1. 6

  Shit is about to get real
  http://news.sky.com/story/1551317/russia-defiant-as-missile-system-sent-to-syria

  Tijd om het GPS signaal weer in de gaten te gaan houden*.

  * Voor de mensen die het niet weten, het GPS signaal kan expres onnauwkeurig gemaakt worden door de VS zodat de vijand het niet kan gebruiken, echter kunnen ze dat niet bijv. voor alleen Syrie, dat gaat meer per werelddelen ipv landen.
  Dus als je GPS ineens een afwijking geeft van meer dan 20 meter dan moet je oppassen.

 2. 9

  @8: Klopt, maar dat bedoel ik niet, het GPS signaal bestaat daadwerkelijk uit 2 verschillende signalen, 1 gecodeerd signaal en 1 ongecodeerd signaal.

  Het gecodeerde signaal is voor militaire doeleinden bedoeld, het ongecodeerde signaal is voor burgerdoeleinden.
  In het geval van een conflict waar de VS bij betrokken is dan wordt het ongecodeerde signaal expres onnauwkeurig gemaakt.

  Dus als je je nabij een conflict gebied bevind en je GPS wordt ineens heel onnauwkeurig dan weet je dus dat de VS ergens mee bezig is, wat veel mensen ook niet weten is dat de VS boodschappen mee kan sturen met het GPS signaal (one-way).

  Waarschijnlijk zal GLONASS ook van dergelijke ‘grappen’ voorzien zijn, en ondanks dat we DGPS hebben ben ik ook een voorstander van een eigen GPS voor de EU, je moet niet afhankelijk willen zijn van de VS en Rusland.

 3. 14

  @1 hou toch op zeg…
  ” In de zaak tegen Assange werd duidelijk dat Zweden, anders dan de meeste andere landen, de menselijke integriteit extreem serieus neemt en beschermt. Omdat Zweden die taak niet aan het individu wil overlaten maar centraal geregeld wil zien, is er in 2005 een wet aangenomen die de definitie van verkrachting zodanig heeft verbreed dat vanaf dat moment ook seks met iemand die dronken is of om welke andere reden geen nee kan zeggen tot verkrachting wordt gerekend.

  Met deze wetswijziging verdubbelde het aantal meldingen van verkrachtingen tussen 2004 en 2009. In Zweden wordt dus niet meer verkracht dan in andere landen, maar houdt men er vooral een strengere visie op sociale veiligheid op na. ” (bron: Trouw, wel een krant die mainstream is en die, itt tot jouw bron, niet allerlei rechtsradicale sitejes nablaat).

  Edit: en een artikel uit MO (die bijvoorbeeld Luxleakstot de bodem uitzocht) dat een ander beeld geeft dan
  @1: http://www.mo.be/fr/node/10634

 4. 15

  @13.

  Toch wel he. Het gaat om hun marine basis aan de Mid Zee. Dat van die Kaukasus zei ik al eerder tegen jou. Ze worden in Syrië getraind in vechten en komen ooit weer terug. Dat zal Moskou niet leuk vinden. Want reken maar dat bij de IS de strijders van morgen rondlopen.

  De IS zegt trouwens al dat 4000 IS strijders tussen de vluchtelingen in Europa zitten. Dat is bangmakerij, maar tientallen tot honderden acht ik zeker niet onwaarschijnlijk. Veel werk voor de geheime (militaire) diensten.

 5. 17

  @15: Nee ze bouwen een 2de basis voor vliegtuigen en 1000 man schijnbaar.
  Waarschijnlijk zal die basis al eind september operationeel zijn, ze schepen tanks e.d. naar binnen.

  De marine basis hoeven ze dat niet voor te doen, die kunnen ze ook wel beveiligen met hun vliegdekschip.

  Denk eerder dat we ons op kunnen gaan maken voor een Tjetsjenie achtig offensief richting IS, en als we ‘geluk’ hebben zal Iran vanuit de andere kant komen en IS terug drijven richting Irak.

  En als dat klaar is zullen ze waarschijnlijk korte metten gaan maken met de rebellen want ook Iran zit niet te wachten op een Koerdische staat.

 6. 18

  @1
  Ik ben er wat dieper ingedoken. Het bericht (en vele andere op vergelijkbare rechtse sites) is gebaseerd op dit rapport.
  http://www.gatestoneinstitute.org/5195/sweden-rape

  Het instituut staat bekend als uiterst neoconservatief en antimoslim. http://www.sourcewatch.org/index.php/Gatestone_Institute.

  Het is gelieerd aan het zeer conservatieve hudson institute. http://www.sourcewatch.org/index.php/Hudson_Institute

  De journalist is Ingrid Carlqvist, die we hier weer tegenkomen: http://www.pvv.nl/index.php/component/content/article.html?id=6262:speech-van-geert-wilders-in-malmoe-27-10-2012
  He, gezellig.

  De andere journalist is de Deense Lars Hedegaard, veroordeeld voor ‘hate speech’. https://en.m.wikipedia.org/wiki/Lars_Hedegaard

  Beide journalisten hebben geregeld onder vuur gelegen vanwege ongenuanceerde, niet onderbouwde en racistische uitlatingen.

  Ik ben heel benieuwd wat je van het rapport vindt. Mij valt vooral op dat er eigenlijk geen onderzoeksgegevens voorhanden zijn, maar dat er toch boude conclusies getrokken worden. De link tussen immigranten en de ruim 1400% stijging (sinds de jaren 70!) is zo dun als een rijstpapiertje. En dit gelardeerd met voorbeelden van moslims die iemand verkracht hebben. Zo geven ze hun flabby conclusies legitimiteit. Maar lees het vooral zelf even.

 7. 19

  @18.

  Dat vermoeden had ik al.

  Want op ejbron.wordpress.com had ik het bericht al eens gelezen. En daar zag ik al dat aan de gerefereerde links heel veel op te merken viel. Alleen nu wordt het verspreid over Facebook. Vergis je niet. Dat zet een hoop kwaad bloed. Daar schrik ik wel van!

  Bedankt voor de moeite, Noortje!

 8. 20

  @18: Mooi speurwerk Noortje!

  Ik heb zelf al twee keer flink gezocht op weerwoord op skeptische sites, maar kon weinig vinden. Maar de bronnen en teneur van de artikelen deden mij vermoeden dat het wel moet rammelen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren