleen maar aangejaagd, het is gvd alsof ze het er om doen. Maar ja, “Never attribute to malice that which is adequately explained by stupidity”…

#14 beugwant

@13:

”Hebben agenten lootjes moeten trekken of waren dit allemaal vrijwilligers? Dat verklaart wellicht waarom de ME-ers er klaarblijkelijk graag op los knuppelen.”

’t Is sowieso een beroepsgroep die een bepaald slag aantrekt.

#15 DeVrede

@9

We hebben heus Rusland niet nodig om het laatste restje waardigheid dat de ‘democratie’ in de EU nog bezit om zeep te helpen, zeker niet met lidstaten als Spanje. Daarbij, het artikel in El Pais is op zichzelf een propagandastuk. Vol aannames en insinuaties maar nergens een onderbouwing te vinden die hard moet maken wat ze daar stellen. Het enige dat gepoogd wordt is de legitimiteit van het referendum onderuit te halen.

Actions speak louder than words…

#16 Bolke

@12: Was het maar kut, dan had je er nog iets aan.

#17 Ketsman

@16: Ik zou het niet weten. Maar als ik een kut zou hebben, zou ik wel het gevoel hebben dat er iets mist.

#18 gronk

@17: dat wordt dan weer gecompenseerd met 2 van die dingen op je bovenlichaam.

#19 Ketsman

@18: Ja, lekker. Twee dooie mussen in een boodschaptas.

#20 Le Redoutable

Intussen loopt 1 land verder de integratie weer “op rolletjes” en is er geen reden voor politici om te “luisteren” naar bezorgde burgers.
Vooral niet naar de “realiteit” kijken en je af blijven vragen waarom “extreem rechts blijft groeien”, dan “drogen de problemen vanzelf weer op”:

https://www.volkskrant.nl/buitenland/man-steekt-twee-mensen-dood-in-marseille-mogelijk-met-terroristisch-motief~a4519508/

#21 Henk van S tot S

@14:
In dit geval zijn het vast nazaten van Franco-vereerders.

#22 Bart B.

@14: het enige verschil tussen de ME en gewelddadig crimineel tuig is dat de ME een uniform aanheeft.

#23 Bismarck

@13: “Hebben agenten lootjes moeten trekken of waren dit allemaal vrijwilligers?”
Het waren Spaanse politieagenten die speciaal naar Catalonië waren gekomen om eens fijn wat te kunnen Cataantjekloppen. De Spaanse imperiumgedachte zit er nog steeds sterk in onder de Spanjaarden. Ik denk dat we gisteren de ultieme reden gezien hebben waarom zoveel Catalanen niets meer met Spanje te maken willen hebben; Puntje bij paaltje legt Madrid haar wil met grof geweld op.

#24 gbh

Ik denk dat we gisteren de ultieme reden gezien hebben waarom zoveel Catalanen niets meer met Spanje te maken willen hebben

Het draait gewoon om geld; een rijke regio die niets meer wilt afdragen aan het armere deel van het land.

#25 Opara Gerrard

Hallo,
Dit is om het grote publiek te informeren dat de heer Opara Gerard, een particuliere kredietlener, een financiële kans heeft voor iedereen die behoefte heeft aan financiële hulp. Wij verstrekken leningen tegen 2% rentevoet aan particulieren, bedrijven en bedrijven op een duidelijke en begrijpelijke voorwaarden. contacteer ons vandaag via e-mail op: ([email protected])

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*