1. 2

  @1:

  Het aantal asielzoekers dat naar Nederland komt is afhankelijk van conflicten en de verdeling tussen Europese landen. En vanwege die onvoorspelbaarheid had het COA de huidige piek van asielzoekers niet kunnen zien aankomen.

  Rare conclusie, we doen nota bene mee met de coalitie die aan het bombarderen is in Syrië en Irak. Dan mag je toch verwachten dat het vluchtelingen richting Europa oplevert? Is het teveel gevraagd van het COA dat ze de krant lezen?

 2. 5

  http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/vvd-alkmaar-vluchteling-moet-acht-beloftes-doen-weg

  Is er een AZC in Alkmaar? Is er geen gepland?
  Wat ik me afvraag is welke wet er is dat ik niet met meer dan drie personen naar buiten mag gaan. Ik heb kennelijk de wet al enige malen overtreden. Wat ik me ook afvraag is of men asielzoekers kan vragen verplicht vrijwilligerswerk te doen. Het komt me een beetje voor zoals die verhalen van bijstandstrekkers die van die gekke baantjes moesten doen als kunstbloemschikken.

  In ieder geval laat hier een Nederlandse politieke partij weer eens zien waar het gevaar loert. En nee, daarmee bedoel ik dus niet de asielzoekers.

 3. 6

  @3: Ook dat de Europese landen onvoldoende bereid waren om de “opvang in de regio” (de laatste tijd ineens een modieuze frase) te bekostigen had het COA kunnen weten.

 4. 9

  @8: Was natuurlijk wel erg te verwachten. Ik meen zelfs dat al iemand hier bij een eerdere infrakwestie speculeerde dat ze haar toen speciaal hebben laten zitten zodat ze nu kon opstappen. Wel typisch dat er alleen staatssecretaris hoeft op te stappen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

| Registreren