SG-café zaterdag 25-11-2017

Foto: Sargasso achtergrond wereldbol

Dit is het Sargasso-café van zaterdag 25-11-2017. Hier kan onder het genot van een virtueel drankje, nootje en/of kaasplankje alles besproken worden wat elders off topic is.

Reacties (5)

#1 Bolke

https://www.volkskrant.nl/binnenland/gelast-de-overheid-te-snel-demonstraties-af-vanwege-veiligheid~a4541529/

De blokkade op de A7 staat niet op zichzelf. In Nederland zijn de afgelopen jaren vaker demonstraties misgelopen of verboden, omdat tegendemonstranten met succes de oorspronkelijke demonstratie wisten te blokkeren. Zoals betogingen van het rechts-radicale Pegida, uit angst voor een confrontatie met antifascisten. In Veldhoven werd afgelopen zomer een congres afgeblazen waar een omstreden adviseur van het regime in Eritrea zou spreken. Dit na heftig protest van Nederlandse Eritreeërs.

De rode draad lijkt steeds: door de tegendemonstratie ontstaat gevaar voor de openbare orde, waarop de burgemeester besluit de demonstratie per noodmaatregel te verbieden. Hoewel die noodmaatregelen daar niet voor bedoeld zijn, is er weinig ophef over. Bijna niemand wil het opnemen voor Pegida, links-radicalen of andere splintergroeperingen.

#2 Lutine

@1

Ik heb de reacties wat gevolgd aan de *kuch* rechterkant van het politieke spectrum. (om niet te zeggen extreemrechts) En de reacties waren unaniem dat de blokkade op de A7 de enig juiste methode is. Ergo, deze demonstratieverstoorders waren helden, waar men voor ging collecteren!

Maar dit zelfde soort rechtsmens schuimbekt van woede als AFA aan de orde komt, welke acties van Pegida en andere neonazi’s onmogelijk maakt. Hoeveel hypocrisie kan een mens verdragen?

Sargasso leden die mij langer kennen, die weten dat ik me altijd heb uitgesproken tegen AFA. Als een groep recht heeft om te demonstreren, dan volgen we de wetten van de rechtstaat en niet die van AFA.

Nu zien we dus het verschijnsel dat extreemrechts in de kern niet veel verschilt van extreemlinks. Beiden hebben niets op met de rechtstaat, waarin ook kleine groeperingen met afwijkende meningen demonstratierecht hebben. Dit wordt hen ook toegekend, maar in Nederland is het effectief om op buitenwettelijke wijze het demonstreren onmogelijk te maken.

Het gevolg laat zich raden. We ontwikkelen ons naar een maatschappij waar het recht van de sterkste geldt. Demonstreren die varkenskoppen? Maak het ze onmogelijk! Wil KOZP volgend jaar demonstreren bij de intocht? Ga niet in overleg met de gemeente, maar worstel je op slinkse wijze binnen en maak dan goed kabaal.

Maar goed, als het Nederlandse volk de democratie niet waard is, dan zal deze verloren gaan.

#3 Arduenn

[img]https://i.imgur.com/WPBtiFC.jpg[/img]

#4 Le Redoutable

@2 De blokkade op de snelweg hadden niets met extreem rechts te maken, dat waren gewoon een paar Friese boeren die geen Amsterdamse relschoppers op een kinderfeest wilde hebben. Vandaag hebben weer gezien hoe terecht dat was, extreem linkse actievoerders gooide rookbommen en charges te paard met honderd man politie waren nodig om ze in toom te houden. Je moet er toch niet aan denken dat dat soort type’s tussen feestvierende kinderen waren terecht gekomen? De Friese boeren hebben hier opgelost wat eigenlijk de overheid had moeten doen.

https://www.ad.nl/binnenland/grimmige-sfeer-bij-pegida-demonstratie-in-nijmegen~va4dab27b/

#5 JANC

@4: Nee, dat is gewoon een leugen. Waarom zijn vrijwel al jouw reacties leugens?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren

*
*
*