1. 4

  @3 Tsja, dat jullie tories de islamofobie niet aanpakken in eigen gelederen is inderdaad toxisch. Dan liever welwillenden uitmaken voor antisemieten..

 2. 12

  @11: De kritiek van Canada op Saudi Arabië is niet islamofoob, weet je ook wel. Ik begrijp dat je (terechte) kritiek graag met islamofobie mengt, zodat de moslimhaat die in de islamofobie verborgen zit wat minder opvalt.

 3. 13

  @12
  De kritiek van Canada gaat over een uitspraak in Saoedi Arabië conform islamitisch recht en de kritiek is daardoor volgens de definitie van het IOC islamofoob.
  Dat begrijp je niet. Gebruik gewoon moslimhaat als je moslimhaat bedoelt en niet een vage term als islamofobie.

 4. 14

  @13
  Wat een onzin zeg. Ik ben tegen de uitvoering van de doodstraf. Heb ik nu een Amerikanen-fobie?
  Natuurlijk niet! Maar wellicht ben ik er dan wel islamofoob door?

 5. 16

  @14
  Nee, daar is geen officiële definitie van, zoals je bij islamofobie die van het O.I.C. hebt.
  Als jij tegen de doodstraf voor homo’s, atheïsten, afvalligen in vele islamitische landen bent ben je islamofoob, maar geen moslimhater.

  @15
  Laatst was er een Koeweitse vlogster in het nieuws die boos was dat zij haar tot slaaf gemaakte Filipijnse huishoudster 1 dag per week vrij moest geven en haar haar paspoort terug moest geven. Westerse mensen met kritiek hierop noemde zij islamofoob. Vind jij die criticasters moslimhaters?

 6. 17

  @16: “Als jij tegen de doodstraf voor homo’s, atheïsten, afvalligen in vele islamitische landen bent ben je islamofoob”
  Ik ben benieuwd wat het IOC is en hoe hun definitie eruit ziet (doe eens een linkje), maar met islamofobie hebben de genoemde voorbeelden niets te maken.

  “Westerse mensen met kritiek hierop noemde zij islamofoob. Vind jij die criticasters moslimhaters?”
  Dat kan ik moeilijk van ze allemaal beoordelen (het is bijzonder waarschijnlijk dat die er ook tussen zaten), maar de kritiek op haar paspoortrant was in ieder geval niet islamofoob (dat was niet het enige waarmee ze ernaast zat trouwens).

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren