1. 2

  @1

  Ik zie dat grotere plaatje ook niet. Om de brandhaarden in het midden oosten nu maar direct tot ‘derde wereldoorlog’ te bestempelen gaat mij veel te ver. WO3 zal toch minstens een wereldwijd conflict moeten zijn om die naam te krijgen.

  En over vluchtelingenstromen gesproken: na WO2…dat waren pas vluchtelingenstromen….

  Wat er nu gebeurd is peanuts. Alleen had men in de zomer van ’45 geen TV en internet om het publiek angst aan te jagen. (men had toch geen tijd om te kijken, dus dat kwam mooi uit)

 2. 3

  @2: niemand kan je dwingen om het grotere plaatje te bekijken.
  Ivan Wolffers ziet het; ik zie het ook.
  Inzicht vindt alleen plaats in het individuele brein en dus niet per se in elk brein van ieder individu.

 3. 4

  @3

  Dat is zo. Het grotere plaatje is er alleen voor hen die het zien.
  WO3 bestaat in het brein van Ivan Wolffers en in die van jou.
  Ik zie dat niet omdat ik een andere perceptie heb.

 4. 6

  Max Pam in de Volkskrant van woensdag:

  De werkelijkheid is dat Lacan niet alleen in Nederland, maar in de hele academische wereld wordt beschouwd als een oplichter. Chomsky, die hem een paar keer van dichtbij meemaakte, noemt hem expliciet een charlatan. En hij is beslist niet de enige. Lévi-Strauss, die college bij Lacan volgde, heeft gezegd dat het leek alsof iedereen rond hem in tran-ce verkeerde en dat hij de enige was die niets begreep van al die abracadabra. Als eerste, maar niet als enige, omschreef hij Lacan als een keizer zonder kleren.

  Plagiaat en diefstal, dat zijn woorden waarmee Lacans carrière is geplaveid.

  […]

  In Fashionable Nonsense – vertaald uitgegeven als Intellectueel bedrog – hebben de wiskundige Alan Sokal en de natuurkundige Jean Bricmont uitgeplozen wat die wiskunde van Lacan nou precies inhield. Zij kwamen tot de schokkende conclusie dat het hier gaat om totale pseudowetenschap, inhoudsloze flauwekul die met wiskunde of topologie niets van doen heeft.

  Dat Lacan zelfs getracht heeft de stijve penis in een formule te vangen, mag hilarisch heten, maar dat er ook wetenschappers waren die deze onzin hebben geloofd, is gewoonweg zielig. […]

  Aan Wilfried de Jong ging dit allemaal voorbij. Hij vond die Lacan wel een interessante kerel en hij wekte niet de indruk zich ergens in verdiept te hebben. Ach, waarom zou je je voorbereiden als je ook in de zon kunt liggen?

 5. 8

  @7: Mooi beeldverhaal en het verbaast me niets. Ik heb hier al vaker gezegd dat je moet kijken naar de resources voor de werkelijke oorzaken.

  Het lijkt wel wat op de Franse revolutie, die kwam ook voort uit slechte oogsten/voedselproblemen. Dat heeft ook wat tijd gekost voordat het weer rustig was.

 6. 12

  http://www.nrc.nl/nieuws/2015/09/05/1060558/

  Vaag verhaal over vooral radicale jongeren die de ‘ware’ islam denken te kennen, en daarom gewaarschuwd worden om later geweerd te worden uit de Nederlandse moskee. Terwijl het volgens geleerden helemaal niet mag, een moslim de toegang tot de moskee weigeren, om wat voor reden dan ook.

  Waarom vaag? Om hoeveel gaat het, worden namen doorgegeven aan bepaalde instanties, is dit echt beleid en voor hoe lang, afgedwongen van de politie of zelf bedacht.

 7. 14

  Achter de schermen heeft Hans Spekman, voorzitter van de Partij van den Arbeid, de vele scheldkannonade’s op zijn partij en mensen hier op deze site gelezen. Hij heeft weken wakker gelegen, en uiteindelijk komt hij tot deze inkeer:

  http://www.telegraaf.nl/binnenland/24458253/__Spekman__meer_afzetten__.html

  PvdA moet zich weer links profileren, door zich af te zetten van de VVD. Nee zeg. Zelf weet ik dat ze op lokaal gebied hun sociale gezicht weer aan het oppoetsen zijn, maar dat doen ze dan in de oppositie. Dat werkt dus niet echt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren