SG-café zondag 01-05-2016

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zondag 01-05-2016. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (18)

#1 Micowoco

Fracking, echt een spectaculair slecht idee.

https://www.youtube.com/watch?v=NvJAKVnK4qM

#2 Henk van S tot S

@1:
Inderdaad!
Voor wie nog voor fracking is kan, van de aan het eind komende en/of rechts staande filmojes, ook nog wat leren.

#4 gbh

Russian special forces are operating inside Estonian territory.

https://www.aldrimer.no/claims-russian-special-forces-are-operating-inside-estonia/

#5 McLovin

http://www.independent.co.uk/news/science/free-will-could-all-be-an-illusion-scientists-suggest-after-study-that-shows-choice-could-just-be-a7008181.html

Geen idee wat ik van deze “geen vrije wil theory”moet denken maar vooral de reacties zijn interessant…ook in UK is blijkbaar wetenschap maar een mening en als het niet in mijn straatje past diss ik het als onzin, zonder enig argument, gewoon omdat daarom syndroom

#6 Le Redoutable

Front Nationale moet 1 mei viering verplaatsen, vanwege islamitische bedreigingen:

http://www.france24.com/en/20160429-french-far-right-feuding-le-pens-organise-rival-may-1-rallies

Een zogenaamd extreem rechtse partij die de dag van de arbeid viert, zou die dan toch niet van binnen eigenlijk links zijn? Laten we wel wezen de gedachtes van Le Pen zijn niet zo heel veel anders dan die van een ras socialist als Ken Livingstone.

#7 Henk van S tot S

@6:
De familie Le Pen, antisemieten en sympathiserend met neonazi’s en dergelijk schorem, die de 1 meiviering willen bijwonen/ vieren!
Volgens mij zijn ze een dag te laat:
Hitlers stierf op 30 april.

Wat niet iedereen weet:
“1 mei” is een Amerikaanse “uitvinding”.
Zie 2e alinea van:
http://www.npogeschiedenis.nl/nieuws/2011/mei/1-mei-Dag-van-de-Arbeid—de-beelden.html

#8 Bolke

AMSTERDAM – Een deel van de onderhandelingsdocumenten rond het vrijhandelsverdrag TTIP liggen op straat. Zij zijn in handen van Greenpeace, die de documenten morgenochtend online zet.

Een deel van de onderhandelingsdocumenten rond het vrijhandelsverdrag TTIP liggen op straat. Zij zijn in handen van Greenpeace, die de documenten morgenochtend online zet.

http://www.telegraaf.nl/dft/25707852/__Onderhandelingen_rond_TTIP_gelekt__.html

#9 Henk van S tot S

@8:
Zie:
https://sargasso.nl/wvdd/geheime-ttip-documenten-onthuld/
dat gebruikt de originele bron =
http://www.greenpeace.nl/2016/Nieuwsberichten/Corporate/Geheime-TTIP-documenten-onthuld/
Is beter dan jou “smerige TMG-blaadje” dat achter mijn adblocker blijft hangen ;-)
Verder:
Zelfde reactie als daar:

Teken de petitie, steun referendum:

https://stop-ttip.org/?noredirect=en_GB

https://ttip-referendum.nl/

#10 Bolke

@9: Kijk eens naar de tijdstippen van plaatsen ;-)

EN ook hier geld, hoe groot acht jij de kans dat de minister 2 x dezelfde fout maakt door ook de ratificatie wet voor TTIP referendabel te maken?

#11 Henk van S tot S

@10:
Sorry! ik vergat even dat je geen nieuwsbrief-abonnement van Greenpeace hebt en eerst via de Telegraaf moest “horen” ;-)

En ook hier geldt, dat niets doen niets helpt en dat het hier niet gaat om een “TMF-fopreferendum” en dat de politiek hier wel anders op ou kunnen reageren.

#12 Hans Verbeek

Het bloedbad van 3 mei 2014 in Odessa wordt op een bijzondere manier herdacht. Gisteren is het Koelikovo veld (de plek van de tragedie) ingenomen door eenheden van de Natsguardia. Op het plein zijn bij wijze van oefening de nieuwste voertuigen van de Natsguardia en de nationale politie geplaatst. Tot 10 mei zal de politie in Odessa meer patrouilleren dan gebruikelijk.

#13 Bismarck

@6: “Een zogenaamd extreem rechtse partij die de dag van de arbeid viert, zou die dan toch niet van binnen eigenlijk links zijn?”

Ja, mensen die zichzelf voor de gek willen houden, kunnen (willens en wetens) in dit soort propaganda trappen. Op dezelfde manier is Voorpost natuurlijk ook geen Extreemrechtse nationalistische beweging, maar een belangenvereniging voor dierenwelzijn.

#14 Nietingelogd

@9: “Is beter dan jou “smerige TMG-blaadje” dat achter mijn adblocker blijft hangen ;-)”
Gewoon F5 drukken.

#15 bolke

@11: nee slimmerik voordat je een referendum kan aanvragen zal de betrokken minister eerst moeten bepalen of de wet referendabel is, als hij bepaald dat hij het niet nodig vind dan kan je geen referendum aanvragen.

#17 Johanna

Een zogenaamd extreem rechtse partij die de dag van de arbeid viert, zou die dan toch niet van binnen eigenlijk links zijn?

@6 Wellicht als het het FN om de arbeid zou gaan. Voor het FN echter staat op 1 mei Jeanne d’Arc centraal. Sinds 1929 werd zij herdacht op 8 mei, omdat het toen 500 jaar geleden was dat Orléans werd bevrijd. Het FN heeft om haar moverende redenen de herdenking verplaatst naar 1 mei. Met arbeiders heeft dat alles weinig van doen. Van de website van het FN:

Alors que la situation de notre pays ne cesse de se dégrader et que nos compatriotes perdent confiance en l’avenir, l’épopée de la « Pucelle d’Orléans » représente toujours un précieux témoignage d’optimisme. Pour les militants patriotes, lui rendre hommage revêt un caractère singulier, parce que nous avons conscience que le récit de son dévouement et de son sacrifice n’est pas une histoire comme les autres.

Jeanne d’Arc incarne le visage de la France, l’esprit de résistance, l’affirmation d’une nation consciente et fière d’elle même, refusant d’abdiquer devant la difficulté et ne se laissant jamais abattre par la fatalité. Une nation volontaire et courageuse, voilà ce qu’est la France, et voilà ce que personnifie Jeanne.

Quand tous pliaient face aux événements, quand tous renonçaient – y compris ceux qui devaient, qui auraient dû, être les chefs de la nation – c’est une modeste fille du peuple qui a montré la voie et l’exemple. Mouvement populaire et national, le Front marchera toujours dans les pas de la bergère devenue sainte et héroïne nationale.

#18 Henk van S tot S

@15:
als aanvulling op #16

Graag een link:
Ik ken alleen de beperkingen zoals genoemd in artikel 5 van hoofdstuk 1 van :
http://wetten.overheid.nl/BWBR0036443/2015-07-01#Hoofdstuk1

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*