1. 3

  Het Rotterdamse OV blijkt zonder subsidie te kunnen. Dat is, een deel van van het Rotterdamse OV (want bussen en pontveren kunnen niet zonder subsidie) En het beeld dat het zonder subsidie kan verhult ook dat het om een exploitatiesubsidie gaat. Ik neem aan dat alle investeringen in lijnen en materiaal daar gevoegelijk niet bij zitten. Al met al een sterk staaltje sloppy beeldvorming in onze kwaliteitsmedia dat OV best zonder subsidie kan:

  http://nos.nl/artikel/2077856-dat-rotterdams-ov-zonder-subsidie-gaat-rijden-is-uniek.html

  Overigens ben ik wel positief over het resultaat van het RET, daar niet van.

 2. 8

  Een bijzondere nieuwjaarswens op twitter:

  Lodewijk Asscher ‏@Iodewijkasscher · 41 min.41 minuten geleden
  Bij dezen wens ik weldenkend, multicultureel en tolerant Nederland een schitterend 2016. Fascistische PVV’ers wens ik vooral veel wijsheid.

  #parodie

 3. 14

  Eigenlijk zouden we op Sargasso ook een jaarlijks boekentopic moeten hebben, waarin mensen 1. ongegeneerd kunnen pochen met alle boeken die ze hebben gelezen, en 2. misschien wel goede leestips kunnen opdoen.

 4. 16

  @15: Ah, mooi, een secondant … ik reken op je steun bij de volgende redactievergadering :þ

  Het is gewoon jammer dat tijdschriften en websites e.d. voornamelijk ‘de beste boeken van 2015’ bespreken … ik bedoel, hoeveel mensen lezen nou nieuwe boeken? Volgens mij komt nog geen 5% van wat ik lees uit de 21ste eeuw. Ik ken vaak de schrijvers uit die lijstjes niet eens (noem me ouderwets, maar ik prefereer koud bier en dode schrijvers) laat staan hun boeken …

  Ik neem aan dat dit voor meer mensen geldt.

  Voor veel mensen zouden dit soort lijstjes dus leuker zijn als je wat oudere boeken bespreekt – die niettemin wél een zekere relevantie voor het jaar in kwestie hebben, anders zou je immers ieder jaar dezelfde boeken bespreken – waarbij de kans dat je publiek ze ook kent veel groter is.

  En dat het publiek dan misschien kan voordragen en kiezen: ‘Welk boek is het meest tekenend voor het jaar 2015?’

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren