1. 6

  @1: dat was het al vanaf het begin: allerlei beschuldigingen uiten zonder enig bewijs en waar de beschuldigde zich niet kan tegen verweren maar wiens naam wel direct en onherstelbaar besmeurd is.

 2. 12

  @10: Wat een ‘hopeloos genuanceerd’ antwoord op het gebruikelijke amateurisme van @2 via een giebel (lachebek) als Corbett. Wat bedoel je? Die Saoedi’s vallen wel mee??

 3. 13

  @8: maar hoeveel van die metoo-meldingen zijn werkelijk autenthiek, en hoeveel afkomstig van naar aandacht hunkerende mensen die op de hypetrein springen?

 4. 15

  @12: Het was eigenlijk een echt nieuwtje op zich (Hariri door Saudi’s vrijgelaten), dat toevallig te maken had met hetzelfde land als #2 (die een week achter de feiten aanloopt). Verdient dacht ik wel een eigen discussie, maar jij wil er liever een derde onderwerp aanknopen (dat nog veel verder achterloopt)?

 5. 16

  @13: En hoeveel verkrachte en aangerande vrouwen durven er geen metoo te melden, omdat ze bang zijn om door mensen als jou weggezet te worden als aandachtshoeren, of anderszins er nog slechter vanaf te komen dan als ze blijven zwijgen?

 6. 17

  @14: Het lijkt me goed deze personen die opzettelijk medeweggebruikers in gevaar hebben gebracht voor
  Enige tijd hun rijbewijs af te nemen. Dat voorkomt ook boetecrowdfunding op een of andere roze website.

 7. 18

  @13

  maar hoeveel van die metoo-meldingen zijn werkelijk autenthiek, en hoeveel afkomstig van naar aandacht hunkerende mensen die op de hypetrein springen?

  Qua authentiek: 95% is een redelijke educated guess.

  https://www.omicsonline.org/open-access/the-prevalence-of-false-allegations-of-rape-in-the-united-states-from-20062010-2475-319X-1000119.php?aid=86695&view=mobile

  ‘Naar aandacht hunkeren’ lijkt me trouwens de minst waarschijnlijke oorzaak van vals beschuldigen. Waarschijnlijker lijken mij: woede/wraakgevoelens, geldelijk gewin. Als je alleen maar aandacht wil zijn er gemakkelijkere manieren, die bovendien niet het leven van de beschuldiger zelf en anderen kapot maken (relatief dan), zoals je aanmelden voor Holland’s Got Talent, e.d.

 8. 19

  @17: rijbewijs afnemen *en* een ‘educatieve maatregel gedrag’ van het CBR twv 1.000 euro. (leuk detail: die mag de politie je opleggen zodra ze ook maar het idee hebben dat je rijgedrag niet helemaal spoort. )

 9. 22

  @13: dat ‘maar die meldingen zijn verzonnen’ is wel de makkelijkste manier om de boel te downplayen. Want dan is het zogenaamd allemaal niet gebeurd.

  Het lijkt me best aannemelijk dat dit soort hypes worden gebruikt om wat machtige mensen onderuit te halen, want ik zie vooral een discussie over personen, en niet over de onderliggende mechanismes: dat machtige mensen ‘carte blanche’ hebben als het gaat om gedrag waar anderen niet mee wegkomen.

 10. 23

  @21: Toch typisch dat mensen die anders zo de mond vol hebben van de vrijheid van meningsuiting het nu wel prima vinden dat een demonstratie onmogelijk wordt gemaakt.

 11. 25

  @23:

  De burgemeester heeft t verboden n.a.v. wat burgerlijke ongehoorzaamheid. Dikke prima. Laat ze de boel maar bepalen in Amsterdam. In de provincie moeten we die onzin niet.

 12. 27

  @26: ik heb in die file gestaan, was niks gevaarlijks aan.

  Is trouwens ook niet de eerste keer dat men wegen blokkeerd, de boeren en vrachtwagen chauffeurs hebben er ook een handje van.

 13. 29

  @27: Het is ongelofelijk, je bent er ook altijd en overal bij. Maar volgens de NOS waren er toch wel degelijk een aantal kop-staart botsingen.

 14. 30

  @29: Ja goed he, ik baalde wel, ik kwam net terug van een storing in Bolsward en wilde naar huis en het laatste waar ik zin in had was een file.

  En die kop staart botsingen zijn daar op dit moment schering en inslag omdat men de rotonde bij Joure er uit aan het slopen is en de in/uit voeg stroken extreem kort zijn en alles on overzichtelijk is.

  http://www.knooppuntjoure.nl/ (met webcams)

 15. 32

  @26:

  Deelnemen aan het verkeer houdt risico in. En in dit geval was dat geoorloofd. Dat de pieten op de NTR al 17e eeuwse edellieden zijn en in Amsterdam allerlei kleuren hebben: prima. Maar hun norm hoeft niet nationaal afgedwongen te worden. Ze hadden niets in Dokkum te zoeken. Bij ons is het ook geen issue. Dus blijf dan gewoon weg. Ik ga toch ook niet als Groninger naar Amsterdam met Keti Koti om een demonsrtatie te houden over blanke onderdrukking? Dan is het ook terecht dat ik geweerd wordt.
  Conclusie: ieder z’n zin. De randstad viert het op haar manier. Wij op de echte manier. En nu ophouden met lastigvallen.

 16. 33

  @32: Guttegut, val ik je lastig op Sargasso? Je geweten ofzo zeker, dat je je gedwongen voelt om criminelen te verdedigen die willens en wetens anderen in gevaar brengen om grondwettelijke rechten te kunnen frustreren?

  @30: Dat doet er niets aan af dat deze criminelen extra kop-staart botsingen hebben veroorzaakt (en jou een baaldag hebben bezorgd).

 17. 36

  En wat als er wel doden waren gevallen op die snelweg in Friesland? QWERTY en Boklke, was het dan ook nog ok?

  Sowieso weer apart en twee maten enzo. Sta je bij de aankomst van Sint met een anti-zwarte pieten t-shirt je ding te doen. Je gooit geen steen, brengt niemand in gevaar, staat er alleen met je mening op je t-shirt. Geen kind die daar op let. Wordt je gearresteerd ter plekke en afgevoerd.
  Blokkeer je de snelweg, gevalletje opzettelijk je medeweggebruikers in gevaar brengen en obstructie van de openbare orde lijkt mij zo. Wordt er alleen even je kenteken genoteerd, “meneer we bellen wel een keer”.

 18. 37

  toch wel typisch hoor. Normaal gaat het van voltaire hier en vrijheid van meningsuiting daar, maar bij zwarte piet wordt d’r opeens alles uit de kast getrokken om die mening te onderdrukken.

  Je zou zomaar denken dat die zwarte piet is racisme lui een punt hebben.

 19. 38

  @32: “Deelnemen aan het verkeer houdt risico in”

  ‘Ik beuk van de week een paar zwarte pieten flink op hun rasistische rotsmoel – blackface houdt nu eenmaal risico’s in’

  Dat bedoelde je toch qwerty?

 20. 40

  @38:

  Precies, dat heb je scherp gezien.

  PS: sjeez wat een slechte verliezers hier. Wacht nu maar gewoon af of ze strafrechterlijk vervolgd worden of gewoon wat boetes krijgen. Het mooie is dat men hiermee waarschijnlijk wegkomt omdat er ontzettend veel maatschappelijke steun voor was. Er wordt veel te veel geld ingezameld en ze krijgen een gratis advocaat. Dan moet er toch eens een kwartje vallen bij de anti-pieten….Men moet je niet. Blijf thuis. Vier je eigen feestje. Stop randstedelijk kolonialisme.

 21. 41

  @40: slechte verliezers? Tjonge, jij laat wel weer even zien dat je totaal schijt hebt aan en/of de ballen verstand hebt van wat een rechtsstaat inhoudt. Het is geen spelletje of sport waar we het over hebben. Een stel individuen hebben de wet willens en weten overtreden. Dat er zogenaamd veel maatschappelijke steun voor is heeft er geen reet mee te maken. Het idee is dat je je aan de wet houdt die we met zijn allen via een democratisch proces hebben bepaald. Als iedereen eigen rechter gaat spelen (wat die heren en dames die de snelweg blokkeerden omdat ze het niet eens waren dat er wel toestemming was gegeven voor een anti-pieten demonstratie) is het snel voorbij met de rechtsstaat.
  En dat massale steun maatschappij valt ook wel mee…er is welgeteld van alle advocaten 1 advocaat die gratis hulp aan biedt (waarschijnlijk vooral vanuit de gratis nationale publiciteit en reclame overwegingen) en er is door ? 4000, 5000 man ergens rond de 40.000 (?) euro opgehaald? tjonge jonge plaatst dat eens in perspectief van de ruim 17 miljoen inwoners in dit land. Dan valt dat veel maatschappelijk steun wel mee.
  Het idee van eenmoderne rechtsstaat zegt jouw niks, wat geheel in lijn is met de gemiddelde (ALT-)rechtser tegenwoordig. Alleen als het hun uitkomt zijn er wetten en voor de rest is het behoorlijk populistische, bijna fascistische, “de-massa-heeft-altijd-gelijk” (en nee dat is niet moderne democratie waar de minderheid juist tegen de grillen van de meerderheid beschermd wordt.) mentaliteit wat de klok slaat

 22. 42

  @41:

  poeh poeh. Daar is de fascisme kaart alweer. Burgers komen eens voor zichzelf op, op een vreedzame manier en de rechtsstaat loopt gevaar. Vraag jij ook voor elk buurtfeestje een vergunning aan? Sommige dingen vallen onder maatschappelijk debat. KOZP has been kicked out.

 23. 43

  De dubbele standaarden zijn weer groot in deze cafédiscussie van eergisteren. Als links iets flikt dan is het zus, maar als rechts precies hetzelfde doet dan is het zo.

 24. 44

  @41:

  slechte verliezers? Tjonge, jij laat wel weer even zien dat je totaal schijt hebt aan en/of de ballen verstand hebt van wat een rechtsstaat inhoudt. Het is geen spelletje of sport waar we het over hebben. Een stel individuen hebben de wet willens en weten overtreden

  Nogmaals, google ff wie er dit jaar ook alweer langzaamaan acties op de snelweg hebben gehouden, straffen prima, maar dan ook iedereen straffen die dit soort dingen flikt.

  Hier ik help je ff
  https://www.nu.nl/binnenland/4015837/politie-houdt-langzaamaanactie-protest.html

 25. 45

  Wat dan wel weer lachen is, is dat zwarte piet omarmd wordt door neonazi’s en extreemrechtse organisatie als pegida. Met dat soort ‘vrienden’ van sinterklaas vieren we over vijf jaar alleen kerstmis en zijn pepernoten cultureel besmet snoepgoed.

 26. 47

  @40: “Het mooie is dat men hiermee waarschijnlijk wegkomt omdat er ontzettend veel maatschappelijke steun voor was”

  Met die instelling hebben we ook 6 miljoen joden vergast!

  #siegheil

 27. 50

  @44: Oh zucht. De heren en dames in Friesland remden hard voor de bussen met als gevolg dat er file ontstond en kopstaart botsingen ontstonden.
  De politie (waar ik overigens geen fan van ben) heeft ” bewust gekozen voor een tijdstip na de ochtendspits en zal het publiek geen last hebben van de actie. Om de verkeersveiligheid niet in gevaar te brengen wordt de colonne begeleid door motoragenten”.
  Kortom de heren agenten nemen vooraf maatregelen om de veiligheid niet in gevaar te brengen. Ze kondigen het van te voren etc. Het gaat mij nie tom het blokkeren van de snelweg als feit. Als die heren dat in Friesland van te voren hadden aangemeld en met behulp van de politie dat hadden gedaan, prima. Nu is het een asociale spontane actie geweest waarmee doelbewust de veiligheid in gevaar gebracht is, zonder enige maatregelen.

 28. 51

  @50:

  De politie (waar ik overigens geen fan van ben) heeft ” bewust gekozen voor een tijdstip na de ochtendspits en zal het publiek geen last hebben van de actie. Om de verkeersveiligheid niet in gevaar te brengen wordt de colonne begeleid door motoragenten”.

  Irrelevant, als men een straf moet krijgen voor het blokkeren dan of iedereen die het doet een straf, of niemand, niet selectief.

  Blokkeren is strafbaar of het is niet strafbaar, er is geen tussen smaak.

 29. 52

  @51: het gaat niet om de verkeersveiligheid; het gaat erom dat actievoerders een demonstratie (een grondrecht) verhinderden. Dat was bij de politie niet het geval; de blokkade/langzaamaanactie van de politie was de demonstratie.

  Ik verbaas me trouwens dat (extreem)rechts en de politie hier zoveel ophef over maken. Als ze niks zouden doen stonden d’r hooguit een paar dozijn mensen te schreeuwen, en die zouden dat na een paar jaar wel op hebben gegeven (want geef effect). De stennis die er nu is past precies in hun straatje.

 30. 53

  @51: Dan zal de rechter die demonstratie van de politie moeten verbieden, als de rechter vind dat de politie haar demonstratie recht op een andere wijze moet ventileren en dat de veiligheid toch in het geding is. Je punt is? Dat het volkomen ok is dat je de snelweg blokkeert?

 31. 54

  @53: Nee, volgens jou is het blokkeren van een snelweg strafbaar en daar hoeft dus geen rechter aan te pas te komen, wat de politie dus deed was strafbaar, of gelden voor de politie andere regels dan voor de rest van Nederland?

 32. 55

  @52:

  het gaat niet om de verkeersveiligheid; het gaat erom dat actievoerders een demonstratie (een grondrecht) verhinderden

  Volgens mij is dat helemaal niet strafbaar.

 33. 56

  @48: Gast, het vergassen van joden is gewoon een democratisch proces, iest wat je met meeste stemmen gelden kunt winnen!

  Het mooie is dat men hiermee wegkwam omdat er ontzettend veel maatschappelijke steun voor was.

  Dat na afloop van het ‘feestje’ de ene helft van ‘we’ in het verzet zat en de andere van niets wist doet niet terzake.

  Anyways – er gaan al geruchten over een zwartepieten-referendum en we weten nu al de uitslag.

  Hiephoi & siegheil

 34. 57

  @55: Iemand verhinderen zijn ‘ding’ te doen is vrijheidsberoving, iets waar max. 8 jaar gevangenisstraf voor staat!

  Is er bij die kop-staart botsing zwaar lichamelijk letsel ontstaan? Dan wordt dat verhoogd met een jaar naar max. 9 jaar.

 35. 58

  @57:

  emand verhinderen zijn ‘ding’ te doen is vrijheidsberoving, iets waar max. 8 jaar gevangenisstraf voor staat!

  Onzin, vrijheidsberoving is heel wat anders als een doorgang blokkeren.

 36. 59

  @58:onzin

  Misdrijven
  Titel V. Misdrijven tegen de openbare orde
  Artikel 143
  Hij die door geweld of bedreiging met geweld een geoorloofde openbare vergadering of betoging verhindert, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste negen maanden of geldboete van de derde categorie.

  Artikel 144
  Hij die door het verwekken van wanorde of het maken van gedruis een geoorloofde openbare vergadering opzettelijk stoort, of door het verwekken van wanorde een geoorloofde betoging opzettelijk stoort, wordt gestraft met gevangenisstraf van ten hoogste twee weken of geldboete van de tweede categorie.

 37. 60

  @58 Op het veroorzaken van en file staat €140 euro boete. Het is totaal niet gevaarlijk, je gaat voor de bus rijden en remt langzaam af, de politie doet dat met grote regelmaat en het gebeurt tietallen keren per dag spontaan.

  Verder zijn je reakties uiterst vermakelijk, vooral omdat het uit een kamp komt waar Greenpeace en co honderden van dit soort acties op hun naam hebben staan. Nu zij zelf een keer aan het kortste eind trekken is het land opeens te klein.

  Overigens had de politie dit beter zelf kunnen doen. De leider van Kick out Zwarte Piet (op zich al geen vreedzame naam) heeft een stafblad qua geweld, dat soort figuren moet je kosten wat het kost bij kleine kinderen vandaan houden. Laat ze maar een paar Pegida demonstranten opzoeken en het daarmee uitknokken.

 38. 61

  @60: Ja das ook nog eens zo. En dan heeft die Jerry Afriyie nog maar geluk ook éh. De normale procedure bij nikkers tijdensverzet bij arrestatie is: 1 agent houdt verdachte in houdgreep waarna collega’s losgaan: peppersprayen – op de bek timmeren – doodwurgen – kadaver in busje flikkeren – job done…

 39. 62

  @54:, @60, @ALT-rechts: Ik ben overtuigd. Iedere keer dat ik het ergens niet mee eens ben zal ik het heft in eigen handen nemen en verder geheel schijt hebben aan de rechtsorde, wetten en regels en mijn medemens. Als ik mijn zin maar krijg. En dan heel hard roepen dat ik de stem des volk vertegenwoordig en dat er massa’s steun voor mij is van heeeel veeel mensen.

 40. 63

  @62:

  Ik ben overtuigd. Iedere keer dat ik het ergens niet mee eens ben zal ik het heft in eigen handen nemen en verder geheel schijt hebben aan de rechtsorde, wetten en regels en mijn medemen

  Moet je doen, ik houd je niet tegen hoor.

 41. 64

  @63: volgens mij staat er komende zaterdag een pegida-demonstratie in nijmegen gepland; nou is het natuurlijk lastig om de anderhalve man en paardekop die d’r gemiddeld op zo’n demonstratie afkomen tegen te houden omdat ze niet direct herkenbaar zijn, maar ik durf wel te garanderen dat de politie wel gaat ingrijpen als wat auto’s files veroorzaken op de A15, A50 en A73. Niet heel verstandig, want met dat inconsequente optreden geeft de politie zich alleen maar meer de indruk dat ‘de politie de beste neonazivriend is’.

 42. 65

  @64:

  probeer het uit zou ik zeggen. Nu ben je enkel aan het speculeren en de politie aan het zwartmaken. Enkel dat ze niet altijd consequent zijn kun je moeilijk hardmaken dat de politie vooringenomen is. Soms treden ze hard op, soms niet. Maar daar is geen lijn in te trekken. Toen ze bekogeld werden met vuurwerk nav de kwalificatie van Marokko voor het wk hadden ze daar begrip voor bijv. Naar pegida zijn ze weer streng. Die mensen worden gearresteerd voor een foute hoofddeksel of een swatsika die de prullenbak ingaat op canvas….

 43. 66

  Als ik iets geleerd heb van de gebeurtenissen afgelopen zaterdag, dan is het dat monocultuur uit zichzelf gewelddadig is. Schuimbekkende autochtonen overtreden iedere denkbare wet (nu chargeer ik hoor) om een fictief figuur te verdedigen.

  Het mooiste komt nog. Het zijn dezelfden die altijd zo’n grote mond hebben over moslims met hun gewelddadige cultuur. U weet wel, moslims die iedere denkbare wet overtreden om een fictief figuur in bescherming te nemen.

  Ook hier zie ik de voorspelbare Sargasso-deelnemers de monocultuur verdedigen.
  Schijt aan iedere wet, enzovoorts enzovoorts.

  Om met Baudet te spreken, kom maar op met die culturele verdunning! Monocultuur is gewelddadig. De alt right Friezen hebben het vrijwillig bewezen. (Uiteraard zijn er ook goede Friezen. Niet alle Friezen over een kam scheren)

 44. 67

  @64:

  volgens mij staat er komende zaterdag een pegida-demonstratie in nijmegen gepland

  Weet je wat grappig is, volgens mij worden er regelmatig van dat soort demonstraties verboden omdat men de veiligheid niet kan garanderen door de dreigementen van clubjes als antifa.

  Het enige nieuwe aan dit verhaal is dat deze tactiek nu eens tegen de uitvinders van dit soort tactieken gebruikt wordt.

 45. 68

  @24:
  Het is typisch dat Bookie opeens het milieu wil beschermen als hij daarmee demonstraten pesten kan.

  Een beetje zoals PVV’ers die opeens doen alsof ze homo’s leuk vinden, zodat ze dan kunnen roepen dat homo’s te weinig moslims knuffelen.

  @32: en @25:
  Als de Friezen zo graag willen dat het een lokaal feestje blijft, moeten ze niet de nationale TV uitnodigen om sinterklaas te filmen.
  @32: aan Keti Koti wijdt de NOS niet jaarlijks 90 minuten zendtijd.

  @29:
  Blijkbaar was Bolke erbij, maar heeft hij niet goed gekeken.

  @32: opzettelijk het verkeer in gevaar brengen is strafbaar. (begrijp je dat @25: ?)
  Want het verkeer is al gevaarlijk genoeg zonder sabotage-acties.

  @27: Blijkbaar is het mogelijk om het verkeer te belemmeren zonder mensen in gevaar te brengen.
  Maar dan is zo’n manier te subtiel voor Zwarte-P-fans.

 46. 69

  @67

  “Als de Friezen zo graag willen dat het een lokaal feestje blijft, moeten ze niet de nationale TV uitnodigen om sinterklaas te filmen.”

  De Friezen staan hierin niet bepaald alleen, vrijwel heel het land is wel klaar met de pietenhaters, zeker gezien het voornamelijk Antifa en ander krakerstuig is wat zelf geen kinderen heeft en vooral wil provoceren. Relschoppers die zelf onnoemelijk veel blokkades etc. op hun naam hebben staan, doorgaans heel wat gevaarlijker, kijk naar Hamburg nog pas geleden.

  Beter is om het om te draaien, laat AT5 een eigen Sinterklaasintocht uitzenden met regenboog pieten en van mij apart een blauwe smurfen Sinterklaas. Organiseer een groot anti piet festival bij het Keti Koti monument en laat de rest van het land en vooral kleine kinderen met rust.

 47. 70

  @68: Heb jij ook maar een het geringste bewijs voor die bewering? Ik zou bijna zover willen gaan dat wat jij doet strafbaar is. Leugenachtige roddels verspreiden.

 48. 71

  @68: “vrijwel heel het land is wel klaar met de pietenhaters”

  Aah er zijn nogsteeds rascistische klootzakjes die denken dat rascistme een wedstrijdje is, iets wat je met een referendum bv kunt afdwingen.

  Hadden de nazi-Duitsers het nu maar wat slimmer aangepakt met het winnen van heart & minds, dan hadden we er nu een mooi kinderfeestje bij: Op 4 mei een witte man op een paard – gek uniformpje aan – er achteraan mensen getooid in fodden – grote hakeneus masker – in processie richting station…

  Wel snoepjes uitdelen onderweg natuurlijk, anders is het geen ‘kinderfeestje’.

  #gezellig

 49. 73

  @70: Ik was onzorgvuldig.
  Met “zwarte P-fans” bedoel ik de Zwarte-Pieten-liefhebbers die een file met botsingen veroorzaakten.

  Ik neem aan dat er ook liefhebbers van zwarte piet zijn die niet op zo’n manier te werk gaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren