1. 3

  @2: Je begrijpt toch wel dat elke smoes nodig is om de mobiliteit -en daarmee een belangrijk deel van de zelfbeschikking- van de bevolking in te perken?
  ———
  Verder nog een stukje ondergang van het Avondland: http://www.nrc.nl/next/2016/01/15/de-meisjes-en-de-aasgieren-1577117 waardoor je -zolang we er niet in slagen de oorzaak van zulk gedrag weg te nemen- toch een neiging krijgt om tegen het voetbalgeweld een surrealistische oplossing te overwegen…
  Maar dat is geen leuke manier om 100 jaar dada te vieren.

 2. 4

  Jan Rotmans ‏@janrotmans · 2 u2 uur geleden
  Toen ik 10 jaar geleden zei dat Shell op den duur zijn ondergang tegemoet ging werd er nog gelachen, nu niet meer

  En zo krijgt iedereen zijn of haar gelijk. Vraag me af of hij 10 jaar geleden zei of dat door de vraag naar olie kwam, de lage olieprijs, of dat de olie op was.

 3. 6

  @2:
  Beetje kort(zichtig) door de bocht:

  Die kosten gaan gemaakt worden en moeten op de een of andere manier door de belastingbetaler gedragen worden.
  Persoonlijk zie ik meer in een solidariteitsheffing op het inkomen boven pakweg 1,5 x modaal.
  ;-)

 4. 7

  @2

  Het zou mooi zijn als gehele Europa de benzine prijs op Nederlands niveau optrekt. Dat levert geld op en het benzinetoerisme verdwijnt. Win-win.

 5. 8

  @6

  Persoonlijk zie ik meer in een solidariteitsheffing op het inkomen boven pakweg 1,5 x modaal.

  Die mag van mij er sowieso wel komen. Afgezien van wat men gaat doen met de ge-inde taksen. En ik zou niet 1,5 x modaal nemen, maar 1 x modaal. (maar dat is ook een beetje omdat ik jaloers ben op modaal)

 6. 10

  @9: Er was ooit zo’n geval van een kind dat in het Guiness record book wilde komen met het meeste aantal “beterschaps” kaarten.

  Toen de stroom kaarten goed op gang kwam, was zijn ziekte zo gevorderd dat het hem niet meer uitmaakte.
  Uiteindelijk hebben zijn ouders met het postkantoor afgesproken dat de kaarten direct naar de oud-papierbak gaan, meen ik.

 7. 13

  @12 Mag ik het ook gewoon prima vinden om in een rechtsstaat te leven, of word ik dan automatisch ook belast? Of wellicht moet ik mijn steun of afkeur uitspreken voor elke afzonderlijke wet?

 8. 15

  @6 Als we de economische immigranten van de echte vluchtelingen scheiden en het grootste deel van de echte vluchtelingen in de regio opvangen hoeft er waarschijnlijk helemaal geen geld bij. Bovendien, Merkel betaald zelf maar voor haar ongelimiteerde immigratiebeleid ze heeft toch een enorm begrotingsoverschot. En anders kan ze altijd nog een paar miljard bezuinigen op haar andere peperdure hobby, de Energiewende.

 9. 19

  @17: Op een gegeven moment wordt het te gek. “De massale instroom en opvang van vluchtelingen kost Europa inderdaad veel geld. Zo was Nederland alleen al vorig jaar 1 miljard euro kwijt.”

  Mijn motto is “eigen volk eerst”. Pas als je je eigen zaakjes goed op orde hebt dan kun je anderen goed helpen.

 10. 20

  @19: zo gratuit van iemand die in een top 5 land van de wereld woont. Realiseer je je dat niet? Ik weet niet of het zo is hoor maar zelfs als je een uitkering hebt of minimumloon en zeg 2 kinderen dan nog man. Dan nog.

 11. 23

  @22: 1. er zijn geen 10 miljoen belasting betalers en 2. dat is altijd lekker om je eigen geweten te sussen met andermans geld, 3 het is 2 euro hiervoor, 2 euro daarvoor etc etc en ondertussen vreet de staat voor meer als de helft je inkomsten op.

 12. 24

  @23.

  herverdeling wat ons belastingsysteem doet, is anders dan alleen de staat. maar goed, jij verdient waarschijnlijk te veel geld. goed dat je mooi moet betalen, want je zal het wel niet verdient hebben. ;-)

 13. 26

  @23

  Nee. Ik vind dat een bedrag van 1 miljard geen overweging mag zijn om mensen te helpen. Als jij in het water ligt ga ik toch ook geen berekening uitvoeren over bedorven kleren en wat dat kost om jou te redden?

  Of moet ik dan naar je roepen: Eigen vrouw en kinderen eerst?

  En de staat vreet niet de helft van mijn inkomsten op.
  Was het maar waar….

 14. 27

  @26: Jij rekent zeker alleen maar inkomstenbelasting, nou tel daar maar eens alle overige belastingen en accijnzen bij op en je gaat echt wel over de 50% heen hoor, dat geld zelfs voor bijstandsuitkeringen.

  En 1 miljard mag zeker wel mee tellen in de overweging, die 1 miljard gaat wel ten koste van andere zaken, misschien moeten we die 1 miljard maar eens weg halen bij de sociale zekerheid, gezondheidszorg en onderwijs, eens kijken of je dan nog steeds denkt of die 1 miljard wel of niet mee mag wegen.

 15. 29

  Als de rest dan de kosten betaalt voor belastingparadijs Nederland en nationalisatie van de banken lap ik wel voor een paar vluchtelingen zonder iets.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren