1. 1

  Goed nieuws: over de eerste 9 maanden van 2015 importeerde India 15% minder steenkool dan in dezelfde periode van 2015.
  http://www.businessgreen.com/bg/news/2440970/indian-coal-imports-slump-34-per-cent
  Ongeveer 1/3e deel van India’s steenkoolverbruik komt uit het buitenland.
  India is de op twee na grootste verbruiker van steenkool (na de VS en China). Ook in de VS en in China daalde het steenkoolverbruik in 2015 t.o.v. 2014.
  Het wordt zo waarschijnlijker dat de mondiale CO2-uitstoot in 2015 lager zal uitvallen dan in 2014.

 2. 3

  @2

  Iemand als Juncker kan beter zijn mond houden. Alles wat hij zegt werkt als een rode lap op de populisten. Hij lokt alleen maar nee-stemmers.

 3. 4

  Het SG-café begint beter te lopen.
  Het wordt een mooie aggregatie-rubriek van de Sargasso-community.
  Iedereen kan er zijn eigen stokpaardlinkjes dumpen. Waarop anderen dan kunnen reageren of aanvullen.

 4. 5

  @3: Dat niet alleen, sterker nog, sinds wanneer is Juncker een onderdeel van het Nederlandse democratische proces, het gaat hem geen ruk aan wat wij hier doen, er komt een uitslag uit dat referendum en dat heeft hij maar te accepteren.

 5. 8

  @4: Daar was het café nooit voor opgezet, als je kijkt naar de oude sargasso-cafe’s, dan zie je dat ze altijd een thema en/of een stelling hadden.
  Wat ik zou voorstellen is om het iets anders te doen. Je maakt de waan van de dag een soort nederlandse reddit-news voor mensen hier op sargasso. Je kan daar nieuws posten en dan kunnen anderen daar reacties achter laten. Nieuws met veel reacties bovenaan, jeweetwel.

  Dan gewoon nieuws van de redactie en opiniestukken een speciale lijst te geven waar je ze kan teruglezen. Closing time wordt wel op de hoofdthread gezet, maar heeft zijn eigen rubriek (komt niet voor in de speciale lijst als terugkomende threads) waar je alle closing times kan terugvinden en waar andere muziekgerelateerde dingen besproken kunnen worden.

 6. 9

  @5

  Juncker is onderdeel van de Europese politiek. Hij heeft dus het volste recht om zich te uitten over een Europese kwestie welke de gehele EU aan gaat. Het is alleen niet slim om te doen.

 7. 10

  @9: Europese politiek != Nederlandse politiek.

  Dit referendum gaat over een verdrag tussen Nederland en Oekraïne, dus het is helemaal geen Europese aangelegenheid.

  (Ja je leest het goed, een verdrag tussen Nederland en Oekraïne, hoewel men het continue benoemt als een verdrag tussen de EU en Oekraine is het in werkelijkheid een verdrag tussen Oekraïne en de 28 individuele leden van de EU, dus nee Juncker heeft er geen zak mee te maken of Nederland wel of niet zo’n verdrag met Oekraïne wil sluiten, wat de andere EU landen doen is hun zaak).

 8. 13

  @8

  soort nederlandse reddit-news

  Reacties op elkaar bij reddit zijn zo niet leesbaar/ volgbaar. Die dunne lijntjes die reacties met elkaar verbinden dragen er ook niet echt aan bij. Zie je meerdere lijntjes naast de reacties; een doolhof is er niks bij.

  Toegegeven, ik kom daar eigenlijk alleen maar voor de afbeeldingen van Earthporn (SFW: https://www.reddit.com/r/EarthPorn/ ) en lees reacties verder amper.

  M.i. blijft het meest overzichtelijke wanneer ik deze reactie direct onder @8 had kunnen plaatsen. Waarbij Jantje/ Pieternella/ Klasien evt. tevens in hetzelfde “blokje” een reactie kan geven. Cascade noemt men dat volgens mij. Volgens mij had Sargasso dit heel vroeger ook. Weet dit echter niet zeker. Maar goed.

 9. 14

  @13: heeft als nadeel dat mensen gaan reageren op de eerste reacties zodat ze bovenaan staan. Daarom verliest het populariteit. Je hebt redelijk actieve moderating nodig om on-topic en off-topic van elkaar te scheiden en her in te delen.

 10. 16

  Joop, het is een oudje, maar het kan geen kwaad het onder de aandacht te brengen. Destijds heeft de moord in Turkije heel veel aandacht gekregen (en terecht). Helaas lijkt het nu te zijn ondergesneeuwd in het geweld tegen Koerden en vredesactivisten.

 11. 17

  @2: Er zijn twee mogelijkheden.

  De asielzoekers en Duitse politietop en Juncker worden door Wilders en de andere Europese populisten betaald om Wilders gelijk te bewijzen.

  Of, de asielzoekers en Duitse politietop en Juncker zijn zo stom als het achtereind van een varken om niet te snappen dat hun acties averechts op hun doel uitwerken.

 12. 21

  @17: Ja, zie de Oktober-bierfeesten, met hun tietengraaierij (en erger).
  Mogelijkheid 4: Agent-provocateurs. (Jaja, heel paranoia en vergezocht natuurlijk, maar als IS effect scoort zonder bommen zullen ze het ook niet laten)

  “Describing what she called “coordination tactics” among the men, Shabani said: “I watched for some time as three men who were smartly dressed gave out instructions.”
  http://www.theguardian.com/world/2016/jan/08/cologne-violence-suspects-include-asylum-seekers

  http://www.stelling.nl/kleintje/actueel/QGRJ1452329970.html

 13. 24

  @21: Er is sowieso ook een zedelijke verschuiving in de Arabische wereld. Shereen El Feki (ma welsh, pa egyptisch) beschrijft in Sex in the citadel hoe vrouwen er vroeger veel bloter dan nu over straat konden en niet werden lastig gevallen. Ook is daar de economische rol van de vrouw toegenomen en dat heeft bij de – in elk geval qua mindset – achtergebleven mannen de nodige frustratie gegenereerd die bijv. ook op het Tahirplein tot zulke excessen heeft geleid.

  Houd je de mogelijkheid van agent-provocateurs open, dan zijn die ±32 verdachten op grond van terrorismewetten natuurlijk wel een stuk langer vast te houden dan voor wat moeilijk te bewijzen billenknijpen in de drukte.
  Maar voor zover ik heb meegekregen is dat niet gebeurd.
  De Duitse overheid reageert vooreerst met camera’s op politieagenten en meer CCTV. De te verwachten big brother uitbreiding die gewoon wachtte tot een incident dat invoering legitimeerde.

 14. 25

  @23: Extreem fout is het niet. Mogelijk ligt het genuanceerder en blaast RTL de zaak op. De getuigen die door de verdediging worden opgeroepen spreken altijd met de advocaat van de verdachte. Die roept ze nadat hij gevraagd heeft wat ze gezien hebben. Het is dan natuurlijk niet zo dat hij daarmee ook hun advocaat wordt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren