1. 1

  https://www.volkskrant.nl/nieuws-achtergrond/houdt-pechtold-het-nog-lang-vol-elke-leider-heeft-op-een-gegeven-moment-zijn-beste-tijd-gehad-~bf89e970/

  Wie gaat Pechtold opvolgen is zo langzamerhand de vraag. Voor iedere partij gaat op dat je zoiets niet te lang boven de markt kan laten hangen. Pechtold is ‘gezien’. Eigenlijk nét een klein jaar te laat vertrokken. Ja, het is kiezersbedrog om net na de verkiezingen je biezen te pakken. Maar Roemer deed het ook en iedereen zag het ook al aan komen. Een beetje opportunisme kan geen kwaad.

  Ik zou gokken op Sigrid Kaag als serieuze kandidaat, die heeft een wat linkser profiel. Of gewoon die Paternotte of zo’n andere jonge hond in de strijd gooien als tussenpaus. Dan kunnen ze later met een serieuze kandidaat komen (Kaag).

 2. 4

  @1 – Na die jarenlange anti-D66-trolcampagne (na een jarenlange succesvolle anti-PvdA-trolcampagne) van GS en soortgelijke media is de mening van menig Nederlander voldoende beïnvloed dat men er niet meer wakker van zal liggen. Two down, many to go.

 3. 6

  Yes, Pechtold opgestapt! De man die nergens voor staat, en dus van alles roept. Hoe hij strijdt tegen spoken, met zijn zelfvoldane pendante stemmetje. Uiteindelijk vechtend voor de boven modale inkomens, Jan met de pet heeft niets aan hem gehad. Zeker nu hij samen met de VVD regeert, en nog meer belastingvrijheid creëert voor de grotere vermogens.

 4. 7

  Nederland dodelijk onverantwoordelijk:

  Terwijl alle buurlanden van Venezuela alles op alles zetten om de vluchtelingenstroom onder controle te krijgen en de druk op het dictatoriale regime van Maduro op te voeren, moeten koste wat kost vluchtelingen worden gedeporteerd vanuit het Nederlandse koninkrijk, met alle gevolgen van dien. Zelfs het maken van deals met internationaal gezochte criminelen wordt niet uit de weg gegaan. Afgelopen maanden deed ik in zowel Venezuela, als op Curaçao onderzoek naar deze humanitaire crisis en de dubieuze rol van Nederland in dit alles. Gezien het acute belang, hier vast een korte uiteenzetting.

  http://michelspekkers.nl/opinie-nederland-dodelijk-onverantwoordelijk/

 5. 8

  @4

  Het is mogelijk dat de populistische trollen Pechtold het laatste zetje hebben gegeven. Wat men echter ook van D66 en Pechtold moge vinden, Pechtold heeft het populisme -en Wilders in het bijzonder- goed weerwoord en pakken slaag gegeven. Het resultaat is dat zowel Wilders als Pechtold sleets zijn geworden. Pechtold stapt nog uit zichzelf op, van Wilders hoeven we dat niet te verwachten.

 6. 9

  @7: Colombia en Brazilië zijn duidelijk gastvrijer van Curaçao en Nederland.
  Dat Curaçao feitelijk geen vluchtelingen-procedure heeft, is schandelig.

  Als ik Michiel Spekkers goed begrijp, was het een wens van Venezuela dat een crimineel consul van Venezuela op Aruba worden zou.
  Nederland weigerde dit, en toen stopte Venezuela de fruit-export naar Curaçao.
  – Om de fruitleveringen weer op gang te krijgen heeft Nederland een vrijgeleide gegeven aan een andere crimineel, Maikel Moreno.

 7. 10

  Toen Pechtold een keertje mee mocht Bilderbergen moeten ze daar iets in zijn drankje hebben gedaan. Voor mij was het een keerpunt in zijn optreden; en niet ten goede.

 8. 12

  @8.

  Populistische trollen zijn vaak spoken in de hoofden van lui zoals Pechtold. Zelf doet hij alles om de sociale zekerheid af te schaffen, waardoor iedereen er onder twee modaal moet inleveren omdat ze meer moeten betalen.

  Pechtold is een klootzak die denkt dat we hier in NL maar harder moeten werken als we dingen moeilijk kunnen betalen. Hij doet het alleen voor de hoger opgeleiden met hogere inkomens. Die vinden Wilders ordinair omdat hij niet hoger opgeleid is, daarentegen wel meer symphatie koesteren voor Baudet, doctor in de geschiedenis.

 9. 14

  @8 “Pechtold stapt nog uit zichzelf op, van Wilders hoeven we dat niet te verwachten.”

  Pechtold kan ik in zijn loopbaan nog alle kanten op, maar Wilders kan helemaal niets, heeft geen vaardigheden, ervaring of opleiding in iets anders.

 10. 15

  @14.

  Wilders kan genoeg, alleen zal hij geboycot worden als hij solliciteert voor openbare functie omdat hij geen onderdeel uitmaakt van het politieke kartel. Daar maakt Pechtold, de veingsmeester, wel onderdeel van uit.

 11. 16

  @14

  Daar zit een stukje gerechtigdheid in. Al is Wilders 80 jaar, dan moet hij nog de spoken in zijn eigen hoofd bestrijden en zit hij misschien ook nog onder bewaking en is actief politicus. Als icoon van machteloosheid.

  Normale politici hebben vaardigheden opgedaan en hun sporen verdiend. Iemand als Eberhard v.d. Laan was geliefd en gerespecteerd. En als zodanig is hij ook gestorven. Voor Pechtold zal er ook wel ergens een functie zijn.

  Wij als de gewone man/vrouw kunnen dat verschil zien tussen iemand als Wilders en van der Laan en daar onze keuzes op baseren.

 12. 17

  @16.

  Jouw gerechtigheid.

  Everhard vd Laan is niet vergelijkbaar met babbelaar Pechtold.

  Wij, spreek voor jezelf, zien het totaal verschillend. Vertrouwen in politici is laag. En terecht met hun partijkartel. Niet de vaardigheden maar loyaliteit aan het partijdemocratisch systeem is maatgevend. Daarvoor wordt je beloond. Vriendjespolitiek.

 13. 18

  @17

  Vertrouwen in politici laag?

  https://www.nu.nl/verkiezingen-2017/4559088/opkomst-verkiezingen-met-819-procent-hoogste-in-30-jaar.html

  Tel van die 81,9% nog eens 15% proteststemmers (PPV, FVD) af en je hebt nog steeds een ruime meerderheid die vertrouwen hebben in politici en dat zogenaamde partijkartel. Degenen die geen vertrouwen in politici hebben staan simpelweg buitenspel.

  Erg intelligent staat het niet om SGP/D66 of VVD/GL een kartel te noemen. Dat zijn op bepaalde gebieden tegengestelde overtuigingen.

 14. 19

  @18.

  Ze sluiten dealtjes. Ook tussen GL en SGP , niet zo moeilijk hoor. En hoeveel mensen stemmen niet. Je babbelt maar wat. Allemaal steunen gevestigde orde. Grootkapitaal. Ook al lever je er zelf voorin, je juicht het nog toe.

 15. 20

  @19

  Dat heet dan weer consensuspolitiek oftewel polderen. Zo krijgt de SGP meer gedaan met die drie luizige zeteltjes dan de hele PVV. En zoiets stelt mij dan weer gerust;-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren